ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ: ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Ενώ οι ροδακινοπαραγωγοί των Νομών Πέλλας και Ημαθίας βυθίζονται καθημερινά σε απόγνωση και βλέπουν την επιβίωσή τους να τίθεται υπό αίρεση, άλλως αγκομαχούν στο Γολγοθά της
καθημερινότητας με το υψηλό κόστος παραγωγής, στενάζουν κάτω από την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και πλέουν στα βαθιά νερά της αβεβαιότητας, τώρα, δυστυχώς, τους εμπαίζει και η περιώνυμη Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας.
Ειδικότερα, τα μέλη της ως άνω ένωσης διαμαρτύρονται για την παρουσία των ξένων αγοραστών, κυρίως από την Βουλγαρία, που αγοράζουν όμως τοις μετρητοίς ροδάκινα μέσα από το κτήμα, όταν οι τοπικοί αγρότες, μεσούσης της περιόδου συγκόμισης των συμπύρηνων ροδάκινων, παραδίδουν ακόμη, το σωτήριο έτος 2018, ατιμολόγητο το προϊόν στις εν λόγω βιομηχανίες.
Συνεπώς, οποιαδήποτε ένσταση από μέρους των μελών της Ε.Κ.Ε. είναι υποκριτική και καταντά απλή ειρωνεία, δεδομένης της ευτελούς τιμής αγοράς (ενδεχόμενα 22 με 26 ή 28 λεπτά ανά κιλό), αφού ως γνωστό η πολλαπλή υπεραξία του προϊόντος (φλούδα ροδάκινων για ζωοτροφές, κουκούτσι για βιομάζα και καύσιμη ύλη, πούλπα, χυμός, κλπ) υπερκαλύπτει το ως άνω αστείο ποσό αγοράς!!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

1 thought on “ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ: ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!

  1. ΕΥΓΕ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ.

Comments are closed.