«Αισθάνομαι θλίψη που συνυπήρξα με προδότες» Δριμεία επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη ρητορική της περί εξόδου από τα Μνημόνια εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

«Δεν βγήκε η χώρα από τα Μνημόνια αλλά μπήκαμε σε μια παρατεταμένη περίοδο με χαρακτηριστικά οργουελιακά» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε: «Το άσπρο παρουσιάζεται ως μαύρο, η δυστυχία επιβάλεται ως ευτυχία, εκείνοι που έχουν στείλει το λαό σε αυτή τη δεινή θέση εμφανίζονται ως σωτήρες, οι ολετήρες εμφανίζονται ως απελευθερωτές».

Επίσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε και στο πρώτο εξάμηνο του 2015, λέγοντας: «Αισθάνομαι θλίψη που βρέθηκα στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που αποδείχθηκαν προδότες. Φυσικά έγιναν ολέθρια λάθη και πρόσωπα διαδραμάτισαν ρόλο εγκληματικό στην επιδείνωση της κατάστασης της χώρας»

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη μήνυση την καταθέσαμε διεκδικώντας να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες. Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα με τη γελοία στημένη σύσκεψη μπροστά από τις κάμερες προσπαθούσε να κρύψει την ύπαρξη νεκρών την οποία γνώριζε …. Και προκύπτει ότι γίνονται μέχρι αυτή τη στιγμή παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης, ώστε να κατευθυνθούν οι έρευνες σε άλλα θέματα, όπως τα αυθαίρετα». Σε ερώτηση για το αν ο υπ. Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις έρευνες, απάντησε «βεβαίως, το καταγγέλλω … Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες».

loading...

3 thoughts on “«Αισθάνομαι θλίψη που συνυπήρξα με προδότες» Δριμεία επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΠΗΡΞΣ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΜΞΗ ΝΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΚΥΡΑ ΜΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΩΣΑΝΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΕΣΥ ΜΗ ΝΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
    https://uploads.disquscdn.com/images/45caddd4b4556f9c7eef4f53cdc203cc9e2f9429f903312421ec6116e40ef42f.jpg

  2. Βλέπετε, με τη μήνυση ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Ξεχωρίζει αυτός που είναι στα λόγια και μόνο στα λόγια αντιμνημονιακός, ή θέλει να εμφανίζεται δήθεν δημοκράτης, πατριώτης, από αυτόν που δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Να γιατί κανένας, μα κανένας – με εξαίρεση το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας – σε επίπεδο οργανώσεων δεν αποδέχθηκε να συμμετάσχει και να στηρίξει τη μήνυση.
    Ο λόγος είναι απλός. Θέλουν όλοι τους να είναι ανοιχτοί σε προσφορές «συνεργασίας» με στόχο την είσοδο στο κοινοβούλιο, είτε από εκείνους που μέχρι χθες ψήφιζαν μνημόνια και αύριο ίσως εμφανιστούν ξανά ως αντιμνημονιακοί. Είτε σήμερα αυτολανσάρονται ως αντιμνημονιακοί, αλλά επ’ ουδενί δεν θέλουν να θέσουν ως θεμέλιο λίθο της πολιτικής τους την ακυρότητα λόγω καταπάτησης του Συντάγματος όλων των μνημονιακών και δανειακών συμβάσεων. Πώς αλλιώς οι σημερινοί αντιμνημονιακοί θα συμβάλουν στα αυριανά μνημόνια;
    Χώρια το γεγονός πώς όπως διαπιστώσαμε υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί, οι πλείστοι, που πιστεύουν ότι όλα είναι νόμιμα και πώς θα πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή στις συμβάσεις των μνημονίων και των δανείων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Αυτό δήλωσε ευθαρσώς ο κ. Λαφαζάνης στο κλιμάκιο του ΕΠΑΜ, που τον επισκέφτηκε πριν την κατάθεση της μήνυσης προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει τη δυνατότητα συμμετοχής της ΛΑΕ.
    Όταν αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι μόνο το ΕΠΑΜ έχει τη δύναμη, τη συνέπεια λόγων και πράξεων, αλλά και την αποφασιστικότητα να αψηφήσει απειλές και πιθανά αντίποινα από το καθεστώς ώστε να καταθέσει τη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία, τότε ξέσπασε και ο εσωτερικός πόλεμος δολιοφθοράς και μέσα στο ΕΠΑΜ. Στην αρχή εκδηλώθηκε με κωλυσιεργία, εγκατάλειψη της μήνυσης δια της διολίσθησης, κοκ. Με αποκορύφωμα την εκστρατεία εκφοβισμού με μηνύσεις του κ. Λεπίδα υπό την κάλυψη του Γενικού Γραμματέα και ορισμένων μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
    Βλέπετε, είναι τρομερά δύσκολο έως ακατόρθωτο να διδάξει κανείς αξιοπρέπεια σ’ αυτόν που δεν έχει. Και ανατροφή σ’ αυτόν που δεν απέκτησε ποτέ. Ιδίως όταν είναι και μιας κάποιας ηλικίας. You cannot teach an old dog new tricks, όπως λένε και οι αγγλοσάξονες.

  3. Η είσοδος του ΕΠΑΜ στο κοινοβούλιο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Ούτε του Μετώπου, ούτε του αγώνα. Ωστόσο, μπορεί κάτω από προϋποθέσεις και όρους να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την απελευθέρωση της πατρίδας.
    Πότε και υπό ποιους όρους; Μόνο όταν η είσοδος στο κοινοβούλιο έρθει ως επιστέγασμα μια ραγδαίας ανοδικής οργανωτικής και πολιτικής δουλειάς του ίδιου του Μετώπου μέσα στην κοινωνία.
    Γιατί θέλουμε να μπούμε στο κοινοβούλιο; Για να μπορέσουν να το παίξουν βουλευτές όσοι αρέσκονται στο είδος; Για να τάζουμε στον κοσμάκη λαγούς με πετραχήλια, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι; Για να έχουμε χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε η Ανώτατη Αρχή να μην έχει ανάγκη την οργανωμένη βάση, τα μέλη και τους φίλους; Για να υποσχόμαστε διορισμούς στους δικούς μας; Κοινώς, για να βολευτούμε όπως όλοι οι άλλοι;
    Αν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θέλουμε, τότε γιατί οφείλουμε να επιδιώξουμε την είσοδό μας στο κοινοβούλιο; Για τρεις κύριους λόγους:
    1. Για να αξιοποιήσουμε το βήμα του κοινοβουλίου προκειμένου να απευθυνθούμε σε πλατύτερες μάζες του λαού. Όχι για να το παίξουμε καλύτερη αντιπολίτευση στο υφιστάμενο καθεστώς, αλλά για να του μιλήσουμε τη γλώσσα της εθνικής απελευθέρωσης, της εσχατοπροδοτικής δράσης των κυβερνήσεων και της ανάγκης για μια νέα λεύτερη Ελλάδα. Για να ακούσει εν ολίγοις ότι δεν του επιτρέπουν να ακούσει.
    2. Για να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΕΠΑΜ ως μοχλός ενός κλιμακώμενου ανένδοτου αγώνα εναντίον του καθεστώτος κατοχής πρωτίστως μέσα στην ίδια την κοινωνία, τον ίδιο τον λαό. Η παρουσία μας στο κοινοβούλιο πρέπει να σηματοδοτήσει και ταυτόχρονα να θεμελιωθεί σε μια εκτεταμένη προσπάθεια κινητοποίησης του λαού για την ανατροπή το ταχύτερο δυνατό. Οι βουλευτές του ΕΠΑΜ δεν θα θεατρινίζουν στο κοινοβούλιο, αλλά θα έχουν ως πρώτιστο καθήκον να περιδιαβαίνουν την Ελλάδα με σκοπό να την ξεσηκώσουν.
    3. Για να είμαστε σε θέση να ακυρώσουμε ψηφοφορίες, αλλά και το ίδιο το κοινοβούλιο, όταν καλείται να επικυρώσει κορυφαίες πράξεις εσχάτης προδοσίας. Οι βουλευτές του ΕΠΑΜ θα πρέπει να είναι σε θέση να αποχωρήσουν ως κόμμα οριστικά από το κοινοβούλιο για να επιφέρουν τη διάλυσή του. Οι βουλευτές του ΕΠΑΜ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά αν χρειαστεί για το λαό και την πατρίδα, αντί απλά και εκ του ασφαλούς να καταψηφίζουν τις πράξεις εσχάτης προδοσίας που έρχονται στο κοινοβούλιο.

    ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ.!!

Comments are closed.