Βενεζουέλα: Με πάκους από χρήματα πληρώνουν ρύζι – κοτόπουλο και χαρτιά υγείας (φωτό)

Την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας υπό το καθεστώς Μαδούρο αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν τους πάκους με τα χρήματα που χρειάζονται οι κάτοικοι της χώρας προκειμένου να πληρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, κοτόπουλο, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.

Για ένα κοτόπουλο 2,4 κιλών ένας κάτοικος της Βενεζουέλας θα πρέπει να έχει μαζί του και μια βαλίτσα για να μεταφέρει τα 14,6 εκατ. μπολιβάρ (2,2 δολάρια) που απαιτούνται.

Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνει και όποιος θέλει να προμηθευτεί ένα ρολό χαρτί υγείας καθώς θα πρέπει να καταβάλει 2,6 εκατ. μπολιβάρ (0,4 δολάρια).

Για λίγα καρότα όποιος πάει στο ταμείο θα πρέπει να δώσει 3 εκατ. μπολιβάρ (0,46 δολάρια) ενώ λίγο μικρότερη… ταλαιπωρία θα περάσει όποιος καταφέρει να συγκεντρώσει 2,5 εκατ. μπολιβάρ (0,38 δολάρια) για να αγοράσει ένα κιλό μακαρόνια.

Από την πλευρά του ο Μαδούρο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον τεράστιο υπερπληθωρισμό ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού.

Οικονομολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η τελευταία αυτή κίνηση θα προκαλέσει λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να καταβάλουν τα 180 εκατ. μπολιβάρ (30 δολάρια) που προβλέπει η αλλαγή του Μαδούρο – μέχρι πρόσφατα ο κατώτατος μισθός ήταν 3 εκατ. μπολιβάρ (0,50 δολάρια).

Η πρώτη συνέπεια, λένε οι αναλυτές, θα είναι η περαιτέρω αύξηση του κύματος μετανάστευσης των κατοίκων της Βενεζουέλας προς άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι για τους πρώτους δύο μήνες του νέου νομοθετικού πλαισίου, οι μισθοί των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επιδοτούνται, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει.

Στο κλίμα αυτό την Τρίτη τρία κομματα της αντιπολίτευσης καλούν σε απεργία «σε μία πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας και παύσης εργασίας κατά του Μαδούρο, του υπερπληθωρισμού και της πείνας».

Φωτογραφίες:

loading...

2 thoughts on “Βενεζουέλα: Με πάκους από χρήματα πληρώνουν ρύζι – κοτόπουλο και χαρτιά υγείας (φωτό)

  1. ΚΑΛΑ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΚΑΛΟΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ? ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΩΡΑ ΤΥΦΕΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 3,500 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΙΟ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΥΚΙ ΣΟΥ, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ?

  2. ΚΟΥΒΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,
    ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Comments are closed.