Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

ΤΙ ΣΥΜBAINEI MΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις διέρχονται μια κρίση χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον όσο μπορεί να θυμάται κανείς.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν ασυνήθιστα οξεία. Τι πραγματικά συμβαίνει και τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση;

Ας δούμε τα δεδομένα μέχρι τώρα. Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη με την οποία η Ελλάδα έχει ιστορικές σχέσεις. 
Η σημερινή κυβέρνηση υπήρξε στο παρελθόν εξαιρετικά φιλική με τη Ρωσία (σημ. Οίμου: για πολύ μικρό διάστημα) και είχε, κατά καιρούς, κατηγορηθεί ότι «πρακτορεύει» τα ρωσικά συμφέροντα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν θέλει την εξομάλυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και την ένταξη της τελευταίας στο ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία έχει παρέμβει στα εσωτερικά πολλών ξένων χωρών και διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην Ελλάδα για να το κάνει κι εδώ. 
Όμως, παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας είχαμε και παλαιότερα και, μάλιστα, και από άλλες δυνάμεις αλλά ουδέποτε είχε δημιουργηθεί μια ανάλογη κρίση. 
Τέλος, η ρήξη με τη Ρωσία μπορεί να ικανοποιεί κάποιους στη Δύση αλλά δεν συνεπάγεται απαραίτητα την αμερικανική και ευρωπαϊκή στήριξη.(Σημ. Οίμου: Δεν πρόκειται για στήριξη, πρόκειται για απαίτηση και υποκίνηση)
 Άλλωστε, δεν μπορεί να υπολογίζεις στην αμερικανική υποστήριξη όταν, κατ’ επανάληψη, επιχειρείς να καλομεταχειριστείς καταδικασμένους τρομοκράτες, προκαλώντας, για πολλοστή φορά, τη σφοδρή αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης. Άρα, το ερώτημα παραμένει: τι στα αλήθεια συμβαίνει;

loading...

1 thought on “Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

  1. ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ

Comments are closed.