Η ντιρεκτίβα «άρνησης της πραγματικότητας» που έδωσε το Μαξίμου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα λέτε όλα είναι τέλεια»

Μήνυμα που διακινήθηκε την 1η Αυγούστου από το Μαξίμου, προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο συνιστά ποια γραμμή υπεράσπισης των κακών κυβερνητικών πεπραγμένων στα ζητήματα της εκχώρησης της Μακεδονίας και των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με αυτό το μήνυμα, που προοριζόταν για αποκλειστική χρήση, αποκαλύπτεται ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού και οι προτεραιότητες του δεν είχαν καμία σχέση με την τραγική πραγματικότητα και απλώς το μόνο που επιδιώκεται είναι να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση καμία ευθύνη, αντίθετα την ευθύνη για τις φωτιές στο Μάτι και τους 94 θανάτους θα την περάσουν με το… έτσι θέλω στους… πολίτες.

Αναλυτικά, τι ανέφερε το μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου, προς στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, για τη «γραμμή»:

Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.

Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Εάν αυτή η περιγραφή σας προβληματίζει είναι γιατί απλούστατα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι φωτιές στο Μάτι λέγονται κατ’ευφημισμόν έτσι.

Κάηκε και ο Νέος Βουτζάς και μέρος του αστικού ιστού της Ραφήνας. Μάλιστα ως γνωστόν η φωτιά έφτασε 20 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας και λίγα μέτρα από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού του Κ.Καραμανλή του Νεώτερου.

Ιδού και η αεροφωτογραφία

«Αποτυπώνει τις φλεγόμενες περιοχές της Ραφήνας στις 23/7. Όπως βλέπουμε η φωτιά κύκλωσε και το λιμάνι της Ραφήνας! Αφέθηκαν και κάηκαν ολοσχερώς ο περίγυρος του Αγίου Νικολάου, το παραλιακό παρκάκι, όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, πολλά τετράγωνα του – πολεοδομημένου άρτια επί δεκαετίες – δεκάδες κήποι και σπίτια στην πόλη κλπ. Η Πυροσβεστική δεν υπήρχε και η ΓΓ Πολιτικης Προστασιας ήταν εξαφανισμένη» όπως αναφέρει το Εν Άνδρω.

«Αεροφωτογραφία του ευρωπαϊκού συστήματος Κοπέρνικος. Οι καμμένες περιοχές Νέου Βουτζά. Ματίου και Ραφήνας. Εξαφανίστηκε όλο το παραλιακό πράσινο της πόλης, κάηκαν σπίτια, κήποι, ρεματιές εντός του άρτια πολεοδομημένοι και χωρίς μάντρες στην θάλασσα οικισμού της Ραφήνας. Η φωτιά έφτασε μέχρι το λιμάνι! Χωρίς έναν πυροσβέστη στον φλεγομενο οικισμό! Χωρίς έναν πυροσβέστη να υπερασπίσει το λιμάνι που έφταναν γεμάτα τέσσερα πλοία από την Άνδρο! Χωρίς να ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Προστασίας. Χωρίς, χωρίς, χωρίς… Η Ραφήνα που ξέραμε δεν υπάρχει. Ας ελπίσουμε ο χρόνος να επουλώσει τις πληγές…» όπως λέει πάλι το Εν Άνδρω

Πρόκειται για περιοχές με κανονική αστική δόμηση, σχέδιο πόλης κ.λ.π

Ακόμα και για το «Κόκκινο Λιμανάκι» τα περισσότερα σπίτια ήταν το λιγότερο… νόμιμα και όσα δεν ήταν όμως το κράτος τους παρείχε φως, νερό, τηλέφωνο και εισέπραττε μετά χαράς φόρους για αυτά. Όσο λοιπόν πληρώνανε οι ιδιοκτήτες τους στο κράτος ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενοι.

Συνεπώς αυτό το αφήγημα «για όλα φταίτε εσείς οι πολίτες που είστε κακοί και αυθαίρετοι και να μας ψηφίσετε πάλι για να σας κάνουμε ανθρώπους» ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.

Τώρα για το αν θα πάρουν αναβολή στις μειώσεις στις συντάξεις, το λέει και η λέξη, ΑΝΑΒΟΛΗ, δηλαδή για έξι μήνες ή ένα έτος ώστε να το φορτωθεί ο επόμενος, ντροπή που το λένε κιόλας.

Το Μακεδονικό λένε δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και την λειτουργία της, μα φυσικά, την κοινωνία επηρεάζει που και αυτήν την κατηγορούν ότι είναι «ρωσοκινούμενη» και γενικά όποιος αντιδράει είναι «Ρώσος» ίσως και… «Λευκορώσος».

Πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και ότι μπορούν να κερδηθούν. Και εδώ δνε μπορεί να σχολιάσει κάτι κάποιος αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν φτερά και προσπαθούν να πετάξουν αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν κιόλας.

Αυτά που είπαν για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Α.Γεωργιάδης δεν τα σχολιάζουμε τα σχολίασε ο ίδιος και παραθέτουμε ότι ακριβώς δήλωσε με έντονη αντίδραση ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκάλυψη των sms που έστελνε το Μέγαρο Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ, στον οποίο γίνεται ειδική αναφορά στις συγκεκριμένες οδηγίες, αντέδρασε με ανάρτησή του στο twitter στην οποία αναγράφει μεταξύ άλλων: «αισθάνομαι τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα».

Ξεχωριστή αναφορά σε μένα από τους του Μαξίμου! Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Αισθάνομαι Τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα που μισούν την Δημοκρατία και θέλουν να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Φυσικά τιποτε δεν θα πάθω διότι τιποτε δεν έχω κάνει και όσο και να απειλούν…

Εντυπωσιακό είναι αυτό που λένε ότι μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης τους στηρίζει, δηλαδή ομολογούν ότι είναι το Ποτάμι το κόμμα που θα στηρίξει την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας ώστε να περάσει από την Βουλή αφού οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν (έτσι λένε)

Όσο για τον ανασχηματισμό, είτε γίνει είτε όχι (που μάλλον θα γίνει) είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες μετά από αυτή την καταστροφή στην ανατολική Αττική.

Το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι «Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται». Δηλαδή όσοι έχασαν σπίτια, γιους, κόρες, γονείς, φίλους, κατοικίδια, υπάρχοντα έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους και έχουν «εξομαλυνθεί» και το κλίμα γενικότερα στην ελληνική κοινωνία έχει «βελτιωθεί»

Όπως έλεγε και ο Λουίτζι Πιραντέλο «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Πάντως το Μαξίμου διέψευσε το μήνυμα- ντιρεκτίβα για τη φωτιά στο Μάτι. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για “αποβράσματα” του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμα: «Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης. Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

«Το μόνο πράγμα που δεν έχει ισχυριστεί ακόμα η ΝΔ είναι πως έλαβε SMS από το Μαξίμου μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter

loading...

3 thoughts on “Η ντιρεκτίβα «άρνησης της πραγματικότητας» που έδωσε το Μαξίμου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα λέτε όλα είναι τέλεια»

  1. "ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΣΙΣΩΜΕΝΟΙ"

  2. Ότι και να λένε, η ώρα της κρίσης έρχεται …

  3. Αριστεροστροφο δογμα…

    Κι αν η αληθεια ειναι εναντιον μας σύντροφοι, τοσο το το χειροτερο για την αληθεια !!!!

Comments are closed.