Ανασχηματισμός ενόψει: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»

Το ότι θα γίνει ανασχηματισμός είναι βέβαιο. Το πότε ήταν το ζήτημα αν και αυτό ήταν επίσης κάπως γνωστό. Σίγουρα πριν την ΔΕΘ για να πιάσει το «κύμα» το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι λοιπόν από 20 έως 21 Αυγούστου θα «διαφημιστεί» η έξοδος και από 23 με 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός για να εντυπωθεί στο υποσυνείδητο των πολιτών η εικόνα της «αλλαγής σελίδας».

Βέβαια η εκτίμησή μας είναι ότι έχει εντυπωθεί τόσο πολύ στο μυαλό των πολιτών η τραγωδία από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής και ο φρικτός θάνατος 94 ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, που δεν πρόκειται να «κουνήσουν» βλέφαρο για τέτοιου είδους πολιτικές κινήσεις άνευ ουσίας πλέον.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί στη διαχείριση της τραγωδίας στην ανατολική Αττική δεν μπορούν να ξεχαστούν. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή πήρε πάνω του την πολιτική ευθύνη, καλύπτοντας ουσιαστικά τους υπουργούς του και τον κρατικό μηχανισμό, παρά την κατακραυγή από τους ισχυρισμούς τους ότι τα έκαναν όλα σωστά.

Πήρε λοιπόν την πολιτική ευθύνη, so what… Ποιος νοιάζεται; Πλήρωσε κάτι; Σταμάτησε να παίρνει μισθό χιλιάδων ευρώ μηνιαίως όπως και οι υπουργοί του; Αντίθετα υπάρχουν πυρόπληκτοι οι οποίοι δεν έχουν πλέον ούτε που να κατοικήσουν.

20 ή 21 Αυγούστου θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που πλέον ως θέμα έχει «καεί» από τις φωτιές αλλά και χωρίς φωτιές ουδείς το πίστευε.

Ακόμα υπάρχει η σκέψη η ανακοίνωση να γίνει από το Καστελλόριζο: «Εκεί άρχισαν όλα και εκεί θα τελειώσουν όλα»

Στο διάστημα από 23 έως 25 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι σαρωτικός.

Και αυτό είναι ένα ζήτημα: Ποιοι θα έρθουν;

Μέχρι τώρα έχει προηγηθεί η καρατόμηση τεσσάρων εκ των βασικών υπεύθυνων για τον χειρισμό των πυρκαγιών σε Μάτι-Ραφήνα

Του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και των Αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής κκ Τσουβάλα και Τερζούδη.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένος με αρκετούς υπουργούς του.

Έτσι λοιπόν ακούγεται ότι όλοι μπορούν να φύγουν ή να μετακινηθούν (βέβαια αυτά τα έχουμε ξανακούσει). Ποσώς ενδιαφέρει τον κόσμο και αυτό διότι όλοι πλέον έχουν κριθεί και μάλλον εύκολα θα μπορούσε να τους αλλάξει.

Κάποιοι μάλλον θα επιστρέψουν στην «ασφάλεια» του κομματικού μηχανισμού, άλλωστε έρχονται εκλογές

Θεωρείται ότι θα αποφύγει στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ γιατί μάλλον περισσότερη οργή θα φέρει μια τέτοια επιλογή στην ήδη συσσωρευμένη.

Θα επιχειρήσει να πλησιάσει εξωκοινοβουλευτικούς με κύρος και πολιτικό εκτόπισμα, αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι άφρονας να συνδεθεί με μια κυβέρνηση που βουλιάζει

Έχει εδώ και καιρό διαρρεύσει ότι θα κάνει υπουργούς αρκετούς από τους 30αρηδες του κομματικού μηχανισμού, που όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει δείγματα σοβαρότητας και εργάζονται αόκνως.

Εδώ πάλι δεν ξέρουμε τι να πούμε. Τι δουλειά δηλαδή έχουν κάνει στην ζωή τους οι 30αρηδες αυτοί; Τι παραπάνω θα προσφέρουν; Έχουν εργασιακή εμπειρία; Ή η εμπειρία τους στηρίζεται στην «αφισοκόληση» και στην υποστήριξη του κόμματος;

Πάντως  υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, χρεώνεται την απουσία συντονισμού του κρατικού μηχανισμού και την αδράνεια της Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε αυτός ήταν ο προϊστάμενος του Ν.Τόσκα, λέγεται μάλιστα ότι την θέση του θα την πάρει η νυν υπουργός Εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου.

Το πιθανότερο είναι ο Σκουρλέτης να επιστρέψει στο κόμμα όπου έχει και μεγάλη ισχύ γιατί έρχονται εκλογές και είναι ο μόνος που μπορεί να το συντονίσει.

Ο υπουργός Υποδομών Χ.Σπίρτζης φωνάζει τώρα για τα αυθαίρετα αλλά τόσα χρόνια όμως δεν είχε κάνει κάτι για αυτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός κυβέρνησης θα μπορούσε να βρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ενώ εξαιρετικά πιθανή είναι η αντικατάσταση του Γιάννη Τσιρώνη, μετά και τις προκλητικές του δηλώσεις έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές.

Πάντως και ο Νίκος Κοτζιάς θεωρητικά αποτελεί ένα «βαρίδι» διότι αυτός έχει χρεωθεί την καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων και την υπογραφή της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας, βέβαια δεν θα χαιρόντουσαν οι Αμερικανοί με μια τέτοια επιλογή, αλλά οι Ρώσοι στοχοποιούν αποκλειστικά αυτόν για να καταδείξουν ότι έχει προσωπική ατζέντα εναντίον τους, έτσι διαρρέουν τουλάχιστον στο Sputnik

Πιθανό είναι στο υπουργείο Παιδείας να απομακρυνθεί ο Γαβρόγλου και η Λυδία Κονιόρδου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλει να φύγει από το ΥΠΟΙΚ αλλά και ποιος να μπει; Μάλλον Χουλιαράκης και Χαρίτσης θα μπορούσαν να είναι οι υποψήφιοι.

Ενδιαφέρον θα έχει η στάση του Α.Τσίπρα απέναντι στους ΑΝΕΛ και στον Π.Καμμένο

Από ότι φαίνεται θα αξιοποιηθούν και οι Κώστα Ζαχαριάδης και Ράνια Σβίγγου, ενώ ακούγονται και οι Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

loading...

5 thoughts on “Ανασχηματισμός ενόψει: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»

  1. ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΣΘΕ ΟΛΟΙ ΣΕΙΣ ΟΙ
    ΠΑΛΙΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΙΤΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΨΙΤ, ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ :

    ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ?

    ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΟΥ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ:

    " ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ….."

    ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ . ΣΟΒΑΡΑ ?? ΤΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ !

    ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΠΑΛΙΟ-ΒΡΩΜΙΑΡΗ !

    ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΜΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΑΛΗΤΗ-ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ …..ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΥΝΗ, ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ? ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΤΕΡΛΙΚΩΝΕΙΣ ΦΑΣΙΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ?? ΒΡΕ ΟΥΣΤ !

    ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ …ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΩΡΑ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ? ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΛΕ !

    ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΝ 44 ΕΤΩΝ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ?

    ΚΑΙ Ο ΚΕΝΝΕΝΤΥ 44 ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ Η.Π.Α, ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ?

    Η ΒΑΡΕΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ? ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ?

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΧΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΑΛΙΟ- ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΝΤΟΥΣΑΝ.ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ?ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΦΑΙΝΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ?

  3. ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ.ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ,ΑΝΩΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΖΩΑ….

Comments are closed.