Μ.Ακιντζί: «Η Κύπρος έχει δύο ιδιοκτήτες»

Τελέστηκαν τα «πανηγύρια» των Τουρκοκυπρίων για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να στέλνει μήνυμα πως «το νησί έχει δύο ιδιοκτήτες»


Από το οδόφραγμα του Λιμνίτη πέρασαν 61 mini bus με τους 1.131 Τουρκοκύπριους λίγα λεπτά πριν τις 11:00 χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανδρέα Καρό για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέα Καρό, η διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη έγινε ομαλά, προκειμένου να παραστούν  Κόκκινα, στους “εορτασμούς”, που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θάνατο των στρατιωτών κατά τους βομβαρδισμούς, μιλώντας για ελευθερία και ισότητα.

“Εάν μπορούμε να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας, ως ελεύθεροι άνθρωποι στην Κύπρο και να μπορούμε να απαιτούμε τα δικαιώματα μας ως ίσοι στην κοινωνία, τότε αυτό θα οφείλεται στην αφοσίωση.”

Στις δηλώσεις του τόνισε πως “δεν πρέπει να είμαστε κάτω από την κυριαρχία κάποιου, πρέπει να είμαστε ίσοι όπως οι Ελληνοκύπριοι. Ως ένα από τα δύο ίσα μέρη του νησιού, αφήστε μας να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας σε μια πιο ανθρώπινη ζωή”.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν διεκδικούν την ιδιοκτησία του νησιού, αλλά και ούτε θα παραδώσουν τα συλλογικά τους δικαιώματα.

“Αυτό το νησί έχει δύο ιδιοκτήτες. Ο ένας είναι οι Τουρκοκύπριοι. Θέλουμε τα δικαιώματα μας” ανέφερε μεταξύ άλλων. 

loading...