ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ: «ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ»

ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Το ζήτημα της Μακεδονίας είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικό των Βαλκανίων ήδη από το 19ο αιώνα.
Εξαιτίας του ξέσπασε ο Α και έπειτα ο Β Βαλκανικός πόλεμος που αποτέλεσαν και το πρελούδιο του Α παγκοσμίου πολέμου.

Απότοκο του οποίου ήταν και ο Β παγκόσμιος πόλεμος. Εν συνεχεία το “Μακεδονικό ζήτημα” έπαιξε καίριο ρόλο στον Ελληνικό εμφύλιο αλλά και για την ισορροπία δυνάμεων στα Βαλκάνια στο “Ψυχρό πόλεμο” όσο και έπειτα από το 1991 και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Ούτε ο Κων. Καραμανλής ούτε ο Ανδρ. Παπανδρέου και τόσοι άλλοι ήταν ηλίθιοι που κράτησαν τη στάση που κράτησαν τόσες δεκαετίες. Χρειαζόταν να έρθει στην Ελλαδική πολιτική σκηνή μια “πολιτική ομάδα με ιδιαιτερότητες” για να ανοίξουν την “πυριτιδαποθήκη ” ..ξανά….παραδίδοντας “ταυτότητα”, το πλέον σημαντικό για την εκκίνηση εξελίξεων γεωπολιτικής υφής και σε βάθος χρόνου.

Επιπροσθέτως, αντιφατική είναι σχεδόν στο σύνολό της, αυτή η Συμφωνία. Όπως αναφέρει σε εξαιρετικό πρόσφατο του άρθρο ο Γιώργος Τσακίρης “Στην δε παρ.2, η Συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ως «δεσμευτικό» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, καθίσταται δηλαδή «αδιαπραγμάτευτη», και μάλιστα τόσο όσο την ευθύνη γι’ αυτό (της μη περαιτέρω διαπραγμάτευσης δηλαδή) να την φέρει ο ίδιος ο ΟΗΕ, εφόσον υπό την ευθύνη του διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ελπίδα ή προσδοκία υπάρχει (αν υπάρχει) για αλλαγές επί των Άρθρων της, καθίσταται εκ των πραγμάτων απορριπτέα.”

Στην παρ.3(β) αναφέρεται ότι η «nationality» («ιθαγένεια» σύμφωνα με το ελληνικό κείμενο) του δεύτερου μέρους, θα είναι η «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» με τη σημαντική -για εμένα- διευκρίνηση «όπως αυτή θα αναφέρεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα»

Προσπερνώ με -σχετική- ευκολία (μιας και είναι εσωτερική τους υπόθεση) το δεδομένο ότι σε ένα πολυφυλετικό (αν όχι πολυεθνικό), ακόμη και με βάση τις αναφορές στο προοίμιο του Συντάγματός του, κράτος, όπου αναφέρεται πως «Οι πολίτες της δημοκρατίας (κλπ) … καθώς και οι πολίτες που ζουν εντός των συνόρων της και είναι μέλη του Αλβανικού λαού, του Τουρκικού λαού … του Σέρβικου … του Βοσνιακού λαού και άλλων …», αποδίδεται μία και μόνη ιδιότητα, αυτή της «Μακεδονικής» ιθαγένειας, ανεξάρτητα από τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό του καθενός,.

Το εξαιρετικό και λίαν αναλυτικό άρθρο μπορεί να διαβαστεί καθ’ολοκληρία στον εδώ σύνδεσμο και “κατεδαφίζει” παντελώς τα όσα προπαγανδιστικά και εντελώς λαθεμένα προβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε αρκετά Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ αλλά και επίσημους κρατικούς φορείς όπως το ΥΠΕΞ.

Σε ένα άλλο επίπεδο ο έγκριτος δημοσιολόγος Σταύρος Λυγερός αναφέρει “Το επιχείρημα του Κοτζιά ότι πρέπει να κλείσουν τα μέτωπα στα Βαλκάνια για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επιθετικότητα είναι η μισή αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...