«Προεκλογικός πυρετός»: Δείτε τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για «φιέστα εξόδου» – ΔΕΘ και ανασχηματισμό

Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει με το επιτελείο του τις επόμενες κινήσεις του εν όψει ανασχηματισμού,ΔΕΘ και φιέστα για τέλος του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λόγω του πολύ αρνητικού κλίματος που επικρατεί και λόγω του ότι σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι όντως τελείωσαν τα βάσανα της λιτότητας, ο πρωθυπουργός δεν θα ρισκάρει μία..ανοικτή φιέστα και θα περιοριστεί σε κάποιο τηλεοπτικό διάγγελμα.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον πρωθυπουργό να απευθύνει ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, στο οποίο θα αναφέρεται στις θυσίες των Ελλήνων τα οκτώ χρόνια των μνημονίων, αλλά και σε όσα έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση φυσικά σο τέλος του τρίτου μνημονίου.

Έμφαση θα δοθεί και στη μεταμνημονιακή εποχή που «ανατείλει», ενώ θα γίνει και μια αναφορά στα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα για όσους έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των μνημονίων.

Σειρά παίρνει ο ανασχηματισμός

Ακολούθως τη… σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο ανασχηματισμός, ο οποίος φέρεται να έχει «κλειδώσει» μετά τις φονικές πυρκαγιές.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει στοχευμένες κινήσεις σε θέσεις «κλειδιά». Αμετακίνητοι θα παραμείνουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Αντιθέτως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για αλλαγές στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από τη ΔΕΘ (8-9 Σεπτεμβρίου), αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Έμφαση θα δοθεί στο γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το πάγωμα της μείωσης των συνάξεων και του αφορολόγητου. Ένας «αγώνας» που εφόσον κερδηθεί θα αποτελέσει όχι μόνο το Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αιχμή του δόρατος απέναντι στη ΝΔ, που συνεχίζει να παραφιλολογεί κάνοντας λόγο για τέταρτο μνημόνιο.

Επίσης, θα τονιστεί η ανάγκη να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά επαφή με την κοινωνία.

Προπύργιο του προεκλογικού αγώνα η ΔΕΘ

Έχοντας δώσει εντολή στο υπουργικό του συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να «στηθεί» ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη μεταμνημονιακή περίοδο και την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να κερδίσει τη «μάχη» της ΔΕΘ.

Εκεί, αναμένεται να τονίσει την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ θα ανακοινώσει και μέτρα.

Μεταξύ αυτών, είναι τα εξής:

– Επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αύξηση του κατώτατου μισθού.

– Στοχευμένες μόνιμες φοροελαφρύνσεις 700-750 εκατ. Ευρώ από τον δημοσιονομικό χώρο, που δημιουργείται από το 2019 και για πρώτη φορά θα αποτυπωθούν στον επόμενο προϋπολογισμό.

– Περεταίρω στήριξη του κοινωνικού κράτους και ειδικά της υγείας αλλά και της πρόνοιας.

– Την επανάληψη και φέτος του μερίσματος κοινωνικής αλληλεγγύης στοχευμένα σε κοινωνικές κατηγορίες που το έχουν ανάγκη.
Επιπλέον, αναμένεται για πρώτη φορά να παρουσιάσει τους άξονες πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, ανοίγοντας και επίσημα την προεκλογική περίοδο…

loading...