Επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια ετοιμάζει το Μαξίμου από την Ιθάκη

Την στιγμή που απανωτά «χαστούκια» από Δανειστές και Διεθνή ΜΜΕ «θολώνουν» το αφήγημα της καθαρής εξόδου της Κυβέρνησης, το Μαξίμου αναζητά εναγωνιωδώς τρόπους να αποφύγει τις όποιες αναφορές στη σκληρή μεταμνημονιακή περίοδο που είναι μπροστά, προβάλλοντας απλά το αφήγημα ότι η «χώρα βγαίνει στις αγορές και κατά συνέπεια ανακτά την οικονομική της κυριαρχία».

Σύμφωνα με πληροφίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα κηρύξει αύριο το τέλος των Μνημονίων με διάγγελμα, όχι όμως από το Μαξίμου, αλλά από κάποιο άλλο σημείο, πιθανότατα από την Ιθάκη. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να επέλεξε συμβολικά τη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς ο Οδυσσέας κατάφερε να επιστρέψει… στην Ιθάκη μετά από χρόνια σκληρού αγώνα.

Στην πραγματικότητα, χωρίς αναφορές στις γνωστές σε όλους δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής περιόδου, τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060, τους τρίμηνους ελέγχους και όλα τα στοιχεία που καθιστούν την εποπτεία της επόμενης φάσης μία συνέχεια της μνημονιακής περιόδου, ο κ. Τσίπρας θα κηρύξει την έναρξη της περιόδου της αυστηρής μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία ελέω ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Το μήνυμα του κ. Τσίπρα θα δίνει έμφαση -όπως συνήθως- στην επικοινωνιακή πλευρά, με φράσεις όπως «η Ελλάδα παίρνει την τύχη στα χέρια της», θα περιέχει προσεκτικές διατυπώσεις για την ανάγκη συνέχισης της χρηστής διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας, μεγάλες δόσεις κριτικής στο παρελθόν, αλλά και προεκλογικούς τόνους αισιοδοξίας και διλημμάτων για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την επόμενη ημέρα.

Επιχειρώντας να αφήσει πίσω την εθνική τραγωδία στο Μάτι, τους δεκάδες νεκρούς, τα εγκληματικά λάθη που διερευνά η Δικαιοσύνη και τις ενέργειες να ελεγχθεί ο δημόσιος διάλογος με άθλιες ντιρεκτίβες φθηνής προπαγάνδας, το διάγγελμα του κ. Τσίπρα θα είναι το πρώτο βήμα στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού που είναι έτοιμος από τον Ιούνιο, αλλά ακυρώθηκε και ξαναφτιάχτηκε, αφήνοντας εκτός τελικά – τουλάχιστον για ένα διάστημα- την πραγματοποίηση πανηγυρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού.

πηγη

loading...

4 thoughts on “Επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια ετοιμάζει το Μαξίμου από την Ιθάκη

  1. Καραγκιόζηδες είναι, καραγκιοζιλίκια θα κάνουν. Τι άλλο περιμένουμε δηλαδή;

  2. 9.000.000 Ελληνες αρμενιζουμε
    αφου βρισκει και τα κανει μπραβο του!

  3. ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ.ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ…

  4. 10 ΕΚΑΤΟΜ. ΧΡΙΣ. ΟΡΘΟΔ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΘΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΖΑΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ.

Comments are closed.