Πιο κοντά από ποτέ οι Εκλογές – Δεν αντέχει αυτή η Κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο

Αδύναμος και εγκλωβισμένος ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί την επερχόμενη (βαριά) ήττα του
Τελικά ο Τσίπρας δεν έχει κανένα κρυμμένο όπλο στην φαρέτρα του, αφού όπως αποδείχθηκε και  από τον Άχρωμο και Άοσμο Ανασχηματισμό , το μυαλό του είναι πλέον στην Επόμενη Μέρα της βαριάς εκλογικής ήττας που έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η  Κυβέρνηση των 53 υπουργών και υφυπουργών είναι πιθανώς η πιο μεγάλη της Μεταπολίτευσης αλλά θα αποδειχτεί και η πιο βραχύβια αφού το συγκεκριμένο Κυβερνητικό σχήμα ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ μέχρι τον Μάιο.

Είναι επίσης ξεκάθαρο μετά την ανακοίνωση των ονομάτων,  πως ο Τσίπρας ενδιαφέρεται πρωτίστως να «πριμοδοτήσει» συγκεκριμένα πρόσωπα ενόψει των εκλογών έτσι ώστε μετά την ήττα του να διατηρήσει τον έλεγχο στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση του (σχετικά) συμπαθούς, αλλά παντελώς άπειρου Χαρίτση στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, αυτό των Εσωτερικών, με τρεις εκλογικές αναμετρήσεις επί θύραις, αποδεικνύει  πως ο Τσίπρας έχει συμβιβαστεί με την επερχόμενη (τριπλή) πολιτική εκλογική ήττα του.

Η απουσία του Νίκου Παππά από την «πρώτη γραμμή», σε συνδυασμό με την εξορία του Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου και σε ένα κόμμα που το απαρτίζουν πλέον βαριεστημένες συνιστώσες που έχουν μολυνθεί από τον ιό του «κυβερνητισμού» αποτελούν ακόμη ένα σοβαρό σημάδι πως ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί το «μοιραίο» για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ,  που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του (πολύ σύντομα) στα έδρα της Αντιπολίτευσης.

Το μόνο πάντως που δεν εγκαταλείπει πάντως εύκολα ο Τσίπρας είναι Καθεστωτική του πρακτική και νοοτροπία.

Αφού η τοποθέτηση του Μιχάλη Καλογήρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενός προσώπου που ελέγχεται απόλυτα από το Μαξίμου και προσωπικά από τον ίδιο τον Τσίπρα, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση Κοντονή (που μάλλον έφυγε γιατί δεν έκανε όλα τα… χατήρια των παρασυστημάτων του Καθεστώτος)  αποκαλύπτει και το πώς σκέφτεται να κινηθεί ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου σε σχέση με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις  που έχουμε μπροστά μας.

Το βέβαιο είναι πως ήδη από σήμερα και με την ανακοίνωση του νέου Κυβερνητικού
Σχήματος η χώρα κινείται σε τροχιά Εκλογών.

Οι οποίες πλέον θα γίνουν πολύ νωρίτερα από τον Μάϊο του 2019…

https://www.lykavitos.gr/pio-konta-apo-pote-oi-ekloges-den-ante/

loading...

2 thoughts on “Πιο κοντά από ποτέ οι Εκλογές – Δεν αντέχει αυτή η Κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο

  1. Ποια βαριά ήττα, θα διορίσει μέχρι τις εκλογές 1/6. Οι ελληνοποιήσεις που έχει να κάνει Ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ αν καταλάβατε καλά αύξησε τις έδρες του, πήρε και την εν ενεργεία βουλευτή Παπακώστα και δεν ξέρουμε ακόμα και πόσους άλλους ανεξάρτητους και μη βουλευτές θα πάρει στο κόμμα του για να την βγάλει όχι μέχρι τον Μάη που λένε όλοι αλλά μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019. Εκεί μπορεί να αναλάβει δράση ο κουμπάρος του αρχιπελάγους, τόσα δώρα έχει πάρει άλλωστε κοτνζάμ ΘΡΑΚΗ του δίνει ο Τσίπρας. Τι θα κερδίσει ο Τσίπρας από όλο αυτό να κυβερνάει για άλλους 6 μήνες. Ποιός θα τον σταματήσει σε όλο αυτό ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ας γελάσω, εκτός ότι από το παρασκήνιο συγκεβερνάνε (όλα τα ψηφίζουν μαζί) και να ήθελε να κυβερνήσει δεν τα εχει καταφέρει ακόμα (ζητάει εκλογές από την επομένη των προυγούμενων) και δεύτερον αν τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν ΤΣΊΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ θα βάλουν λιτούς και δεμένους για να ξαναβγεί. Τι γνώμη πχ έχι ο Πάιτ, η Μέρκελ για την διακυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ;

  2. Για την συνέχεια ξέρετε τι παίζει, στις εθνικές εκλογές θα έχει και δημοψήφισμα για το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τον ΠτΔ. Ο Τσίπρας μπορεί να χάσει και να βγεί Η ΝΔ και ο Τσίπρας να μην ψηφίσει τον ΠτΔ και να έχουμε ξανά εκλογές με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΠΑΝΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ. Καλά για Κουφοντίνες και άλλους θα αξιοποιηθούν αναλόγως όταν χρειαστεί, έτσι στο πίσω μέρος του μυαλού σας να το έχετε εσείς που διαβάζετε τα μηνύματα.

Comments are closed.