Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που έγινε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διορίστηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη θέση της Όλγας Γεροβασίλη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Μεσσηνία.

Είναι δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο-Συνταγματικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I).

Διετέλεσε υπουργός Υγείας (2009-2010), αν. υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (2010-2012) και βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007-2012). Διετέλεσε, επίσης, ευρωβουλευτής (2004-2007) και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2005-2006).

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου στις 10-2-2012 γιατί διαφώνησε με το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο καταψήφισε στη Βουλή και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Την 1η Νοεμβρίου 2012 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, λόγω διαφωνίας της με τα νέα μέτρα και τη συνολική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ξεκίνησε να εργάζεται, το 1986, ως επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπιστεύτηκε για τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων(1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992). Από το 1991 έως το 1995 εργάστηκε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (1995-1999).

Από το 2002 έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, διετέλεσε γενική γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

loading...

10 thoughts on “Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που έγινε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

  1. ΓΕΙΑΣΟΥ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ bozo. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥ Η ΑΠΟ ΤΗΝ HAIFA?

  2. ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΡΔΟ ΣΟΥ.

  3. ΕΠΙΠΡΔΟ ΣΟΥ? ΤΙ ΓΙΑ ΠΟΡΔΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ? ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΟΥΡΑΔΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ

  4. βοζο βοζο εχεις στο κωλο ροζο
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    πληρης ευθυμια

  5. Καλημέρα φίλοι μας Ευταξία Πατεράκη Βοζο Ζαγκλαρα
    χαιρόμαστε που είσαστε όλοι καλά
    πάντα να γελάτε το γέλιο είναι μεταδοτικό
    και οι κλανιές ανακουφίζουν
    για το χέσιμο δεν το συζηταμε σας κανει
    γνήσια σωρράκια απόγονους της γενιάδας

    τρεις φίλες απο τη Νίσυρο
    θαυμάστριες του Σώρρα

  6. ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…..ΠΟΣΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;;;;

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…..Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…..
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ…

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ…ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ…
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….

    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΠΙΚΑΛΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ……ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ;;;

    ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ, ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΜΕΡΙΟΥΣ…ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ….ΑΝ ΕΓΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ….ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ, ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ……

    ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ….ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ…..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗ…..ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…….ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ;;;;ΟΧΙ…..

    ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΥΓΝΟ ΤΗΣ ΝΟΜΟ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΕΞ ΦΟΡΙ….ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝ….ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΟ 1833 ΠΟΥ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ….ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΓΓΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΛΕΞ ΦΟΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕ, ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΑΤΗΡΑ….

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ…..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ…ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300, ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ….ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ….ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ…ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ…..ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ…..

    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΕΓΙΝΕ "ΝΑΙ";;; ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ….ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…..

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  7. ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΟΙ 223 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94).
    Στὸ ἄρθρο 3 παράγραφος Γ : «Η κυβέρνηση ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΞΗΛΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 77 ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ…. http://chn.ge/2H3YAzh ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…. ΥΠΟΜΟΝΗ… Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΓΡΑΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 299…… ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ…. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ…..

  8. ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Ο ΚΟΥΡΑΔΟΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ

    ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

Comments are closed.