Μουσικά Σχολεία-Μουσική Αγωγή αρχαία Ελλάδα και “Βυζάντιο” Μέρος Α



Η νεα ταξη εχει πλεον κυριαρχισει στην Ελληνικη επικρατεια και εχει επιβαλει την εξουσιια της στις ημέρες μας σε πολλους θεσμους.

Ιδιαιτέρος η νεα ταξη επιβληθηκε στην Ελληνικη παιδεια και στην εκκλησια.  


Η παιδεια εχασε οριστικα την ιδιοτητα του Ελληνικου εθνικιστικου-παιδαγωγικου και κοινωνικου χαρακτηρα. 



Ολα τα εθνη με την σειρα το ενα μετα το άλλο υποκυπτουν στην νεα ταξη πραγματων. 

Η εθνική ανεξαρτησιας και η δυνατότητα των εθνών να ορίζουν ανεξάρτητη εθνικη-παιδαγωγικη θρησκευτικη πολιτική μειώνεται δραματικά ειτε εξαφανιζεται. 


Στην Ελλαδα τα πραγματα είναι ακομη χειροτερα διοτι από τον Ιουνιο του 2010 εχει καταλυθεί το Ελληνικο συνταγμα και εχει γινει πραξικοπημα. 


Όλα αυτά συμφωνα με τον ειδημονα Γεωργιο Κασιματη τον κορυφαιο συνταγματολογο στην Ελληνικη επικρατεια. 


Για οσους δεν γνωριζουν ο υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλής μας διδαξε ότι για κάθε τομεα υπαρχει ο ειδημων. 


Μαλιστα αναφερει ότι ο κάθε ανθρωπος θα πρεπει να ακολουθει τον κλαδο στον οποιο παρουσιαζει το μεγιστο των ικανοτοτητων του, ώστε να εχει η πατριδα το μεγιστο οφελος σε εθνικο και κοινωνικο επιπεδο. 


Η επιβολή της νεας ταξης ειχε καταστρεπτικες συνεπειες για την Ελληνικη δημοσια εκπαιδευση. 


Με εντολη της νεας ταξης, στην δημοσια εκπαιδευση τα τρια πιο σημαντικα μαθηματα, το μαθημα της ιστοριας το μαθημα των αρχαιων Ελληνικων και το μαθημα των θρησκευτικών κυριολεκτικα όχι μονον εχουν υποβαθμιστεί, αλλα εχουν εξευτελιστεί, με τον τροπο που διδάσκονται αλλα και την διδακτεα υλη την οποια καθοριζει ο εκαστοστε υπουργος παιδειας. 


Τα τρια αυτά μαθηματα είναι τα σπουδαιοτερα ολων διοτι δημιουργουν την εθνικη και την χριστιανικη συνειδηση των μελλοντικων Ελλήνων. 


Για αυτό όχι μονον τα υποβαθμισαν αλλα τα μετετρεψαν σε μαθηματα που δεν δημιουργουν Ελληνες.  


Αντιθετως δημιουργουν ανθέλληνες και γενιτσαρους. 


Τα τρια αυτά μαθηματα δεν βοηθουν μονον στην αναπτυξη των σωστων Ελληνοχριστιανικών αρχων αλλα συμβαλουν τα μεγιστα στην ηθικη διανοητικη, κοινωνικη, επαγγελματικη εξελιξη του κάθε ανθρωπου.

Για αυτό οι νεοταξιτες αλλαξαν την παιδεια και ειδικα τα μαθηματα των Θρησκευτικών, της Ελληνικης Ιστοριας, και των Αρχαιων Ελληνικων. 


Χτυπησαν δηλαδή στην ριζα το “κακο”, το οποιο για εκεινους είναι ο Ελληνοχριστιανισμος. 

Όμως εκτος από την παιδεια χτυπησαν τις ηθικες αξιες, τα χρηστα ηθη, και τον θεσμο της οικογενειας. 

Καθημερινα από την τηλεοραση, τον κινηματογραφο, το διαδικτυο, τα περιοδικα, βομβαρδιζουν μικρους και μεγαλους με ότι πιο χυδαιο, και σεξουαλικα ανωμαλο υπαρχει.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δυστυχως σκοπιμα και μεθοδευμενα τα διδασκουν με τετοιο τροπο, ώστε σχεδόν ολοι να απεχθάνονται τα αρχαια Ελληνικα. 



Επετυχαν λοιπον οι νεοταξιτες να προκαλεσουν τρομερη δυσφορια, με τον τροπο που διδασκαν τα αρχαια Ελληνικα, στα σχολεια. 


Φυσικα ο τροπος διδασκαλίας για αυτό το υπεροχο μαθημα θα έπρεπε να είναι ακριβως ο αντίθετος, να γινεται με υπομονη-κατανοηση και αγαπη για αυτό το ιερο μαθημα. 


Ο σωστος Ελληνικος τροπος διδασκαλιας των αρχαιων Ελληνικων είναι όταν αυτοι οι οποιοι τα διδασκουν τα αγαπουν, είναι συμμαχοι με τα παιδια, και όχι αδιαφοροι, ειτε είναι εναντια στα παιδια. 

Ο πατριωτης δάσκαλος εχει  την παιδεια, και την υπομονη, να εξηγησει με οσους τροπους χρειαζεται, οποιαδήποτε απορια- δυσκολια εχουν οι μαθητες. 


Οι σωστοι δάσκαλοι με σοβαροτητα και ηπιοτητα, κανουν τους μαθητες να αγαπησουν και να εκτιμησουν τον υπερπολυτιμο θησαυρο τον οποιο εχουν στα χερια τους. 


Οι ηθικοι-εντιμοι καθηγητες πρεπει να είναι συμμαχοι των παιδιων.


Αυτό όμως γινεται μονον στα μουσικα σχολεια οπου τα παντα κινουνται πιο ελευθερα- δημοκρατικα και πολύ ευχαριστα, σε σχεση με τα σχολεια γενικης παιδειας. 


Αντίθετος στα περισσοτερα σχολεια γενικης παιδειας της δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, οι καθηγητές είναι παγερα αδιαφοροι, ειτε εχθρικοι με αποτέλεσμα να στέκονται εμποδιο στην εξελιξη και τις σπουδες των παιδιων. 

Τα αρχαια Ελληνικα αυτό το υπερπολυτιμο μαθημα-συμμαχο για την εθνικη- ατομικη μας επιβίωση μας το αφαιρεσαν σκοπιμος. 

Την ιδια εποχη που εδώ στην Ελλαδα σκοπιμα εξαθλιωνουν τα παιδια σε πνευματικο επιπεδο, ολες οι χωρες που δεν εχουν χασει την ανεξαρτησια τους, διδάσκονται οι ξενοι την μητρικη μας γλωσσα με πολύ μεγαλη χαρα και για αυτό προοδευουν ως χωρες. 


Όχι μονον μεγαλουργουν μεσω των αρχαιων Ελληνικων, αλλα καποιοι εξ αυτων αισθανοται πολύ υπερήφανοι, και ταυτόχρονα υπερμετρα τυχεροι που διδάσκονται την μητρικη μας γλωσσα. 



Σκεφτείτε ότι στο εξωτερικο ακομη και σε μαθητες με τεράστιες μαθησιακες δυσκολιες, διδασκονται τα αρχαια Ελληνικα. 



Είναι η απολυτη μαθηματικη γλωσσα, η οποια ακονιζει κυριολεκτικα το μυαλο. 



Διαβαζοντας μια σελιδα την ημερα, από ένα οποιοδήποτε αρχαιο Ελληνικο κειμενο, μαθητες με τεράστιες μαθησιακες δυσκολιες στο εξωτερικο εγιναν αριστούχοι. 



Ξεπερασαν στην βαθμολογια ακομη και τους συμμαθητες τους οι οποιοι δεν ειχαν καμια απολυτως μαθησιακη δυσκολια. 


Τα αρχαια Ελληνικα την ιστορια και τα θρησκευτικα τα τρια αυτά σκοπιμος υποβαθμισμένα και αλλοιωμενα μαθημα μπορει να τα αντικαστησουν εν μερη τα σωστα ειδη μουσικης.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.

Στο μαθημα των θρησκευτικων, πανω από όλα ο στοχος είναι να παρουσιασουν τον Χριστο, όχι ως αληθινο θεο, αλλα ως ένα φωτισμενο-κατατρεγμενο μεταναστη διδασκαλο. 



Στην καλυτερη των περιπτωσεων παρουσιαζουν τον Χριστο, σαν έναν φωτισμενο προφητη “ισαξιο” των αλλων προφητων από τις άλλες θρησκείες.

Στα θρησκευτικα οι νεοταξιτες δημιουργουν σκοπιμα στα παιδια σύγχυση, καθως ενσπειρουν μεγαλες  αμφιβολιες, ότι ο Χριστος δεν ηταν αληθινος Θεος, αλλα ενας προφήτης των Ισμαηλιτων ειτε και προφητης των αλλων θρησκειων. 



Σε μια τετοια ηλικια που είναι τα παιδια, είναι πολύ ευκολο να οδηγηθουν σε επικινδυνες πλανες.

Τα παιδια σε αυτην την πολυ μικρη ηλικια είναι αδύνατο να εχουν σωστη εικόνα της χριστιανικης πιστεως. 


Ακόμα και εαν πηγαίνουν σε κατηχητικό σχολείο της ενορίας τους. 


Το εκπαιδευτικό υλικό όχι μόνον δεν συμβαλει στο να αποκτησουν Ορθοδοξη πιστη τα παιδια των χριστιανων, αλλα αντιθετως κλονιζει τις θρησκευτικές τους πεποιθησεις

Στην εκτη Δημοτικού, διδασκεται η αποψη του μαρξιστη  Μ.Μπρεχτ μεσα από το ποιημα του, σχετικα με τους ειβολεις (συμφωνα με το διεθνες δικαιο) μεταναστες. 


Μαζι με αυτά τα παιδια θα μαθαινουν για την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ (1948), περι των ανθρωπινων δικαιωματων. 


Τωρα τι σχεση εχουν τα θρησκευτικα με τον ΟΗΕ, την νομικη, την πολιτική και την προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων, μονον αυτοι γνωριζουν να μας απαντησουν. 


Όμως την πραγματικη απαντηση ολοι την γνωρίζετε, οτι προσπαθουν να κανουν ανθέλληνες γενιτσαρους τα παιδια μας και πολιτες του κοσμου, όπως εχουν κανει εδώ και δυο δεκαετιες τα περισσοτερα παιδια. Ενας ακομη λογους που το κανουν είναι για να αποδεχθουν τα παιδια ευκολοτερα τους εισβολεις.

IΣΤΟΡΙΑ*.
Ενα εθνος που δεν γνωριζει και δεν τιμα την ιστορια του δεν εχει κανενα απολυτως μελλον.

ΜΟΥΣΙΚΗ 

Το μονο μαθημα απο το οποιο θα εχουν οφελος τα παιδια ειναι η Μουσικη και τα μουσικα σχολεια.

 
Η σωστη μουσικη αποδεδειγμενα προσεφερει τα παντα,σε έναν ανθρωπο.

Αυτο διοτι  λυτρωνει, εξευγενιζει, ισορροπει, καλλιεργει ηρεμει και ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, της γεμίζει με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο.


Τα σωστα ειδη μουσικης είναι απαραιτητα διοτι είναι το μονο αντιδοτο κατά της οικονομικης, πνευματικης, ηθικης κρισης ενω ταυτοχρονα θα ενισχυσει την αντιμετωπιση των δυσκολιων της ζωης.

Στα μουσικα σχολεια, κινουνται όλα πιο ελευθερα,πιο δημοκρατικα, πιο ομορφα. 


Οι μαθητες πραγματικα ξεχωριζουν απο τους υπολοιπους.

Η μουσική μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες αυτο διότι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, τα μαθηματικά και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Είναι γεγονος ότι η εφαρμογή ολων των πρωτοτυπων μεθοδων των μουσικων σχολειων σε συνδυασμο με την ευεργετικη επιδραση της μουσικης στην ψυχη,  μας δινει την δυνατοτητα αναπτυξης της σωστης σκεψης και  πολιτιστικης συνειδησης.


Η μουσικη ειναι ενα απο τα πιο ισχυρα αντιδοτα στην οικονομικη, πνευματικη, πολιτιστικη, ηθικη εξαθλιωση.

Τα μουσικα σχολεία γίνονται ενα πεδίο ανταλλαγης ιδεων, δημιουργικοτητας-ελευθερης εκφρασης και ευρειας καλλιτεχνικης καλλιεργειας, με την μουσικη να αποτελει κεντρικο κομματι της καθημερινοτητας των παιδιων.

Αναπτύσουν το ηθος, την διανοητικη ικανοτητα, την δημιουργικότητα και το ταλέντο. 



Δικαιωματικα μπορούμε να αναφερουμε οτι τα σχολεια αυτά δημιουργουν ανθρωπους ανωτερης ποιοτητας μεσα από την μουσικη τους παιδεια. 

Μεσα από της της συναυλιες τα παιδια που πηγαινουν στο μουσικο σχολειο ειναι γεγονος ότι ωριμάζουν πιο γρηγορα και ειναι ανωτέρου πνευματικου επιπεδου.
 

Στα μουσικα σχολεια μηδενίζεται , ειτε μετριαζεται η παραβατικοτητα αναλογα με το επιπεδο του σχολειου, των οικογενειων κλπ. 

Επισης μεταξυ πολλων αλλων εκμηδενίζεται η περιπτωση κακοποιησεως για τα ζωα.

Ολοι οι Ελληνες θα πρεπει να εκτιμησουν ότι σε μια εποχη παρακμης τα μουσικα σχολεία είναι η αντισταση στον νεοταξικο τρόπο ζωής της και στην εξάπλωση της τηλεοπτικης εξαθλιωσεως.


Τα μουσικα  σχολεια είναι οι εστιες εκμάθησης και συνεχισης της παραδοσιακης μουσικης και των τροπων  με τους οποιους διδάσκεται  η σωστη Ελληνικη μουσικη μας παράδοση.

Είναι γεγονος αδιαμφισβητητο ότι τα μουσικα σχολεια αποτελουν το κεντρο της διδασκαλιας της Ελληνικης εντεχνης,παραδοσιακής,λαικης μουσικής. 


Οι τροποι διδασκαλίας καλυπτουν καθε δυνατό τροπο μεταδοσης της μουσικης αγωγης.
 

Τα μουσικα σχολεια υποστηριζουν την συνεχιση του Ελληνικου μουσικου πολιτισμου και την εξειδικευμένη μουσική εκπαίδευση. 


Στους αποφοιτους των μουσικων λυκειων, δινεται η ευκαιρια μεσω εξετασεων, να κατοχυρωσουν τους διαφορους τιτλους μουσικων σπουδων, οι οποιοι ειναι ισοτιμοι με αυτους που δινονται απο την πολιτεια σε όλα τα μουσικα εκπαιδευτικα ιδρυματα.

Οι απόφοιτοι των μουσικών σχολείων αποκτουν, ύστερα από εξετάσεις που διενεργεί το υπουργείο παιδείας τον Σεπτέμβριο κάθε διδακτικού έτους, πτυχίο μουσικής ειδικότητας, σύμφωνα με το νόμο 2158/1993 (ΦΕΚ 109Α – άρθρο 8, παράγραφος 5).

Τα προσόντα των καθηγητών–εξεταστών, η εξεταστέα ύλη των μουσικών μαθημάτων, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία των εξετάσεων ρυθμίζονται με αποφάσεις του υπουργού παιδείας.

Τα πτυχια που δινονται ειναι πτυχιο θεωρητικων Ευρωπαικης μουσικης,πτυχιο Ελληνικης παραδοσιακης μουσικής και “Βυζαντινής”. 



Επισης δινεται πτυχιο για Ελληνικα παραδοσιακα οργανα.

Ακομη ολοι οι ασθενείς οικονομικα ανθρωποι, τους δινεται η ευκαιρια να σπουδασουν τα παιδια τους στον κλαδο της μουσικης, χωρις να χρειαζεται να πληρωσουν, για να πηγαινουν σε ωδεια.

Στα μουσικα σχολεια μεταξυ αλλων εχουμε μαθηματα Ευρωπαϊκής και “Βυζαντινης” Μουσικης, οι μαθητες διδασκονται σε ατομικα μαθηματα και τρια μουσικά οργανα. 



Ένα όργανο επιλογης και δυο υποχρεωτικά οργανα.

Τα υποχτεωτικα ειναι το πιανο ως οργανο της ευρωπαικης μουσικης, και τον ταμπουρά, ως οργανο της Ελληνικης παραδοσιακης μουσικης. 


Επισης αναλογα την περιοχη, αντι για ταμπουρα, διδασκεται το μαντολινο ειτε η λύρα.
 
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.

Ένα πολύ σημαντικο πραγμα σχετικα με τα μουσικα σχολεια, είναι ότι οι καθηγητές είναι συμμαχοι των παιδιων, σε αντιθεση με αρκετα άλλα σχολεια τα οποια δεν είναι μουσικα, και οι καθηγητές είναι παγερα αδιαφοροι, ειτε εχθρικοι με αποτέλεσμα να στέκονται εμποδιο στην εξελιξη και τις σπουδες των παιδιων. 




Κυριολεκτικα υπαρχουν σχολεια γενικης παιδειας, οπου εξαιτιας των καθηγητών, εχουν καταντησει τοπος μαρτυριου για καποια παιδια
Ο χριστιανισμος και ο Ελληνικος πολιτισμος (οχι το δωδεκαθεο) μονον οι διδιασκαλιες των ιερων αρχαιων φιλοσοφων,εξευγενιζουν,ισορροπουν,
διοτι

 

ηρεμουν-ομορφαίνουν τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζουν με πολυ αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 
 
Η ταξη του Χριστου και των αρχαιων Φιλοσοφων ειναι το αλφα και το 
ωμεγα για την εθνικη και την ατομικη μας επιβιωση.


ΟΙ ΠΟΡΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ.
 
 
 
 
Οπως σας εχω αναφερει πολλες φορες σε καθε εποχη η νεα ταξη δεν μας πολεμουσε μονον με τα οπλα στελνωντας πολλα εθνη εναντιον μας αλλα μας πολεμουσε με τις αιρεσεις και την διαβρωση των ηθων. 
 
 
Ο βασικος στοχος των αιρεσεων ηταν η πνευματικη και η ηθικη καταρευση για να επελθει εν συνεχεια η πολιτικος, ο  στρατιωτικος και ο κοινωνικος αφανισμος του ενδοξου Ελληνικου
εθνους.
 
 
 
Στα πλαισια αυτων των σκοπων οι αιρετικοι νεοταξιτες προωθουν τα προστυχα ειδη χορων και μουσικης. 
 
 
 
Ο αγιος Χρυσοστομος μας διδαξε οτι  η ηθική των αρχαίων φιλοσοφων βρισκεται μεσα στην εκκλησιαστικη μουσικη.
 
 
Διοτι η εκκλησιατικη μουσικη εχει αρμονικες και  ηρεμες  μελωδίες για αυτο και επιτυγχανει να βελτιωνει τις ψυχές ενω παραλληλα της απομακρύνει από την σεξουαλικη διαφθορα και την ανηθικοτητα. 
 
 
 
 
Ο αγιος Χρυσοστομος ειναι ο πρώτος απο τους πατερες της εκκλησιας ο οποιος εγραψε υμνους, που προερχονται απο την Δωρικη μουσικη, για αυτο συνεβαλε τα μεγιστα ωστε οι  χριστιανοι να έρθουν πιο κοντά στον Θεό και την Ελλαδα. 
 
 
 
Ενδεικτικα ειναι αυτα τα οποια μας διδαξε ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος :
 
H φαυλη μουσικη και τα αισχρα πορνικα ασματα
δημιουργουν ηθη κολάσμενα.

Oλοι αυτοι οι ανθρωποι ζουνε διεφθαρμενες ζωες, ως ατομα που αγαπουν την μαλθακη ζωη, την καλοπεραση, την νωθροτητα και την θηλυπρεπη
συμπεριφορα καθως μεταξυ αλλων υποτασονται στις γυναικες.  
 
 
 
Η μουσικη ηταν το βασικοτερο μαθημα των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων μαζι με την γεωμετρια.
 
 
 
Η διδασκαλία της μουσικής ταιριάζει στην φύση των νεων ανθρωπων με αποτελεσμα να αποτελει ενα πολυ ισχυρο οπλο στην διαπλαση των ηθων. 
 
 
Οι Ελληνες φιλοσοφοι μας διδαξαν οτι η ψυχη χρειαζεται αρμονια την οποια θα αποκτησουμε μεσα απο την μουσικη αγωγη.
  
 
Ο μουσικος πολιτισμος ειναι κατι πολυ σημαντικο για την επιβιωση του Ελληνικου εθνους.
 
 
 
Οι Ελληνες θα πρεπει να γνωρίζουν σχετικα με την ανεκτιμητη αξια-προσφορα, του μουσικου πολιτισμου στον ανθρωπο. 
 
 
 
 
 
Ειδικα σε αυτές τις πολύ δυσκολες και επικίνδυνες εποχές για το Ελληνικο εθνος, τα σωστα ειδη μουσικης, αποτελουν πηγη ζωης-εθνικης επιβιωσεως για ολους. 
 
 

 
 
 
Η Ελληνικη μουσικη (εντεχνο, παραδοσιακο, εκκλησιαστικη, είναι ενα από τα ελαχιστα μεσα τα οποια δημιουργουν φιλεύσπλαχνους ανθρώπους οι οποιοι είναι ενωμενοι και στηριζουν ο ενας τον άλλο σε ολες της δυσκολες στιγμες. 
 
 
 
 
Μεσα από την σωστη Ελληνικη μουσικη παιδεια,  παίρνουμε κατι πολύ πολυτιμο, την ανθρωπια και την αλληλεγγύη, συστατικα ανεκτίμητα για την συνεχεια ενός εθνους. 
 

 
 
 
 
Τα σωστα ειδη μουσικης αποτελουν οπωσδήποτε αντίβαρο στην μαστιγα του συγχρονου τρόπου ζωής της νεας ταξης και στην εξάπλωση της. 
 
 
 
Είναι απαραιτητα διοτι είναι το μονο αντιδοτο κατά της οικονομικης, πνευματικης, ηθικης κρισης ενω ταυτοχρονα θα ενισχυσει την αντιμετωπιση των δυσκολιων της ζωης. 
 
 
 
 
 
Μεσα από τα σωστη μουσικη οι γνησιοι Ελληνες θα είναι σε θεση να ερθουν αντιμέτωπα με ολες τις δυσκολιες της ζωης. 
 
 
 
 
Η σωστη μουσικη αποδεδειγμενα προσεφερει τα παντα, σε έναν ανθρωπο λυτρωνει, εξευγενιζει, ισορροπει, καλλιεργει ηρεμει και ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζει με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 
 
 
Η μουσικη επιστημη είναι ένα από τα παρα πολύ σημαντικα τμηματα του πολιτισμου και της επιβιωσης για το Ελληνικο εθνος. 
 
 
 
 
Η Ελληνικη μουσικη συμβαλλει στο να αποκτησει ένα ατομο εθνικη και θρησκευτικη συνειδηση.
 
 
 
 
 
 
Κατ επεκτασιν στηριζει την σταθερη συνεχεια της θρησκειας και του εθνους χωρις να υπαρχει κίνδυνος ηθικης-πνευματικης κατάπτωσης, οι οποιες θα οδηγησουν στον αφανισμο του εθνους.
 
 
 
 
Η μουσικη αγωγη της ψυχης είναι απαραιτητο στοιχειο για την δημιουργια πραγματικων Ελλήνων.  
 
  
 
Την ανεκτιμητη αξια της μουσικής στην ζωή των Ελληνων μας δειχνει και το γεγονός οτι η Εκκλησια χρησιμοποιησε εξ αρχης υμνους και ωδές. 
 
 
 
 
Οι αγιοι ιεραρχες μας διδαξαν ότι η μουσικη είναι δωρο του τριαδικου θεου ώστε να συμβαλει στην διαμορφωση των ηθικων αρχων στους Ελληνες. 
 
 
Ενδεικτικα αναφερουν ότι η αρχαια Ελληνικη παιδεια και η Ελληνικη μουσικη προσφερουν ισόποσα στην εξελιξη και το ηθος ολων των ανθρωπων. 
 
 
 
 
Πολυ σημαντικο είναι οτι οι Ιεραρχες με την σειρα τους επιμενουν να ακουνε οι Ελληνες μονον τα σωστα ειδη μουσικης ώστε να εχουν το μεγιστο οφελος στην ψυχη και στην παιδεια. 

 
 
Αντίθετα αναφερουν ότι τα τα αλλα ειδη μουσικης κανουν παρα πολύ μεγαλο κακο στις ψυχες των ανθρωπων, οι οποιοι γινονται ευάλωτοι και εν συνεχεια ανήθικοι και κακοι ανθρωποι. 
 
 
 
 
Η Ελληνικη-ρωμαικη-“βυζαντινη” μουσική είναι το πιο βασικο ειδος μουσικης το οποιο μας δινει τα εχεγγυα της πνευματικης και ηθικης εξελίξεως και σε οδηγει μονιμα στον δρομο του Χριστου. 
 
 
 
 
To βασικο κριτηριο για την επιλογή της σωστης μουσικης είναι να μας βοηθα στην αποκτηση ηθικων αρχων -παιδειας, να συνετίζει, να μας κανει να νιώθουμε ανώτερα αισθηματα, και να μας φερνει κοντα στον θεο. 
 
 
 
Οταν η μουσική διακρίνεται απο όλα αυτά τα στοιχ

εια τότε είναι αποδεκτη και πολυτιμη.



Αυτο διότι επιδρά θετικά στον ψυχικό κόσμο και στην παιδεια των Ελλήνων προκαλώντας μια τεραστια αισθηση ευφοριας και αγαλλίασης. 
 

 

 
Οι τεσσερις κορυφαιοι νεοπλατωνικοι φιλοσοφοι
οι ιεραρχες για να μην καταστραφουν οι 

Ελληνες
ηθικα, πνευματικα και κατ επεκτασιν στρατιωτικα, πολιτικα και κοινωνικα, δεν επετρεπαν τα ειδη πορνικης μουσικης.    
 
 

 
Τον 4ο αιώνα μ.χ. , εγιναν προσπαθειες για την αναβαθμιση της εκκλησιατικης μουσικης με στοχο την δημιουργια καλυτερων ανθρωπων.
 
 
 
 
 
 
Σε αυτην την προσπαθεια πρωτοστατουν οι αγιοι της ορθοδοξιας μας,με επικεφαλεις τους Αγιους ιεραρχες, τον Ιωαννη τον Χρυσοστομο και τον μεγα Βασιλειο. 
 
 
 
 
 
 
 
Το παραδειγμα των αγιων ιεραρχων ως αξιοι συμπαραστατες ακολουθουν και αλλοι συγχρονοι τους οπως ειναι  ο μεγας Αθανασιος, ο  Εφραιμ ο Συρος , ο Αμβροσιος στην Εκκλησία των Μεδιολάνων.
 
 
 
Η βασικη επιδιωξη των Αγιων ιεραρχων ειναι να αποτρεψουν τους Ελληνες απο τα πορνικα και εκφυλα μουσικα ακουσματα. 
 
 
 
Στα πλαισια αυτων των σκοπων οι αγιοι ιεραρχες θα συθεσουν νεα ειδη εκκλησιαστικης μουσικης για να υπαρχει βέλτιωση των ανθρωπων ειδικα στις ψυχες τους
 
 
 
 
 
Τα νεα ειδη εκκλησιαστικης μουσικης οι αγιοι ιεραρχες τα δημιουργισαν με βαση την μουσικη των Ελληνων Δωριεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ειναι γνωστο οτι η μουσικη αυτη ξεχωριζει για την ηθικη της της, την αξιοπρεπεια της, την σεμνοτητα και το μεγαλειο της.  
 
 
 
 
 
 
Επισης οι αγιοι ιεραρχες για τους Ελληνες που επρεπε να εχουν θαρρος και να ειναι γεναιοι επελεξαν να συνδυασουν δυο ειδη μουσικης. 
 
 
 
 
Την δωρικη και την Φρυγικη Μουσικη. 
 
 
 
 
Η μουσικη κατείχε την πιο σημαντική θέση στiς ζωες των αρχαιων Ελληνων. 
 
 
 
Συνδεοταν με ολες τις πτυχες ζωης με ευχαριστες η δυσαρεστες καταστάσεις  σε περιοδους ειρηνης, αλλά  και πολεμου. 
 
 
 
 
Τα σωστα ειδη μουσικης αγωγης υπηρχαν σε καθε τομεα της ζωης των προγονων μας,
 
 
Μουσικη ειχαμε  στις δημοσιες εκδηλωσεις, στον  αθλητισμο, στις γαμηλιες τελετες, στα συμποσια ακομη και στην καθημερινη εργασία. 
 
 
 
Επισης  μουσικοι συνοδευαν την πορεια προς την μαχη η την επιστροφη απο αυτην. 
 
 
Η μουσικη ως εννοια δεν περιλαμβάνει μόνον την μουσική οπως την θεωρουν οι περισσοτεροι στην συγχρονη εποχη αλλα εμπεριεχει, ολες τις σωστες τεχνες και τα γραμματα.
 
 
 
 
 
 
Η μουσική είχε γινει αναποσπαστο κομματι  στην καθημερινότητα των αρχαιων Ελληνων.
 
 
Στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν αμειβομενοι μουσικοι. 
  
 
Κάποιοι έπαιζαν μόνιμα μουσική σε σπίτια ευγενων, άλλοι ταξίδευαν σε διαφορες περιοχες ενω μερικοι εξ αυτων επαιρναν μέρος σε μουσικούς αγώνες. 
 
 
 
 
 
Τα βασικα εκπαιδευτικα μοντελα στην αρχαιοτητα ειναι το Αθη ναικο και το Σπαρτιατικο.
 
 
 
 
 
Η βασική διαφορά ανάμεσα στο σπαρτιάτικο μοντέλο και στο αθηναϊκό μοντέλο παιδειας είναι ο δημοσιος και ο ιδιωτικος χαρακτηρας αντιστοιχα. 
 
 
 
 
Η αρχαια Σπαρτη, ως γνησια δωρικη πολιτεια, εδινε πολυ εξεχουσα θεση στην μουσική. 
 
 
Στην αρχαια Σπαρτη υπήρχαν τρείς χορωδίες οργανωμένες ανα ηλικιακές κατηγορίες που επαιρναν μέρος σε δημόσιες εορτές. 
 
 
Αυτο ειναι κατι το οποιο μας το διδασκει ο Αριστοκλης ο υπατος των Φιλοσοφων,
 
 
 
 



Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται
,ένα μικρο μερος , βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.  
 
 
 
 

Δάκρυ στο γυαλί (Μουσικό Σχολείο Βόλου) – YouTube

ANAMNISIS SMYRNIS – MOUSIKO BOLOU – YouTube

Ολες οι εργασιες μου, οπως εσεις οι ιδιοι αναφερετε στα σχολια και στα εμαιλ. σας κανουν καλυτερους Ελληνες-Χριστιανους.

Ειναι ζητημα ζωης και θανατου να συνδυαστουν σωστα με τις λυσεις εθνικης επιβιωσεως, που μονον εγω προτεινω σε ολοκληρο το κοσμο μεσα απο την στηλη Επικρατεειν η Απολλυσθαι.

Ορθοδοξια, εκκλησιασμος, κατηχηση, χρηστα ηθη, μουσικα σχολεια, υψηλος αθλητισμος, ιστορικη γνωση διοτι μονον με αυτον τον τροπο θα δημιουργηθουν Ελληνες ανωτερης ποιοτητας. 

Mονον απο τετοιου ειδους ανθρωπους με ηθικη, με σθενος, που θα ειναι ισχυρες προσωπικοτητες θα απελευθερωθει και θα σωθει η Ελλαδα.

Ακομη για οσους δεν γνωριζουν μεσα στον συνδυασμο αυτο προτεινω, το νομιμο, το ηθικο, το Ελληνικο που ειναι η εφαρμογη του αρθρου 120 παραγραφος 4 του Ελληνικου συνταγματος 
την Αλλαγη του πολιτευματος, την καταργηση των κομματων και την Συμμαχαια με την Συρια.


Την ίδρυση ενός μουσικού και ενός καλλιτεχνικού σχολείου    από το σχολικό έτος 2018-2019, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας .
Πρόκειται για:
1) Το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου, με έδρα το Βαθύ της Σάμου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
2) Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, με έδρα την Κοζάνη, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ; 
   Στο Μουσικό Παλλήνης μπορείτε να εγγραφείτε επιτυγχάνοντας στις εισαγωγικές ή στις κατατακτήριες εξετάσεις
  • ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ είναι οι μουσικές δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους απόφοιτους της ΣΤ’ Δημοτικού
  • ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ είναι οι μουσικές δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους απόφοιτους της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου
Σχετικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία:
Δείτε εδώ την ύλη στα συνημμένα αρχεία. Τα κομμάτια για το Σολφέζ και τον ταμπουρά και την ύλη της ιστορίας μουσικής για την Β και Γ Λυκείου, μπορούν οι υποψήφιοι να τα πάρουν από το Μ.Σ.Θ. τις ημέρες και ώρες των θερινών υπηρεσιών.
Οι ημερομηνίες για αιτήσεις, ο αριθμός κενών θέσεων και το πρόγραμμα των κατατακτηρίων εξετάσεων, θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο 2018.

ME AYTON TON TΡΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ 
ΛΙΝΚΣ.



POU NAI TA XRONIA MOUSIKO SXOLEIO VOLOU – YouTube






ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ






loading...