Αύξηση κατώτατου μισθού.

ΠΡΟΣΟΧΗ στους ληστές !
Η όποια αύξηση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να ενισχύσει και την αγοραστική του δύναμη, δηλαδή να μειώσει το τεράστιο χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ κατώτατου μισθού και κόστους ζωής.

Εάν η αύξηση αυτή, συνοδευτεί και με αυξήσεις τιμών, σε αγαθά και υπηρεσίες στην αγορά, από την πλευρά των επιχειρηματιών (εργοδοτών), τότε πλέον, δεν θα μιλάμε για αύξηση μισθού, αλλά για αύξηση των κερδών και των περιουσιών των επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν θησαυρίσει  απολαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος στην κατανομή του πλούτου! 

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται εδώ, είναι, εάν η κυβέρνηση μπορεί και προτίθεται  να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, διότι, σε διαφορετική περίπτωση η όποια αύξηση στο μισθό, θα είναι δώρο άδωρο για τους εργαζόμενους, αφού θα καταλήξει στις τσέπες των ληστών της αγοράς.   

Και να μην ξεχνάμε, ότι με την είσοδο της χώρας μας στην ευρωζώνη, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε (με πρωτοβουλία και ενέργειες των επιχειρηματιών της ελληνικής αγοράς)  ενώ ο βασικός μισθός έμμηνε στα επίπεδα της εποχής της δραχμής. Από την εξέλιξη αυτή, μαζί με τους έμμεσους φόρους το χαράτσι, την ανεργία και τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα, ο βασικός μισθός έχασε το 65% της αγοραστικής του δύναμης! Γι’αυτό μιλάμε για ληστεία και οικονομική εξόντωση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα. 

Τώρα, μένει να δούμε αν θα αποζημιωθεί ένα μέρος της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και σε ποιο ποσοστό.

Βασίλης Αϊβάτσης.

Ομάδα ΣΥΜΕΡΑ (FB):  για να γκρεμίσουμε τα τείχη

του οικονομικού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας.

loading...

1 thought on “Αύξηση κατώτατου μισθού.

  1. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος , υπάρχει αύξηση στον κατώτατο μισθού , όταν υπάρχει μείωση του αφορολόγητου ;

Comments are closed.