Αμερικανικό «χτύπημα» κατά Τουρκίας: «Ηρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Αρμενίων» –«Τύραννος ο Ερντογάν»

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Οταν ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά στον κόσμο, που έχει ως έδρα την Ν. Υόρκη λέει τύραννο τον Ερντογάν και αναφέρει πως ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων, τότε κάτι παίζει έντονα παρασκηνιακά.

Το περιοδικό αναφέρει σε άρθρο τον Jonathan Wachtel και Albert Wachtel πως ο Τούρκος Πρόεδρος είχε «φέρει στα μέτρα του» την εκλογική διαδικασία και τον χαρακτηρίζει τύραννο, κριτικάροντας την τακτική του να «δαιμονοποιήσει τους Κούρδους ως ένα κοινό εχθρό». Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου ο Τούρκους Πρόεδρος θεωρεί εαυτόν ως τον «χρισμένο» για να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Επέτρεψε στο Ισλαμικό Κράτος να δολοφονήσει Κούρδους και εξαπέλυσε τον στρατό του εναντίον τους. Πρέπει και μπορεί να τον σταματήσουν», γράφει το περιοδικό. «Το 2013 ο Ερντογάν υποσχέθηκε να αναγνωρίσει την Κουρδική ταυτότητα και γλώσσα και να αυξήσει τις ελευθερίες προς τους Κούρδους. Ακολούθησε μια εκεχειρία, αλλά οι εχθροπραξίες επανεκκίνησαν το 2015. Ο Ερντογάν είπε πως απαντά στην τρομοκρατία του PKK. Από την πλευρά του το PKK κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι κατέστρεψε την κατάπαυση του πυρός φτιάχνοντας φράγματα και σταθμούς ασφαλείας στις κουρδικές περιοχές. Όπως και να έχει ο πόλεμος είχε αρχίσει.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε με ελικόπτερα, πυροβολικό και τεθωρακισμένες μεραρχίες, δολοφονώντας χιλιάδες και εκτοπίζοντας 335.000 Κούρδους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθο. Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις κατά του νομπελίστα συγγραφέα, Ορχάν Παμούκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για προσβολή της «τουρκικής ταυτότητας» με αποτέλεσμα να κάψουν δημοσίως πολλά βιβλία του. Οι δημοσιογράφοι του Newsweek επισημαίνουν πως μπορεί να έληξε μετά από δύο χρόνια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά η Τουρκία παραμένει στη μέγγενη και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κράτηση του πάστορα Μπράνσον, όπως αναφέρει το hellasjournal.

Από την «πένα» των συντακτών δεν ξεφεύγει ούτε η συνεργασία του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος για να εξοντωθούν οι Κούρδοι, ούτε η επίθεση στην Αφριν που προκάλεσε τρόμο και νέο προσφυγικό κύμα. Το Newsweek επισημαίνει πως η μετακίνηση Κούρδων από τη Μανμπίτζ υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ ήταν μέγα λάθος μιας και ο Ερντογάν απειλούσε με εισβολή και αντιπαράθεση ακόμα και με τον αμερικανικό στρατό.

«Παρά τη συμμαχία του με το σιιτικό Ιράν, ο Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του ως τον θεματοφύλακα των Σουνιτών. Υποστηρίζει τη φονταμενταλιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χαμάς», αναφέρει το περιοδικό «Ο ελεύθερος κόσμος δεν πρέπει να ησυχάσει με την τυραννία. Η Αμερική ως το ισχυρότερο έθνος του κόσμου πρέπει να δώσει σημαντική βοήθεια. Οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν την Αρμενική Γενοκτονία.», γράφει μεταξύ άλλων το Newsweek.

Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν συστηματικά την περίοδο εκείνη και πολλοί ιστορικοί καθώς και περισσότερες από 20 χώρες αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Από την πλευρά της η Τουρκία επισημαίνει ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονταν στον εμφύλιο πόλεμο και τον λιμό, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 300.000 με 500.000 Αρμένιοι και άλλοι τόσοι Τούρκοι.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από εκατό και πλέον χρόνια έρχονται ξανά στην επιφάνεια, οι τρομακτικές σφαγές των Αρμενίων πολιτών σε μια τεράστια κλίμακα, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο έδαφος της σημερινής Τουρκίας, και είχαν στοιχίσει την ζωή 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων το 1915, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να απελαύνει συστηματικά και να σκοτώνει αδιακρίτου ηλικίας αρμενικό πληθυσμό.

Σήμερα οι Αρμένιοι που ζουν στην Τουρκία θεωρούνται ως μια χριστιανική μειονότητα που θα λειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα για τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν σε μια ενδεχόμενη σύρραξη ..είτε με τους Έλληνες …είτε με τους Ρώσους .

Οι περισσότεροι διεθνείς μελετητές από 29 χώρες αναγνωρίζουν τα γεγονότα που ξεκίνησαν το 1915 ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές ως μια από τις μεγαλύτερες μαζικές , βίαιες και απάνθρωπες γενοκτονίες της ανθρώπινης ιστορίας .

Η Τουρκία, παραδέχεται ναι μεν ότι έλαβαν χώρα κάποιες «σφαγές» αλλά επιρρίπτει ……την ευθύνη στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο , και απορρίπτει τον όρο γενοκτονία.

Aντίποινα από Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον και τις αμερικανικές κυρώσεις, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα «παγώσουν» τα όποια περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στους Τούρκους υπουργούς με τα ίδια χαρτοφυλάκια, για τον ρόλο τους στη σύλληψη και την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

«Το τελευταίο βήμα που έκαναν οι ΗΠΑ για την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον δεν ταιριάζει σε έναν στρατηγικό εταίρο. Οι ΗΠΑ έδειξαν σοβαρή ασέβεια με αυτό το βήμα», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αγκυρα το Σάββατο.

«Είχαμε δείξει υπομονή μέχρι χθες το βράδυ. Σήμερα, δίνω εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Τουρκία οι Αμερικανοί υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, καταφεύγοντας σε απειλητική ρητορική και παράλογες κυρώσεις, δείχνουν ότι δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος», τόνισε ο Ερντογάν.

Η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει κυρώσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλαμίτ Γκιολυ και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάτι που σημαίνει ότι τα όποια περιουσιακά στοιχεία ή συμφέροντά τους επί αμερικανικού εδάφους «παγώνουν», ενώ απαγορεύεται σε Αμερικανούς να κάνουν συναλλαγές μαζί τους. Η Αγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Ο Αντριου Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατία στην Τουρκία. Στις 25 Ιουλίου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

loading...

1 thought on “Αμερικανικό «χτύπημα» κατά Τουρκίας: «Ηρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Αρμενίων» –«Τύραννος ο Ερντογάν»

  1. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΗΓΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΝΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΥΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ?
    ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΣΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ…..ΑΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΑ ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΡΘΙΟ ΒΟΥΒΑΛΙ!!!! ΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ

Comments are closed.