Στον πρωθυπουργό με σκληρά λόγια ο Τσιομπανίδης για το ακατάσχετο των αγροτών.

Βάκης Τσιομπανίδης

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Προς : Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

                                 ΘΕΜΑ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΑΓΡΟΤΩΝ 15.000 ΕΥΡΩ
Κύριε πρωθυπουργέ σας γράφω ακόμη μια επιστολή αν και γνωρίζω εκ΄των προτέρων πως απάντηση δεν πρόκειται να λάβω, αφού η κυβέρνηση σας μας έχει συνηθίσει στην  εκ βάθρων αντιαγροτική της στάση.

Στην κυριολεξία ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται υπ΄ατμόν και 250.000 συνάδελφοι μας οδηγήθηκαν στην έξοδο από την παραγωγή κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης σας και υπουργείας του Βαγγέλη Αποστόλου, παρά του γεγονότος πως κάθε χρόνο δημιουργούν μέσα από επιδοτούμενα ευρωπαικά προγράμματα νέους αγρότες, ο αγροτικός κόσμος αποδεκατίζεται με μορφή πογκρόμ.

Όταν η παραγωγή έγινε ασύμφορη (όποτε θέλετε και το ζητήσετε μπορώ να σας το αναλύσω) αυτό που συγκρατούσε οικονομικά τον αγρότη ήταν η ευρωπαική επιδότηση. Η κυβέρνηση σας όμως έβαλε ‘’χερι’’ ακόμη και σε αυτές τις αγροτικές επιδοτήσεις που δίδονται ξεκάθαρα ως ενίσχυση για την συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και όχι για αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο. Τα 3 τελευταία χρόνια παρακολουθήσαμε ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά αλλά και τα ευρωπαικά δεδομένα, αυτό της κατάσχεσης του 57% των αγροτικών επιδοτήσεων που οδήγησε σε ξαφνικό οικονομικό θάνατο χιλιάδες συναδέλφους μας. Κύριε πρωθυπουργέ στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο πάνω από 3 δις ευρωπαικές αγροτικές επιδοτήσεις, κάθε αγρότης που αναγκάζεται να φύγει από το επάγγελμα χάνει δικαιώματα-επιδοτήσεις που στην τελική χάνονται από την ίδια την χώρα. Θα τα κατασχέσεις 1 φορά, 2, την επόμενη θα αναγκάσεις τον παραγωγό να εγκαταλείψει και τα δικαιώματα του να χαθούν μια για πάντα από την χώρα…..
  Κάθε Έλληνας έχει ακατάσχετο λογαριασμό της τάξης των 1250 ευρώ τον μήνα Χ 12 μήνες 15.000 ευρώ δεν θα έπρεπε λογικά το ίδιο να ισχύει και για τις αγροτικές επιδοτήσεις που καταβάλλονται είτε εφάπαξ είτε σε δυο δόσεις.
Ανάλογο δεδικασμένο υπάρχει για το ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και για τα αναδρομικά των συντάξεων.
Υπάρχει άλλωστε και η υπόσχεση Αποστόλου πολλές φορές ακόμη πριν γίνει υπουργός περί ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού αγροτών, προσδιόριζε μάλιστα και τον χρόνο, Αύγουστο 2018,  αλλά και η παραδοχή Παπανάτσιου πως είναι δίκαιο το αίτημα.
Εμείς ως ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ κόμμα που ιδρύθηκε αποκλειστικά από ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για τα συμφέροντα του πρωτογενούς τομέα, έχουμε δώσει τεράστιους αγώνες για το θέμα, με αναφορές στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαικού κοινοβουλίου, παλαιότερη επιστολή μας σε εσάς, στον Άρειο Πάγο, στον συνήγορο του πολίτη, τραπεζικό διαμεσολαβητή, αλλά και όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Σας ερωτώ λοιπόν ξεκάθαρα κύριε πρωθυπουργέ, θα φέρεται τελικά προς ψήφιση νομοσχέδιο για ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό αγροτών όπως άλλωστε πολλάκις το έχει υποσχεθεί ο κύριος Αποστόλου ;  
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, ως ΑΚΚΕΛ έχουμε όλο το νομικό πλαίσιο του θέματος σε Ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο.


Με βαθειά θλίψη και αγανάκτηση
          Βάκης Τσιομπανίδης
             Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

       Ορεστιάδα 24-08-2018

loading...