Φωτάκης Βασίλης: Συγχαρητήρια δήλωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Σας συγχαίρω, μαζί με τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας, που στάθηκαν πλάι σας, σε αυτή την μεγάλη στιγμή της ζωής σας.
Η επιτυχία αυτή, σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στη ζωή σας ευχόμενος να αποκτήσετε γνώσεις, ερεθίσματα, παραστάσεις που θα ανοίξουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν εργαλεία για να προχωρήσετε όπως θέλετε στη ζωή σας, με γνώση, επιστημονικό ήθος και κοινωνική μόρφωση .
Οι εξετάσεις όμως δεν ήταν μια δοκιμασία μόνο για εκείνους που κατάφεραν το στόχο τους, αλλά για όλους. Έτσι θα ήθελα να απευθυνθώ στα παιδιά που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και να τους πω ότι αυτή ήταν απλά μια δοκιμασία, μια μάχη και όχι ο πόλεμος και να τους προτρέψω να οπλιστούν με θέληση και αποφασιστικότητα, είτε για να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να επιλέξουν άλλους δρόμους, γιατί η ζωή δεν έχει μια και μόνο δοκιμασία.
Η δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων και η ισες ευκαιρίες σε όλους πρέπει να αποτελούν κυρίαρχο μέλημα της πολιτείας, με οργανωμένους και λειτουργικούς χώρους εκπαίδευσης ανοιχτούς σε γνώση, παρέχοντας πτυχία με αξία στην αγορά εργασίας.
Να συγχαρώ και να καλωσορίσω και τους φοιτητές που θα έρθουν να εγγραφούν στα τμήματα της Πόλης μας , να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές.
Καλή σταδιοδρομίας σε όλους!

Φωτάκης Φ.Βασίλης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

loading...