ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Απο το 2010 μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε αυτός ο λαός να αναδείξει νέα ( και τίμια ) ηγεσία . Δεν γνωρίζω όλους τους νόμους που διέπουν τα κοινωνικά φαινόμενα . Είναι ανίκανος ( ο λαός ) ; Μήπως είναι μια διαδικασία που απαιτεί περισσότερο χρόνο ;

Οι περσόνες που εμφανίσθηκαν αυτό το διάστημα ( ως τίμιοι σωτήρες ) δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν προς μία εθνοσυνέλευση . Δεν γνωρίζω την αιτία . Είναι ηλίθιοι ; Είναι πληρωμένοι ;

Με ποιό κριτήριο θα αναγνωρίσουμε ένα ΤΙΜΙΟ ηγέτη ;
Κριτήριο Αϋφαντή : Να δηλώσει οτι μόλις πάρει την εξουσία θα φορολογήσει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ( η Νέα Τάξη επιθυμεί τα δικά της παιδιά να είναι αφορολόγητα ) . Και αν δηλώσει οτι θα το καταργήσει , ακόμη καλύτερα . Αμέσως-αμέσως οι πιο θορυβώδεις περσόνες αποδεικνύονται σκάρτες : Ουδέποτε έκαναν τέτοια δήλωση .
Καλό το κριτήριο αλλά δεν είναι αρκετό . Είδαμε άλλους να διατυμπανίζουν οτι “θα σκίσουν τα μνημόνια” αλλά δεν το έκαναν . Άνετα ο πλέον πουλημένος μπορεί να κατακεραυνώνει το ΚΙΣ προεκλογικά αλλά μετά να “τα κάνει γαργάρα” .





Οπότε χρειαζόμαστε και ΔΕΥΤΕΡΟ κριτήριο .

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ( ή Κριτήριο Πυθαγόρα ) : Να υποσχεθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ . Εξουσία στους Δήμους ! Όλα τα προβλήματα που δεν σχετίζονται με Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα να επιλύονται σε δημοτικό ή , το πολύ-πολύ , σε νομαρχιακό επίπεδο .
– Για την εβραϊκή περιουσία στον Δομοκό θα αποφασίσει ο Δήμος Δομοκού εάν φορολογηθεί ή όχι .
– Για το εάν δεχτεί ο Δήμος Φαρσάλων λαθρομετανάστες σε hot-spot θα αποφασίσει ο Δήμος Φαρσάλων .
– Για το εάν εφαρμόζεται η θανατική ποινή στον Δήμο Καρδιτσομαγούλας θα αποφασίσει ο Δήμος Καρδιτσομαγούλας και κανείς άλλος .
– Οι δικαστές και οι αστυνομικοί θα εκλέγονται μέσα απο τον Δήμο ( είτε απ’ευθείας απο τον λαό είτε απο το Δημοτικό Συμβούλιο , είτε απο εκλέκτορες ) . Και θα πληρώνονται απο τον Δήμο .
– Οι διευθυντές των τοπικών τραπεζικών καταστημάτων θα εκλέγονται απο τον Δήμο ( το αν θα πληρώνονται απο την τράπεζα ή τον Δήμο θα το αποφασίσει ο Δήμος ) .
– Οι Νόμοι που θα ισχύουν σε κάθε Δήμο θα αποφασίζονται με μηχανισμούς μέσα στον Δήμο .
– Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και οι εφημερίδες θα ανήκουν όλες στους Δήμους . Και όποιος εκφωνεί ή γράφει ειδήσεις θα εκλέγεται μέσα απο τον Δήμο . Και θα πληρώνεται απο τον Δήμο .
– Το τί θα γίνει με τις συντάξεις θα αποφασίζεται σε επίπεδο Δήμου .
– Οι φόροι θα συλλέγονται απο τον Δήμο . Θα κρατά ο Δήμος ό,τι χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα προωθούνται στο Εθνικό Κέντρο για να χρησιμοποιηθούν για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική .

Και όλες αυτές οι εξουσίες θα μεταβιβαστούν απο την ΠΡΩΤΗ στιγμή που οι τίμιοι θα αναλάβουν την εξουσία . Όχι έναν μήνα μετά . Κάπως δύσκολο να αθετήσεις τέτοια υπόσχεση .
Εάν δεν ισχύει αυτό το κριτήριο , η Αθήνα θα αποφασίζει για τα πάντα . Θα έχουμε ένα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . Και η Νέα Τάξη αυτό ακριβώς θέλει : Την συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εξουσιών σε ένα μικρό κέντρο που εύκολα εκβιάζεται ή ξεπουλιέται .

Εφαρμόζοντας λοιπόν αυτά τα δύο κριτήρια άνετα μπορούμε να ξεσκαρτάρουμε όλους αυτούς τους σωτήρες που ξεπήδησαν μετά το 2010 και να προχωρήσουμε σε μια εθνοσυνέλευση ΤΙΜΙΩΝ .

loading...

2 thoughts on “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  1. Ας μελετησουμε λιγο το πολιτειακο και πολιτικο συστημα της Ελβετιας οπου ενας πραγματικος Ελληνας,ο Ι.Καποδιστριας εβαλε την σφραγιδα της Ελευθεριας,της Ισονομιας αλλα και της Λειτουργικοτητας!ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!Αρχοντες οχι μονο εκλεγμενοι αλλα και κληρωτοι.Πραγματικη διακριση των εξουσιων(εκτελεστικη,δικαστικη,νομοθετικη).Πολιτες κληρωτοι ως ενορκοι κατα πλειοψηφια να εκδιδουν τις δικαστικες αποφασεις.Μαζι με τους μονιμους.Εκλεγμενη και κληρωτη δικαιοσυνη.Απλη αποζημιωση εξοδων για τους κληρωτους αρχοντες καθε μορφης.Οχι μισθος.Βαση και θεμελιο της αμεσης δημοκρατιας οι ΔΗΜΟΙ!Οι δημοι να μαζευουν τους φορους(κανενας φορος πανω απο το 10%) και βασει αλγοριθμου να αποδιδουν μερος αυτων στην κοινη Αμφικτυονια.Οχι το αναποδο.ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ στους Δημους αλλα κυριως στην Αμφικτυονια (πχ 20% του ΑΕΠ πλαφον στις δαπανες και 4% του πληθυσμου πλαφον στον αριθμο των ΔΥ).Κανεις μονιμος τροφιμος στο δημοσιο πρυτανειο.Ατομικες συμβασεις ορισμενου χρονου παντου βασει προσοντων αλλα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ μισθου. Περιοδικη επαναπροκηρυξη ΟΛΩΝ των θεσεων εργασιας στο δημοσιο.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ολων των Ασφαλιστικων Ταμειων.Ας ξεκινησουμε με την γνωστη προταση Μανου!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της διακρισης μισθωτης και μη μισθωτης εργασιας!Ολοι,ακομα και οι εργαζομενοι στο Δημοσιο με βιβλιο εσοδων εξοδων και ΑΠΥ!Να κηρυχθει η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ και το ΡΟΥΣΦΕΤΙ μεγιστο εθνικο και κοινωνικο εγκλημα στο Συνταγμα αλλα και στον ποινικο κωδικα (ιδιωνυμο).Καθε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ-ΔΗΜΟΣ (κατι παραπανω απο ομοσπονδο κρατιδιο) με πληρη ΕΥΘΥΝΗ για τα πεπραγμενα του να φροντιζει κατα το δοκουν τα του οικου του βασει του Συνταγματος της Αμφικτυονιας-Συνομοσπονδιας.Ισως η επιστροφη στα θεμελιακα αρχετυπα του μακρινου παρελθοντος να ειναι το κλειδι της διοικητικης και συναμα εθνικης ανελιξης της χωρας.ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ.Το υπαρχον δηθεν δημοκρατικο αντιπροσωπευτικο πολιτευμα ειναι για τα μπαζα.Μπορει αλλοι λαοι να το λειτουργουν με επιτυχια αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι το ιδιο θα εκαναν και ισως καλυτερα και με μια δικτατορια.Εχουν αλλο ψυχισμο και αλλη πνευματικη ταυτοτητα χωρις αυτο που λεω να ειναι μομφη.Καθε αλλο.Το υπαρχον πολιτικο συστημα ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Η ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ μπορει νομοτελειακα να μας οδηγησει.Και αυτο γιατι παρολα τα λεγομενα δεν ανανεωνεται και δεν αναπνει.Η αιρετοτητα απο μονη της οδηγει στην τυραννια μακροπροθεσμα.Μαζι ομως με την ΚΛΗΡΩΣΗ απο μια πιστοποιημενη βαση πολιτων μπορει να κανει την διαφορα.ΚΛΗΡΩΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ,ΤΟ ΔΕ ΑΙΡΕΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ!!!Ελεγε ο Αριστοτελης για να μας προφυλλαξει αλλα οπως και τοσα αλλα χαθηκε και αυτο η πνιγηκε καλυτερα απο το διεθνες εξουσιαστικο συστημα το οποιο και θα επρεπε τροπο τινα να αντιγραφουμε για να μην στοχοποιουμαστε γεωπολιτικα.Ομως η πραγματικοτητα λεει οτι ετσι οπως βαδιζουμε δεν εχουμε και πολυ δρομο.Εγω βλεπω πολυ συντομα τον κακο τον λυκο.

  2. ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΗΘΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ, ΤΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑΡΘΡΟ 120 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ, ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΘΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Comments are closed.