Δεν αρκεί η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει!

Οδεύουμε προς μία εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της χώρας. Από τη μία θα έχουμε ένα καθαρό και σαφές σχέδιο για την συνύπαρξη με τον υπόλοιπο κόσμο κι από την άλλη την επανάληψη πρωτόγονων μηνυμάτων άρνησης, διχασμού και μισαλλοδοξίας.

Δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη να καταλάβει κανείς πόση κόλαση ιδεοληψίας και ανόητων συνθημάτων θα ζήσουμε μέχρι να φύγουν από την εξουσία.

Η κοινωνία όμως, δεν έχει ανάγκη μόνο από αλλαγή διακυβέρνησης, από τροχοδρόμηση σε κανονικότητα, από επαναφορά σε μία υγιή και παραγωγική ανάπτυξη.

Δεν αρκεί με λίγα λόγια, η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει εκλογικά. Να καταλήξει σε ποσοστά που δεν θα μπορούν να του δώσουν καμία απολύτως ελπίδα σύνδεσης ή ελέγχου της εξουσίας.

Το ζήτημα βεβαίως, δεν είναι να τιμωρηθούν ο Τσίπρας, οι υπουργοί του και όποιοι άλλοι συμμετείχαν σε μία από τις χειρότερες οπερέτες τις πολιτικής μας ιστορίας.

Εκείνο που θα κληθεί να αποδείξει το εκλογικό σώμα είναι αν κατάλαβε αυτό που συνέβη κατά την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αν αντιλήφθηκε πώς ο τυχοδιωκτισμός, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν είναι πλέον προσοδοφόρα για το σύστημα και για τους πολίτες. Και πως κάθε φορά, που κάποιος πειραματίζεται με πρόσχημα την ανωριμότητα της κοινωνίας οι επιπτώσεις θα είναι τόσο μεγάλες που η τσέπη, η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής θα δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν έχει νόημα να εικάζουμε ή να υποθέτουμε την αντίδραση του κόσμου στον αμοραλισμό της κυβέρνησης. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα δείξουν με πραγματικούς αριθμούς αν αυτός ο λαός έχει διάθεση να επιβιώσει ως μέρος του δυτικού κόσμου με αυτό το κράτος.

Είναι προφανές ότι δεν αρκεί μία πύρρειος αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα στα κάγκελα μετά τις εκλογές. Ούτε και θα είναι τιμητικό για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να ανέχεται τον κυνισμό και την πολιτική ανευθυνότητα επειδή φαντασιώνεται «νεοφιλελεύθερους» δράκους και «δεξιές» μάγισσες στην εξουσία.

Έχω την αίσθηση ότι μόνο μία εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα. Γιατί θα «διδάξει» στο ΚΙΝΑΛ και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα δημιουργηθεί στο μέλλον ότι η κοινωνία ωρίμασε και δεν ανέχεται πλέον τακτικιστές και πολιτικούς απατεώνες.

H χώρα θα βρει και πάλι τον δρόμο της, αν απαλλαγεί από τις αυταπάτες της. Οι οποίες ασφαλώς δεν είναι μόνο αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του λαού της. Δεν μας ενδιαφέρει η ταπείνωση του πρωθυπουργού. Μας ενδιαφέρει να διδαχθούν οι πάντες- ακόμα και τα μικρά παιδιά- πως όταν λες ασύστολα ψεύδη, όταν είσαι παντελώς ανίκανος να κυβερνήσεις το κράτος και όταν αναμασάς μύθους και φαντασιώσεις, δεν μπορείς να σταθείς ως εξουσία σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου και της Ευρώπης.

Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε το αποτέλεσμα. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείκνυε πόσο έχουμε ωριμάσει ως κοινωνία, ως δημοκρατία και ως άνθρωποι…

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

loading...

8 thoughts on “Δεν αρκεί η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει!

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΕΑ,ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ,ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΕ.ΕΜΕΙΝΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΛΙΓΟΣΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ,ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΘΕΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΕΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ.ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΣΦΟΡΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΕ.ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ.ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ…

  3. ΒΛΑΚΑ ΑΛΕΞΗ ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΚΛΩΤΣΑΝΕ

  4. Ολόκληρη η κυβέρνηση συριζανελ στη φυλακή!

  5. Να εξαφανιστεί ο Σύριζα, να μην κινδυνεψουν ξανά να χάσουν την εξουσία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

  6. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ…
    Μήνυση Επί Εσχάτη Προδοσία

    Η μήνυση που κατατέθηκε από το Ε.ΠΑ.Μ. είναι πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά. Πρώτη φορά νόμιμος πολιτικός φορέας καταθέτει μήνυση επί εσχάτη εναντίον του επίσημου πολιτικού συστήματος. Κανείς άλλος φορέας έως σήμερα δεν τόλμησε να το κάνει. Παρά τις αντιμνημονιακές ή πατριωτικές φανφάρες πολλών. Και κανείς άλλος από τους γνωστούς και προβεβλημένους αντιμνημονιακούς φορείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ε.ΠΑ.Μ. ώστε να συμβάλει ως συμμηνυτής, ή έστω να υποστηρίξει την όλη προσπάθεια. Κι αυτό υποδηλώνει πολλά για τις αληθινές πολιτικές προθέσεις όσων εμφανίζονται να διεκδικούν αντιμνημονιακά ή πατριωτικά σκήπτρα.

    Για εμάς δεν υπάρχει πιο ασφαλές κριτήριο το κατά πόσο μια δύναμη, είναι όντως αντιμνημονιακή, ή απλά πουλά φούμαρα για λόγους ψηφοθηρίας, από τη στάση της απέναντι στη μήνυση. Όποιος θέλει να διαπιστώσει πόσο στ’ αλήθεια αντιμνημονιακός είναι κάποιος, δεν έχει παρά να τον ρωτήσει γιατί δεν έχει συμπαραταχθεί με τη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.
    https://www.epamhellas.gr/?p=77828

    Στηρίζουμε και υπογράφουμε για την μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία και για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

    https://uploads.disquscdn.com/images/45caddd4b4556f9c7eef4f53cdc203cc9e2f9429f903312421ec6116e40ef42f.jpg

    http://chn.ge/2H3YAzh

  7. ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ;…ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
    ΤΟ "ΚΑΔΡΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ [ΑΦΑΝΩΣ] ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ; …ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 300, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 2500 ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ.

  8. Στα τσακιδια, στα ταρταρα τα συστημικα κομματα.Η χωρα χρειαζεται μια πατριωτικη ηγεσια που να νοιαζεται για το συμφερον της ΕΛΛΑΔΑΣ και τους Ελληνες,Φτανει πια γιατι αφανιζομαστε,μικριναμε παρα πολυ για να μην το καταλαβουμε.Αλλιως σε λιγα χρονια θα ειμαστε μειονοτητα στον τοπο μας.Ενας Ελληνας ηγετης μπορει να βρεθει που να αντισταθει σ αυτη την λαιλαπα?

Comments are closed.