Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Μέ κάθε λαμπρότητα ἑόρτασε ἡ Ἐνορία τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Τριπόλεως τήν Δεσποτικήν  ἑορτήν τῆς θείας Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος.

   Τήν Κυριακή ἑσπέρας, 5 Αὐγούστου 2018, τελέσθηκε μέ κάθε λαμπρότητα Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός, ἐνῷ ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, Δευτέρα 6 Αὐγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σέβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

    Ὁ Σεβασμιώτατος κατά τήν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας προέβη στήν εἰς Πρεσβύτερον Χειροτονία τοῦ ἐπί ὀκτώ καί πλέον ἔτη Διακόνου του, π. Δημητρίου Κολιοπούλου.

 Ὁ π. Δημήτριος στόν χειροτονητήριο  λόγον του ἀναφέρθηκε στίς ἐμπειρίες του καθ’ ὅλα   τά ἔτη τῆς διακονίας του, εὐχαρίστησε τόν Σεβασμιώτατον, ὁ ὀποῖος τοῦ συμπαραστάθηκε ὠς φιλόστοργος πατέρας καί ὀδηγός καί ὅσους τόν βοήθησαν κατά τήν διάρκειαν τῆς πορείας αὑτῆς.

    Ἀντιφωνώντας ὁ Σεβασμιώτατος Ἅγιος Μαντινείας ἀναφέρθηκε στο μέγα ὑπούργημα τῆς Ἱερωσύνης, εὐχαρίστησε τόν Διάκονό του για τἠν ἐργατικότητάν του καί προθυμίαν του καί τόν συμβούλευσε πατρικά να συνεχίσει κατά τόν ἴδιο τρόπο καί ἀκόμη καλύτερα.

Πρό τῆς Ἀπολύσεως, εὐλογήθηκαν κατά τήν παράδοσιν οἱ πρῶτοι καρποί τῆς ἀμπέλου.

Πλῆθος  Ἱερέων, ἐνοριτῶν καί Τριπολιτῶν  συμμετεῖχαν καί κατέκλισαν τόν ἱερό Ναό εὐχόμενοι τό ἈΞΙΟΣ στόν νέο Λειτουργό τοῦ Ὑψίστου.

ΧΑΜπίτας

loading...

9 thoughts on “Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

  1. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΥΧΕΡΑ

  2. Δεν έχει ''καλά τυχερά'' για τον απλούστατο λόγο ότι εσύ δεν προσφέρεις τον οβολό σου.
    Εμείς οι Ορθόδοξοι προσφέρουμε με μεγάλη ευχαρίστηση τον οβολό μας για τις ανάγκες της Εκκλησίας και για τα καθημερινά συσσίτια που ανακουφίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

  3. 7/21
    ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΑΝΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΚΥΡΙΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΝΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ ΑΜΗΝ

  4. ΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ
    ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ;

  5. Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, αθάνατε Λόγε του Θεού, ο δημιουργός και κυβερνήτης όλων των φυσικών πραγμάτων της Κτίσεως, ο προ αιώνων γεννηθείς από τον Πατέρα Υιός μονογενής, και ο ίδιος προελθών αφράστως από τα σπλάχνα της αγίας Παρθένου, λαβαίνοντας σάρκα δίχως ν’ αλλοιωθείς ή να συμφυρθείς, όπως εσύ μόνο γνωρίζεις, για να λυτρώσεις απ’ την τυραννία του εχθρού τους ανθρώπους που εσύ έπλασες· εσύ, που δίχως να χωριστείς από το Πατέρα, συναναστράφηκες μ’ εμάς τους αχρείους δούλους σου εσύ, που είσαι το φως της απάθειας και διώχνεις το σκοτάδι της αμάθειας· η λαμπρότητα των νηφάλιων ψυχών και η παγκόσμια χαρά όλων των Ορθοδόξων, η γλυκύτητα των Αγγέλων και των ψυχών· που είσαι όλο κάλλος που δεν το χορταίνουμε, όλος γλυκασμός, όλος θερμός πόθος και επιθυμία· εσύ, που είσαι για το νου, ο οποίος αντιλαμβάνεται καθαρά τη σχέση του μαζί σου, η ατελείωτη ευτυχία· εσύ, που από τη φύση σου είσαι αγαθός, εύσπλαχνος και ελεήμων, διώξε, σε παρακαλώ, από μένα το ταλαίπωρο τους κακούς λογισμούς που με παρενοχλούν εσύ, που είσαι καρδιογνώστης και βλέπεις τ’ απόκρυφα βάθη της καρδίας μου, γνωρίζεις πως αυτοί είναι παρά τη θέλησή μου. Συγχώρεσέ με, παντοκράτωρ Δέσποτα, και ας μη γίνουν όλα αυτά ένας σωρός αμαρτιών, αλλά σπλαχνίσου με και στείλε από τον άγιο και δοξασμένο θρόνο τη χάρη σου, να επισκιάσει την ασθένεια του αχρείου δούλου σου.
    «Συνέτισόν με και μαθήσομαι τας εντολάς σου και ζήσομαι»· δος μου Κύριε, σύνεση να μάθω καλά το νόμο σου κ’ έτσι να μπορέσω να ζήσω. Γιάτρεψε τις πληγές της ψυχής μου και φώτισε τα μάτια της διανοίας μου, για να καταλαβαίνω πάντοτε, Κύριε, τη θεία οικονομία σου που με προστάτεψε ως τώρα, γιατί έχει πολύ αδυνατίσει ο νους μου. Και, τι να σου πω ακόμη, αφού τα ξέρεις από πριν όλα, εσύ που ψαύεις και δοκιμάζεις με το χέρι σου «καρδίας και νεφρούς»; Εσύ ξέρεις, πως σαν την άνυδρη γη σε διψά η καρδιά μου. Στείλε από ψηλά τη χάρη σου, Κύριε, για να έρθει και να χορτάσει τη πείνα μου και να ποτίσει τη δίψα μου, γιατί εσένα μόνο ποθώ και διψώ, που είσαι το φως της αλήθειας και ο χορηγός της σωτηρίας. Στάξε μου, λοιπόν, Κύριε, απ’ το έλεός σου μια σταγόνα, για ν’ ανάψει και να κορώσει σαν φλόγα στην καρδιά μου, καίγοντας όλα τα τριβόλια και τ’ αγκάθια της, δηλαδή τους πονηρούς λογισμούς, κ’ έτσι να αιχμαλωτισθεί ο νους μου, και να ποθεί κι αναζητεί μόνο εσένα, το Σωτήρα του κόσμου. Λύτρωσέ με, Κύριε, απ’ όλους τους αόρατους εχθρούς που κυνηγούν τη ψυχή μου, και δώρισέ μου να περάσω ειρηνικά και ακριμάτιστα τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μου, με καθαρό βίο και πολιτεία, με ζωή ευπρόσδεκτη και σταθερή υπομονή, παρέχοντάς μου συγχώρεση και για όλα τα καθημερινά σφάλματα, χάρη στα πλήθη των οικτιρμών σου.
    Ναι, μοναδικέ και πανάγαθε μου Δέσποτα, εισάκουσε τη δέηση μου και δώρισέ μου αυτά που σου ζητά η καρδιά μου, για ν’ αξιωθώ να γίνω ναός της χάριτός σου κ’ έτσι, όταν η χάρη σου κατοικήσει μέσα μου, να σφίξει με το χαλινάρι της τη διάνοιά μου, για να μη με πλανέσει η αμαρτία και με αποξενώσει απ’ το φως σου. Διότι, μόνο εσύ μπορείς να μας ελεήσεις και να μας σώσεις, Χριστέ ο Θεός ημών, και σοι την δόξαν, και ευχαριστίαν, και προσκύνησιν αναπέμπομεν, συν τω ανάρχω σου Πατρί, και τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

  6. Κριτική να κάνεις. Ψεύδη ή αερολογίες να μην αμολάς για τους ιερείς. Οι ιερείς προσφέρουν έργο είτε αυτό είναι λειτουργικό είτε φιλανθρωπικό. Από τους φόρους μας πληρώνονται και αυτοί που μας αρέσουν και αυτοί που δεν μας αρέσουν π.χ. εγώ πληρώνω φόρους για να παίρνουν βουλευτική αποζημίωση οι βουλευτές της ΝΔ, μολονότι δεν τους ψηφίζω, μολονότι δεν τους συμπαθώ.

  7. Νιτσα Ελενιτσα
    αφιερωμενο στη Μανεση
    ο Σωρρας με τα ψηλα ρεβερ

  8. ΚΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ..!..ΡΑΨΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΑ ΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΟΣ "ΠΟΙΜΝΙΟΥ".

  9. http://www.pare-dose.net/3018

    Αποσπάσματα από το βιβλίο «Γκέμμα» του Δημήτρη Λιαντίνη (κεφάλαιο «Ο Ελληνοέλληνας»)

    Το δε χείριστο όλων, είναι ότι αυτοί που θέλουν να ονομάζονται Έλληνες. τρέχουν με τα τέσσερα στα ιουδαιομαντριά και προσκυνούν (αν είναι δυνατόν» τους σφαγείς των αντί να φωνάξουν με όλη την δύναμη της ψυχής τους. «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ». Μόλις το καταλάβουν τα ιουδαιχριστιανικά πρόβατα που τρέχουν στα μαντριά με τα τέσσερα γιορτάζοντας τους σφαγείς των, τότε θα αρχίσει και η πραγματική απελευθέρωση της Ελλάδος!!

Comments are closed.