Κραουνάκης για τον Ψινάκη: Το ρεζιλίκι δεν τον απασχολεί – Έχει μάθει να το διαχειρίζεται

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη να ακυρώσει την σημερινή παράσταση της Αντιγόνης των Χειλάκη-Δούνια στη Νέα Μάκρη,της οποίας τα έσοδα θα δίνονταν εξ’ ολοκλήρου στους πυρόπληκτους της περιοχής.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης που υπογράφει τη μουσική της παράστασης η οποία γνωρίζει τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην περιοδεία της ανά την Ελλάδα, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα κείμενο που έγινε viral στα social σε λίγα λεπτά. Διάβασέ το και μετά θα σου πω τι είπε αποκλειστικά στο enikos.gr ο δημιουργός

“Λοιπόν. Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός,αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της Αντιγόνης στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκει.

Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης .Λόγω πένθους ειπε…Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε …Ακυρώνεται λοιπόν η

σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη.Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε…Κρίμα.Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν.”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το μήνυμά του αυτό κλείνει με το εξής απόσπασμα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ENIKOS Ο ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

“Η ανεκτικότητα και η εύκολη κατανάλωση από τα social media θέλουν να δώσουν μέγεθος σ ένα απλό περιστατικό. Το βαρύ περιστατικό είναι ότι σε μια επίθεση κατά του λαού από ανώνυμους εμπρηστές, είναι σαφές αυτό, την ώρα που κάποιοι καλλιτέχνες αντί να αρκεστούν σ ένα μαύρο περιβραχιόνιο πένθους, αποφασίζουν εφόσον είχε προγραμματιστεί η παράσταση τους,να διαθέσουν αυτό το ελάχιστο πόσον των εισιτηρίων μιας παράστασης ,και μάλιστα πάνω σ’ ένα έργο που μιλάει για τη θυσία, στο μέρος που επλήγη . Αυτό είναι όλο. Χρεώνω στον κύριο Ψινάκη το παραλήρημα μιας κρίσης πανικού. Τον έχω δει και στο παρελθόν πριν αναλάβει δημοτικά καθήκοντα, να κάνει αντίστοιχα, ως μάνατζερ. Λυπάμαι πάρα πολύ, που τόσο απερίσκεπτα ,δημιούργησε αυτή την ανοησία. Θα έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση απόψε, ανάμεσα στο λαό που τον εξέλεξε ,για ν ακούσει το “Πολλά τα δεινά ,ουδέν δεινότερων ανθρώπου ” Μάλλον δεν ήθελε να τ ακούσει. Επιφυλασσόμαστε οι καλλιτέχνες και ο εξαίρετος παραγωγός μας που σκέφτηκε να πράξουμε ετσι, Και όλοι είπαμε ναι,να κάνουμε κάτι άλλο συντομότατα. Έχουμε νεκρούς να θάψουμε,Έχουμε αδικοχαμένους ανθρώπινους στόχους μιας πανωλεθρίας,έτσι πιστεύω. Ας σκεφτεί ο καθένας ποιος είναι ο ρόλος του στη δημόσια ζωή. Δε θα υπερκεράσει ο κ. Ψινακης την εθνική συμφορά όσο και να σκούξει στην υπάλληλο του τρομοκρατώντας την. Το ρεζιλίκι δεν τον απασχολεί, έχει μάθει να το διαχειρίζεται». Αυτό».

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

enikos.gr/

loading...

2 thoughts on “Κραουνάκης για τον Ψινάκη: Το ρεζιλίκι δεν τον απασχολεί – Έχει μάθει να το διαχειρίζεται

  1. Ο ένας πουστης κράζει τον άλλο πουστη ούστ από εδώ παλιοπουστες

  2. EXEI KΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΨΩΦΗΣΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΑΝ ΒΟΙΔΙ

Comments are closed.