ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η έννοια “επιστήμονας” και “μορφωμένος” δεν ταυτίζονται.

Μόρφωση είναι η πνευματική και ψυχική καλλιέργεια.
Αλήθεια αναρωτήθηκες γιατί δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη -στις ανεπτυγμένες τουλάχιστον χώρες- πανεπιστήμιο, εκπαιδευτήριο, υπουργείο, κάποιο τέλος πάντων επίσημο ίδρυμα, που να εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην πρόληψη και την υγεία τους, την ευρωστία και την δύναμη τους; 
Αντιθέτως αποκαλούν «υπουργείο υγείας» ένα ίδρυμα αρρώστιας και θανάτου!! Αποκαλούν θεραπευτήρια τα νοσοκομεία που οι ασθενείς πεθαίνουν από λοιμώξεις που κολλάνε μέσα σε αυτά τα νοσηρά ιδρύματα! 
Λοιπόν, είναι απλό … αν τα αποκαλούσαν με το αληθινό τους όνομα ως αυτό δηλαδή που πραγματικά είναι «ιδρύματα θανάτου» τότε δεν θα πλήρωνες για να καταθέσεις εκεί ό,τι πολυτιμότερο διαθέτεις το ΣΘΕΝΟΣ σου και την Ζωή σου. 
Έτσι ακολουθώντας τις τεχνικές των κορυφαίων του είδους προπαγανδιστών ( Γκέμπελς) αλλάζουν οι αφέντες σου τα ονόματα και σου πλασάρουν τον θάνατο για ζωή, την αρρώστια για υγεία, την θρησκεία για πνευματικότητα, τα φίδια για θεούς, την υπακοή για αξία … και τα καταπίνεις αμάσητα γιατί δεν φρόντισες να μορφωθείς.
Εκπαίδευση είναι η καλλιέργεια, με συστηματική διδασκαλία και άσκηση σε ειδικά ιδρύματα (σχολεία κ.ά.) των διανοητικών και σωματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων κυρίως των παιδιών και των νέων, για να μπορέσουν να ασκήσουν κάποιες επαγγελματικές ή άλλες δραστηριότητες. Η εκπαίδευση δεν είναι μόρφωση. Μόρφωση δηλ. Μορφώνω, δίνω μορφή. 
Η μόρφωση είναι αυτοδημιούργητη από το ίδιο τον άνθρωπο. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής Θέλησης κι ενασχόλησης του όντος με την διάκριση, την αποκωδικοποίηση, την χρήση και την σύνθεση της όποιας γνώσης του. 
Είναι αυτό που «μένει» όταν απογυμνώσουμε κάποιον από τα τυπικά του προσόντα, από την εκπαίδευση και τις γνώσεις του. Αυτή είναι η αξία ενός ανθρώπου, η μόρφωση του (η λειτουργικότητα του) κι όχι η εκπαίδευση του.
Οι οικονομολόγοι έχουν τόση σχέση με την οικονομία όση και οι μετεωρολόγοι με τον καιρό. Όσο μπορούν να επηρεάσουν οι δεύτεροι τον καιρό, άλλο τόσο μπορούν και οι πρώτοι την οικονομία. 
Την ίδια απολύτως ανύπαρκτη σχέση έχουν και οι θεολόγοι με κάποιον θεό, οι ασφαλιστές με την ασφάλεια, οι ψυχίατροι με την ψυχή, οι ψυχολόγοι με την λογική, οι ιατροί και οι φαρμακοβιομηχανίες με την υγεία σου, οι διαφημιστές με τις ανάγκες σου, οι τραπεζίτες με τα χρήματα σου, οι χρηματιστές με τις επενδύσεις σου, οι πολιτικοί με τα δικά σου συμφέροντα κλπ κλπ. 
Όλα -κι άλλα ανάλογα- επαγγέλματα αμόρφωτων, αεριτζίδικα κι επιστημονικοφανή, καταδυναστεύουν, ελέγχουν, κρατούν υπάκουο και ταπεινό στο μαντρί, το έγκλειστο – φυλακισμένο ανθρώπινο ζώο. Επαγγέλματα παρασιτικά για παρασιτικά ανθρωπάκια.
Επιστήμονες: Αμόρφωτοι Δούλοι της διαχείρισης
[…] Όλοι αυτοί έλαβαν την εκπαίδευση των δούλων της διαχείρισης. Την εκπαίδευση των οικονομολόγων, των κοινωνιολόγων, των μάνατζερ, των δημοσιοσχεσιτών, των νομικών και των ψευδοειδικών κάθε είδους. 
Αυτή η εκπαίδευση είναι η εκπαίδευση των φτωχών κρατών και των ατάλαντων εκπαιδευόμενων. Γιατί; Γιατί πρώτον δεν έχει κόστος και δεύτερον δεν απαιτεί κανένα απολύτως προσόν, ούτε από αυτόν που την προσφέρει ούτε από αυτόν που την πραγματοποιεί.
Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο συμβαίνει το εξής: Μια οικονομική ή μια νομική σχολή μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας. Πιο δύσκολο και δαπανηρό είναι να δημιουργηθεί μια σχολή κομμωτικής, παρά μια σχολή οικονομικών. Γιατί; Γιατί η δεύτερη δεν χρειάζεται καμία απολύτως υποδομή. 
Αρκεί να βρεις παγκάκια να κάθονται οι μαθητές και μπορεί κάποιος να τους κάνει όλους οικονομολόγους. Παίρνεις την πιο προηγμένη βιβλιογραφία την βγάζεις μια φωτοτυπία κι αρχίζεις να την διδάσκεις. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.
Βιβλιογραφία, που βέβαια κι αυτή είναι της πλάκας, εφόσον το ίδιο το αντικείμενο της οικονομίας -σαν επιστήμη- είναι της πλάκας.  Απλά, για λόγους βιτρίνας -που συμφέρει τόσο αυτούς που προσφέρουν αυτόν τον τύπο της εκπαίδευσης όσο κι αυτούς που την λαμβάνουν- συνήθως κλέβουν μαθήματα από άλλες ειδικότητες, για να κάνουν πιο περίπλοκο το μη αντικείμενό τους. 

loading...

1 thought on “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ

  1. Πραγματι!!Ειναι απο πολυ παλια επιβεβαιωμενη η διασταση της μορφωσης απο την επιστημονικη επιτηδευση……..ΠAΣA EΠIΣTHMH XΩPIZOMENH ΔIKAIOΣYNHΣ KAI THΣ AΛΛHΣ APETHΣ,ΠANOYPΓIA, OY ΣOΦIA ΦAINETAI!ελεγε ο Πλατων.Αλλα και αλλες κατηγοριες "σοφιας" ειχαν την τιμητικη τους απο τους Αρχαιους Ελληνες.Οπως αυτη της πολυμαθιας,του σημερινου πανεπιστημονα ξερολα ας πουμε.ΠΟΛΥΜΑΘΙΕΙΝ ΝΟΟΝ ΕΧΕΙΝ ΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ελεγε ο Ηρακλειτος!….Στην σημερινη εποχη πραγματι η επιστημονικη εξειδικευση οδηγει την γνωση σε αδιεξοδο(ισως και ηθελημενο).Η ελλειψη της απαραιτητης και αναγκαιας συνολικης εποπτειας στο καθε επιστημονικο αντικειμενο ειναι το βασικοτερο μειονεκτημα της εξειδικευσης.Ειναι βεβαιο οτι η παγκοσμια ΕΛΙΤ διαθετει αυτη την επιστημονικη γνωση χωρις τους περιορισμους και τις αγκυλωσεις της κατεστημενης επιστημης…..Η οικονομικη επιστημη που με τοσο μενος επιτιθεται ο αρθρογραφος ειναι νομιζω η καθολικοτερη επιστημη απο τις υπαρχουσες καθοσον συνδιαζει τις γνωσεις του συνολου των κοινωνικων και ηθικων επιστημων με μαθηματικες-στατιστικες εφαρμογες πανω σε ποσοτικοποιημενα οικονομικα και κοινωνικα μεγεθη.Η συγχρονη οικονομικη επιστημη εστω και οπως διδασκεται διαθετει το αντιστοιχο της καθολικοτητας και της εποπτειας που διεθετε παλαιοτερα η φιλοσοφια.Δεν εχει ακομα την εκτασιακη ευρυτητα που θα επρεπε ομως καλυπτει το μεγαλυτερο πεδιο της κατεστημενης επιστημονικης γνωσης στην καθαρη της μορφη σημερα.Οι εφαρμοσιμες επιστημες της Μηχανικης η της Ιατρικης ειναι απιστευτα εως αυτιστικα διασπασμενες και πιστευω οτι ως εχουν δεν προσφερουν αυτα που θα μπορουσαν να προσφερουν.Η κατανοηση του συγχρονου κοσμου απο επιστημονικης αποψεως προυποθετει τα οικονομικα ως εργαλειο αναλυσης αλλα και εφαρμογης των καταλληλων πολιτικων.

Comments are closed.