Παυλόπουλος: Οι Έλληνες δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες

«Ο τόπος, που αισθάνομαι περήφανος διότι τον επισκέπτομαι, πραγματικά περήφανος, έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά, τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτό το οποίο και σήμερα συμβολίζει για τον τόπο μας και τον λαό μας: Η λέξη Ελευθερία, η λέξη Δημιουργία και η λέξη Ενότητα»
τόνισε από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη. «Σ’έναν τόπο που και η ιστορία του και οι άνθρωποί του μας διδάσκουν πολλά, για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε τούτες τις πένθιμες ώρες. Τούτες τις ώρες που πρέπει ο νους μας να είναι στραμμένος στα θύματα, τα τραγικά θύματα που έχασαν άδικα την ζωή τους. Σ’εκείνους που δίνουν ακόμα την μάχη για την ζωή στα νοσοκομεία. Κυρίως να μάθουμε, όλοι εκείνοι οι οποίοι επωμιζόμαστε την ευθύνη της τύχης του τόπου μας και του λαού μας, πώς πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο και πώς πρέπει να πράττουμε για να μη συμβούν ξανά τέτοιες καταστροφές» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εστιάζοντας κατά σειρά στα τρία χαρακτηριστικά, ξεκίνησε από τον Ελευθερία. «Ελευθερία, γιατί σε τούτον τον τόπο με αυτή την ιστορία, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η αξία της Ελευθερίας. Διαχρονικά, σήμερα και για το αύριο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι για εμάς είναι υπαρξιακή αρχή και αξία η Ελευθερία. Ακόμα και το παράδειγμα του Μάρκου Μπότσαρη, όπως θα πω το βράδυ, μας το διδάσκει ακόμα. Ξέρουμε πώς να υπερασπιζόμαστε αυτήν την μεγάλη αξία που λέγεται Ελευθερία και εδώ το μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνεχίζοντας με την έννοια της Δημιουργίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως το Μικρό Χωριό μάς δείχνει το δρόμο ότι εμείς οι Έλληνες δεν το βάζουμε και δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες. «Όπως είναι και τούτες που περνάμε και που πρέπει και να διδαχθούμε από τα λάθη μας και κυρίως να διασφαλίσουμε στις γενιές που έρχονται το μέλλον που τους αξίζει. Και ιδίως σε αυτή τη γενιά που υπέφερε τα πάνδεινα μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτός ο τόπος, και ιδίως αυτή η περιοχή, μας διδάσκουν τον δρόμο της Δημιουργίας, όπως επίσης και την δύναμη της Δημιουργίας που πρέπει να μας διακρίνει» υπογράμμισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Ενότητα. «Τούτος ο τόπος και η σημερινή σύναξη εδώ, μας διδάσκουν το πόσο σημαντική είναι η έννοια της Ενότητας. Μας το διδάσκουν οι ίδιοι οι αιρετοί με το παράδειγμά τους. Εκείνοι που καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο τη σημασία της Ενότητας γιατί είναι πολύ πιο κοντά στον κόσμο, στις αγωνίες του, στα προβλήματά του. Εκείνοι που αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ξέρουν να βρίσκουν το δρόμο της συνεργασίας, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε: «Αυτό όμως που διδάσκει τούτος ο Τόπος και, σας είπα, και η σημερινή σύναξη, ιδίως των αιρετών, γι΄αυτό κύριε Δήμαρχε σας είπα: Σας ευχαριστώ θερμώς, ευχαριστώ που είμαι εδώ. Γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτή η σημερινή συνάντηση, αυτός ο Τόπος, και μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω, αλλά και με διδάσκουν αυτό που δεν πρέπει να ξεχνώ κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και όχι μόνο. Και λέγω όχι μόνο γιατί αυτός ο Τόπος, αυτοί οι Άνθρωποι μας διδάσκουν τί σημαίνει, ιδίως σ’εμάς τους πολιτικούς, πραγματική στάση ζωής. Και η στάση ζωής, ξέρετε, ακολουθεί τους ανθρώπους, και ιδίως τους πολιτικούς, και μετά την άσκηση των καθηκόντων τους. Γιατί μόνο στο τέλος της ζωής τους μπορούν να κάνουν απολογισμό. Όταν ο λαός τους εμπιστεύθηκε αυτό που τους εμπιστεύθηκε, το παράδειγμα ζωής πρέπει να το δίνουν και μετά από την άσκηση των αξιωμάτων. Είναι μια βασική αρχή που εδώ, ο Τόπος, μας την διδάσκει. Και, επαναλαμβάνω, είναι πολλαπλώς χρήσιμη για μένα και η σημερινή επίσκεψη και οι συμβολισμοί της».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΠΡΩΤΟΝ ΕΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΠΕΡΝΑΤΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

  ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ, ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ.

  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ
  Π Ο Ι Ν Ι Κ Ε Σ !!

  ΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ " ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ"
  ΕΣΥ ΜΠΑΡΜΠΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ?

  Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ : " ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ..... "

  ΕΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Π Ο Ι Ν Ι Κ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !

  ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ !

  ΕΙΧΕΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ, ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΔΕΙΛΕ !

  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΕΟ- ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΑΧΗΤΙ.

  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΤΑΝ !

  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ - ΝΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ- ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ?

  ΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

  ΤΡΑΒΑ Ν' ΑΝΑΨΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ!

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΣΑΠΙΕ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ? ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥΤΣΟΒΓΑΛΑΜΑ ΠΑΤΕΡΑΚΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΣΑΠΕΛΟΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΒΒΙΝΟ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ. ΟΥΥΣΤ ΓΑΜΙΟΛΗ

   Διαγραφή
 2. η σωστη εκφραση ειναι ΕΜΕΙΣ οι ελληνες.εκτος εαν........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ανθελληνικα πουσταρια ατιμη φαρα εβραιομασονοι εισαστε ολοι κανεις δεν μπορει να κρυφτει πια σας ξερουμε ολους (προκοπακη πακη).

   Διαγραφή
 3. ΣΗΚΩ ΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣ ΟΟΩΣ ΗΔΗ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΣ; ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την Μακεδονια μας θελουμε πισω ρεεε,ανανδρε προδοτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...