Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι τρεις μεγάλες νίκες μας κατά των Ελλήνων σε Μαντζικέρτ, Πόλη & Μικρά Ασία μας δείχνουν το μέλλον»!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ, που θεωρείται η «γενέθλιος μάχη» των Τούρκων στην Μικρά Ασία, όταν το 1071 μ.Χ. νίκησαν στην ομώνυμη τοποθεσία τον βυζαντινό-ελληνικό στρατό του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη
(προδόθηκε από τους συμμάχους του Αρμένιους) δήλωσε ότι «Καθώς αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις εναντίον της τουρκικής οικονομίας σήμερα, η μεγαλύτερη εγγύησή μας είναι η δέσμευσή και η αποφασιστικότητα του κάθε ανθρώπου του λαού μας να προστατεύσει την ανεξαρτησία, το έθνος και το μέλλον του».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσε η προεδρία με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, και για την Ημέρα της Νίκης δήλωσε ακόμα ότι «Κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει τους στόχους της για το 2023, το 2053 και το 2071 – δηλαδή τις επετείους των 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, των 600 ετών από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και των 1000 ετών από τη μάχη του Μαντζικέρτ αντίστοιχα»!

Είναι οι τρεις μεγάλες νίκες των Τούρκων κατά των Ελλήνων! Συμπτωματικό;

Αυτό για κάποιους στην κυβέρνηση που ονειρεύονται «νέες εποχές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», επειδή απελευθέρωσαν τους δύο ομήρους αιχμαλώτους στρατιωτικούς!

Η τουρκική λίρα έχει σταματήσει να υποχωρεί, μετά την «ένεση» των 15 δισ. δολ. του Κατάρ σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους αλλά διατηρεί απώλειες της τάξης του 38%, έστω και αν αυτό ευνοεί τις εξαγωγές και τον τουρισμό.

Η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία).

Ο αυτοκράτορας Ρωμανός Δ’ Διογένης ηττήθηκε, από τον ηγέτη της μογγολικής φυλής των Σελτζούκων Τούρκων Αλπ Αρσλαν, αιχμαλωτίστηκε και απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων, ενώ η βυζαντινή αυτοκρατορία υποχρεώθηκε στην καταβολή ετήσιου φόρου και την παραχώρηση μερικών φρουρίων στους Σελτζούκους.

Αυτή η πανωλεθρία των βυζαντινών στρατευμάτων και, κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, λόγω και της προδοσίας που υπέστη στο πεδίο της μάχης ο Ρωμανός, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Τούρκων στη Μικρά Ασία.

loading...

4 thoughts on “Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι τρεις μεγάλες νίκες μας κατά των Ελλήνων σε Μαντζικέρτ, Πόλη & Μικρά Ασία μας δείχνουν το μέλλον»!

  1. Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.

    http://www.ksipnistere.com/2018/08/blog-post_701.html

    ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ.

  2. Η Ελλαδα δεν μπορει να ζησει με ενα τετοιο γειτονα διπλα της.Αυτο ειναι κατι περισσοτερο απο σαφες.Προσθετω οτι ο μονος δρομος ειναι η επιθεση!!και η διαλυση του σαπιου και καταραμενου αυτου κρατους!Μολις βρουμε την ευκαιρια!Μπορουμε να το κανουμε και μονοι μας και σε συνεργασια με τους εχθρους της χωρας αυτης.Εξωτερικους και ιδιως εσωτερικους!!Η αναλογια πληθυσμου και δυνατοτητων ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ για τα διαχρονικα δεδομενα.Θυμηθειτε μονο με ποσους ανδρες και τι μεσα πολεμουσαν οι οπλαρχηγοι το '21……….Ειναι γνωστο οτι η Ελλας ως παγκοσμιο πολιτιστικο και πνευματικο αποθεμα ξεπηδησε μεσα απο τις μικρες κοινωνιες των πολεων κρατων.Η αμεση δημοκρατια που τελικα δημιουργηθηκε αναπτυχθηκε και αστραποβολησε στο στερεωμα για πρωτη φορα στην ιστορια ηταν ο θεικος καρπος του κοινωνικου και πολιτικου μικροκλιματος των ολιγαριθμων εκεινων κοινωνιων.Δεν πρεπει να το ξεχναμε αυτο.Γυρω απο την πολη κρατος αρχισαν να συσσωρευονται σιγα σιγα τα θεμελια και οι θεσμοι του Παγκοσμιου Πολιτισμου.Η πολις κρατος με αμεση δημοκρατια υπηρξε αναμφισβητητα η χαραυγη και το ξυπνημα του Συγχρονου Ανθρωπου…..Οταν οι κοινωνιες αυτες απειληθηκαν απο τον Ασιατικο Δεσποτισμο (διαχρονικο εχθρο του Ελληνισμου) αντισταθηκαν για αιωνες προσπαθωντας την αναχαιτηση και την αποτροπη της καταλυσης τους.Ομως εκ κατασκευης τα διοικητικα μορφωματα των πολεων κρατων δυσκολα μπορουσαν να συγκρατησουν την αναριθμητη στρατευμενη βαρβαροτητα.Σε τετοιου ειδους απειλες η Ελλας θα πρεπει να το γνωριζουμε ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΤΑΙ.Γινεται Φοινικας Αναγεννωμενος και ταυτοχρονα γινεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡ/ΡΙΑ.Γινεται γινεται ΗΡΑΚΛΗΣ(Νοννος) γιννεται Διονυσσος(Νοννος) γινεται Μεγαλεξανδρος και κατατροπωνει την ΤΥΡΑΝΝΙΑ και την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.Η Ελλας μονο οταν διελυσε (δια του Μ.Αλεξανδρου) στα εξ ων συνετεθη την Περσικη Αυτοκρατορια μονο τοτε μπορεσε να διασωθει οριστικα αλλα και να κυριαρχησει πολιτιστικα!!!Με τροπο σπανιο, θαυμαστο και μη συγγνωστο που πιθανοτατα εδραζει στο βαθυ συλλογικο ασυνειδητο του εν υπνωσει λαου.Παρεμπιπτοντως θελω να τονισω με τα λιγα αυτα λογια για τους μεμψιμοιρους οτι Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΣ ΚΡΑΤΟΣ(δημ/ργος ανυπερβλητων πολιτιστικων αγαθων)ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ(προφραγμα βαρβαρων) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

  3. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

  4. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ .ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ..ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Comments are closed.