Δείτε το παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου! (φωτο-βίντεο)

Αν προσπαθούσατε να μαντέψετε ποιο είναι το εστιατόριο που μετρά τα περισσότερα χρόνια παρουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο τι θα απαντούσατε;

Πιθανόν να απαντήσετε λάθος εκτός αν συμβουλευτείτε το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες σύμφωνα με το οποίο το «Sobrino de Botín», το παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου, μετρά 293 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μαδρίτης.

Το θρυλικό εστιατόριο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στην ισπανική πρωτεύουσα το 1725, δεν έχει κλείσει ούτε μια μέρα προσφέροντας τη γνώριμη στους ντόπιους παραδοσιακές γεύσεις καστιλιάνικης κουζίνας. Βρίσκεται στην οδό «Calle de Cuchilleros» και άνοιξε από το Γάλλο Jean Botín και τη σύζυγό του από τις Αστούριες. Σήμερα έχει εξελιχθεί αρκετά δεδομένου ότι αποτελείται από τέσσερις ορόφους και έχει ανακαινιστεί διατηρώντας ωστόσο την αισθητική του 18ου αιώνα στους χώρους όπως επίσης και τον αυθεντικό ξυλόφουρνο που είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου.

Το κτήριο που το στεγάζει χρονολογείται από το 1590 και οι γύρω δρόμοι έχουν τα ονόματα των τύπων των επιχειρήσεων που άνοιξαν σε καθέναν από αυτούς αφού μέσα στα επόμενα χρόνια η εξέλιξη της περιοχής ήταν ραγδαία. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών δεν είχε παιδιά οπότε μετά το θάνατο και των δύο το εστιατόριο βρέθηκε στα χέρια της ανηψιάς τους και από τότε έχει το όνομα «Sobrino de Botín» (ανηψιά του Botin). Σημερινοί του ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια Gonzalez (Amparo Martin και Emilio Gonzalez).

Βίντεο:

loading...