Το σχέδιο νόμου για τις άδειες στάβλων είναι σχέδιο εξόντωσης της κτηνοτροφίας.

Βάκης Τσιομπανίδης
πρόεδρος ΑΚΚΕΛ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχέδιο νόμου για τις άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων. Ακόμη ένα σχέδιο του Αποστόλου για να ξεπαστρέψει την Ελληνική κτηνοτροφία.

O Αποστόλου όπως και τα φίδια λίγο πριν ξεκουμπιστεί μια για πάντα, προσπαθεί ακόμη μια φορά να δαγκώσει (ακόμη και με την μασέλα) την Ελληνική κτηνοτροφία….Τον Σεπτέμβριο φέρνει νομοσχέδιο έκτρωμα προς ψήφιση για τις άδειες των σταβλικών εγκαταστάσεων που αποτελούν βραχνά αφού το 84% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην χώρα μας δεν έχουν άδεια. Στο νομοσχέδιο αυτό που αποτελεί αντιγραφή και επικόλληση παλαιοτέρων νομοσχεδίων ο καταστροφέας του πρωτογενούς τομέα, αυτοαποκαλούμενος υπουργός γεωργίας έρχεται να προσθέσει προσθήκες λαιμητόμους και άκρως εκδικητικές απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο.
α) Ζητάει τρελά πρόστιμα αν κάποιο ζώο ξεφύγει απο την επιστασία του ιδιοκτήτη του, εδώ φαίνεται η ασχετοσύνη του δήθεν υπουργού και των καλοπληρωμένων συμβούλων του, δεν είναι δυνατόν κάποια στιγμή να μην γίνει κάποια ζημιά σε στάβλο και να μην ξεφύγουν τα ζώα απο την επιτήρηση του κτηνοτρόφου. Τότε αρχίζουν με κατάσχεση του ζωικού κεφαλαίου και πρόστιμα 60 ευρώ ανα πρόβατο ,αν έχεις 300 πρόβατα και σπάσουν την πόρτα θα πρέπει να πληρώσεις διοικητικά πρόστιμα 18.000 ευρώ !!!!!!!, 360 ευρώ ανα αγελάδα, 180 ανά γουρούνι και 800 για άλογα ή γαϊδούρια. Αν τώρα τα ζώα δεν φέρουν και ενώτια τότε ο κτηνοτρόφος θα πληρώσει ακόμη 100 ευρώ ανά πρόβατο 500 για αγελάδα 300 ανά γουρούνι και 1500 για άλογο.
β)Πέραν όμως αυτών των γελοιοτήτων απειλεί πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κόψει κάθε επιδότηση σε όσους δεν καταφέρουν να βγάλουν άδεια.
γ) Το νομοσχέδιο είναι καθαρά εισπρακτικό και αποτελεί ταφόπλακα για τον κτηνοτροφικό κόσμο αφού ζητάει απο το 84% των κτηνοτρόφων που θα βγάλουν άδεια ως υφιστάμενη κατάσταση να πληρώνουν κάθε χρόνο στο κράτος 2 ευρώ ανά ζωική μονάδα χαράτσι !!!!!
δ) Αν τώρα για διαφόρους λόγους (ανεπιτήρητα ζώα, οχι καλή ευζωία των ζώων κλπ) γίνει αφαίρεση αδείας και ο ιδιοκτήτης συνεχίζει την λειτουργία της κτηνοτροφικής του μονάδας τα πρόστιμα θα είναι απο 5.000 εώς 100.000 ευρώ !!!!! Έχει προβλέψει φυσικά ο Αποστόλου να στέλνει ειδοποίηση στην ΔΕΗ αλλά και στο δήμο να διακόψουν στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση το ρεύμα και το νερό !!!!!
ε) Δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την γραφειοκρατία αλλά και το κόστος της αδειοδότησης, σε μια εποχή που οι κτηνοτρόφοι δεινοπαθούν ….
Γενικά είναι ένα κατάπτυστο σχέδιο νόμου που στόχο έχει όπως ολόκληρη η θητεία του Αποστόλου να ξεπαστρέψει ολοκληρωτικά την Ελληνική κτηνοτροφία.Εμείς ως ΑΚΚΕΛ θα στείλουμε ως οφείλουμε τις προτάσεις μας στην προσχηματική δημόσια διαβούλευση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην περάσουν οι αντικτηνοτροφικές διατάξεις.

loading...

2 thoughts on “Το σχέδιο νόμου για τις άδειες στάβλων είναι σχέδιο εξόντωσης της κτηνοτροφίας.

  1. Ναι ρε μεγαλε, θα παρατατε τα ζωντανα οπου σας καυλωσει και δεν θα δινετε λογαριασμο σε κανεναν, ολοι οι υπολοιποι επαγγελματιες ειμαστε μαλακες που εχουμε αδειες και πληρωνουμε σαν πουστηδες,μια ζωη νοοτροπια οι τσοπανηδες οπου παταει το ζωντανο τους ειναι και κτημα τους…
    Ρε τι τραβαμε σε τουτη τη χωρα με τον καθε πουστη!!!

  2. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝΕ
    ΤΑ ΖΩΑ

Comments are closed.