Ερωτήματα από το ΚΚΕ: Γιατί είπε όχι στα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ τράβηξε διαχωριστική γραμμή από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο.

Για τους δικούς του λόγου είπε όχι στην στήριξη των πληγέντων.

Μάλιστα, η ΝΔ υπερψήφισε όλες τις τροπολογίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση-στήριξη των πληγέντων και τα υπόλοιπα κόμματα στήριξαν, εκτός του ΚΚΕ.

Κατά την ψηφοφορία που προηγήθηκε τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:
Η τροπολογία για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία με τις «επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών» και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «όχι».

«Στάχτη στα μάτια του κόσμου» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τις υπουργικές τροπολογίες για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «άνθρακες ο θησαυρός».

loading...

1 thought on “Ερωτήματα από το ΚΚΕ: Γιατί είπε όχι στα μέτρα στήριξης των πληγέντων

  1. Σωστά δεν ψήφισε τα μέτρα για τους πυροπληκτους. Το ΚΚΕ έφερε τροπολογία οι πυρόπληκτοι να αποζημιωθούν στο 100% των ζημιών που υπέστησαν. Τα κόμματα που έχουν ευθύνη για τις πυρκαγιές και για τον αναποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής τους , μιας και κυβερνούσαν όλα αυτα τα χρόνια κι έλαμψαν δια της αδιαφορίας τους, την καταψήφισαν την τροπολογια του ΚΚΕ.Τους βόλευαν περισσότερο τα ψίχουλα της κυβέρνησης που …. τσακώνονται μαζί της για τις πυρκαγιές κατά τ"άλλα. Για τα αυθαίρετα το καταψήφισε γιατί ούτε για δασοπροστασία μιλούσε το νομοσχέδιο, ούτε για προστασία των ανθρώπων απ' τις πυρκαγιές ούτε για περισσότερες προσλήψεις δασοπυροσβεστών, ούτε έπαιρνε μέτρα ώστε να μην ξαναυπάρξουν αυθαίρετα από δω και πέρα. Κουβέντα για την εμπορευματοποίηση της γης και των δασών, κουβέντα για την έλλειψη προληπτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών, πλημμυρών και για την άναρχη δόμηση. Απλώς θα φέρουν τις μπουλντοζες για μερικά αυθαίρετα, παρουσία καμερών φυσικά, κι ύστερα θα ξεχαστεί το πράγμα. Γι' αυτό και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν πιο πριν και έχουν τεράστιες ευθύνες κι αυτά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, το ψήφισαν με χέρια και με πόδια.
    Το 'να χέρι(ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) νιβει τ' αλλο(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και τα δύο το συστημα.

Comments are closed.