Ζόραν Ζάεφ: Κανείς και ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη “μακεδονική” μας γλώσσα και τη “μακεδονική” μας μοναδικότητα

«Με τη συμφωνία η εθνότητά μας επιβεβαιώνεται ως “μακεδονική”. Η επίσημη γλώσσα μας προστατεύεται ως “μακεδονική γλώσσα” χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Τον ισχυρισμό ότι η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για το Σκοπιανό «προστατεύει τη “μακεδονική” ταυτότητα με το άρθρο 7 της συμφωνίας, και απεικονίζει τη γλώσσα μας και το λαό μας με τη δική τους ιστορία, τη δική τους κουλτούρα και τη δική τους κληρονομιά» επανέλαβε ο Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του τη Δευτέρα με αφορμή την 17η επέτειο από τη συμφωνία της Οχρίδας.





«Με τη συμφωνία η εθνότητά μας επιβεβαιώνεται ως “μακεδονική”. Η επίσημη γλώσσα μας προστατεύεται ως “μακεδονική γλώσσα” χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες. Το “μακεδονικό” μέλλον είναι εγγυημένο» πρόσθεσε ο Ζάεφ ενώ σε ερώτηση που του έγινε στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «κανείς και ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη “μακεδονική” μας γλώσσα και τη “μακεδονική” μας μοναδικότητα».

Στην ίδια δήλωση τόνισε ότι «με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες αφαιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη διαπραγματεύσειων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενος, δε, στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου τόνισε ότι «αυτό που μένει είναι να φανούμε γενναίοι. Στις 30 Σεπτεμβρίου καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη δημιουργία της ευρωπαϊκής “Μακεδονίας”. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για το μέλλον και πρέπει να φανούμε υπεύθυνοι για να το αξιοποιήσουμε. Ας πούμε “ναι” στο “μακεδονικό” μας μέλλον».

loading...