Κουβέλης: Περίμενα ότι ο χρόνος της απελευθέρωσης των στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος

«H εκτίμησή μου αυτή ήταν στη βάση συγκεκριμένων γεγονότων και στοιχείων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Την εκτίμησή του ότι «ο χρόνος απελεύθερωσης των δύο στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος» εξομολογήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης εξηγώντας ότι «η εκτίμησή μου αυτή ήταν στη βάση συγκεκριμένων γεγονότων και στοιχείων».



«Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός οτι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό οπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Κατά τον ίδιο «η απόφαση της (σ.σ. τουρκικής) δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επιστροφής των δύο στρατιωτικών καθώς, όπως είπε στον ΑΝΤ1, «ανοίγει διαδικασίες ώστε η ρητορική της επίθεσης να βρεθεί σε άλλο δρόμο με το δεδομενο ότι η Ελλάδα θέλει να προάγεται η ειρήνη στην περιοχή».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «δεν έχω τεκμήρια περί απαγωγής» των δύο στρατιωτικών όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος.

Είπε, τέλος, ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

loading...

3 thoughts on “Κουβέλης: Περίμενα ότι ο χρόνος της απελευθέρωσης των στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος

  1. Φωτη μας,και μεις περιμενουμε ποτε θα φυγετε…

  2. Και μεις περιμέναμε να σε είχαν ξεχάσει όλοι, μα βρέθηκε ένας σαρσέμης και σε ξαναπόσταρε…!

Comments are closed.