Σύμβουλος Ερντογάν: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ ποιοι ήταν εναντίον μας & ποιοι μας στηρίζουν στην επίθεση που δέχεται η χώρα»

Σαφής υπαινιγμούς για οικονομικό πραξικόπημα άφησε ο διευθυντής επικοινωνίας και στενός συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα δεν θα ξεχάσει αυτούς που στράφηκαν εναντίον της.

«Αποτρέπουμε αυτήν την προσπάθεια οικονομικού πραξικοπήματος με την ηγεσία του προέδρου μας και την προνοητικότητα του τουρκικού έθνους. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό το ισχυρό έθνος δεν θα ξεχάσει εκείνους που ήταν μαζί του και όσους ήταν εναντίον του», τόνισε ο Αλτούν σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας κλυδωνίστηκαν επικίνδυνα όταν ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε δύο υπουργούς του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, αφότου η Τουρκία αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία και κατασκοπεία.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο Τραμπ διπλασίασε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα, με τον Ερντογάν να προχωρά σε αντίποινα.

Αρχικά, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μποϊκοτάζ  αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και των iPhone, ενώ στη συνέχεια  αύξησε τους τελωνειακούς δασμούς εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

loading...