Σε πολιτικό αδιέξοδο και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η αρχή της μεγάλης καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Μακεδονικό. Έχοντας μέχρι τότε υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα της ξενοκρατίας απολάμβανε πράγματι μία σκανδαλώδη εύνοια τόσο από πλευράς των ΗΠΑ, όσο και
από πλευράς Ε.Ε. Ήλθε η ώρα όμως να πληρώσει το αντίτιμο, το οποίο αφελώς πίστευαν ότι θα ήταν ασήμαντο. Έτσι προχώρησαν στην συμφωνία των Πρεσπών, η οποία πραγματικά εξόργισε τον Λαό και δημιούργησε μία κατάσταση εξαιρετικά δυσμενή τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τους ΑΝΕΛ.

Από την άλλη πλευρά καιροσκοπικά λειτουργώντας η Ν.Δ. μεταμφιέστηκε σε “Μακεδονομάχο”, ενώ ήταν γνωστό σε όλο τον Ελληνικό Λαό ότι η σύνθετη ονομασία και η παραχώρηση του όρου “Μακεδονία” ήταν και δική της επιλογή. Ήλθαν όμως οι δηλώσεις τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη για να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα αποδεχθεί την ονομασία “Βόρειος Μακεδονία”, εάν γίνει κυβέρνηση και αυτή έχει κυρωθεί από το κοινοβούλιο (…), η δε Ντόρα Μπακογιάννη ευθέως δήλωσε ότι δεν την ενοχλεί το “Βόρειος μακεδονία”.

Μετά το “Βόρειος Μακεδονία” οι πυρκαγιές

Ο κατήφορος όμως φαίνεται πως δεν έχει τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αφού μετά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα, το οποίο δημιουργήθηκε με το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, ήλθαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες έπληξαν καίρια το όποιο κυβερνητικό κύρος είχε απομείνει στον Αλέξη Τσίπρα και στον συνοδοιπόρο του Πάνο Καμμένο. Η Ν.Δ. από την πλευρά της κράτησε χαμηλούς τόνους γιατί γνώριζε πολύ καλά τι έγινε επί των ημερών της με τις ανάλογες δολοφονικές πυρκαγιές του 2007.

Δεν είχε δηλαδή, με άλλα λόγια, το ηθικό έρεισμα να παριστάνει τον τιμητή, όντας αποδεδειγμένα ανεπαρκής όταν συνέβη ανάλογο τραγικό περιστατικό. Όπως θυμόμαστε όλοι η Πατρίδα μας γνώρισε μία πολλή μεγάλη καταστροφή με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία. Θα έπρεπε εάν είχαμε κράτος, που δεν έχουμε, να έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα προστασίας για μία ανάλογη περίπτωση. Δεν έκαναν τίποτε και μάλιστα με αφορμή την πολιτική λιτότητος των Μνημονίων αποδυνάμωσαν κυριολεκτικά κάθε δυνατότητα πολιτικής προστασίας της χώρας.

Οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο: Γεώργιος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και ΝΑΙ τα τελευταία τέσσερα ολόκληρα χρόνια Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Όλοι αυτοί αμέλησαν κατ’ εντολήν των δανειστών να θωρακίσουν την χώρα από τις πυρκαγιές.

Σε προεκλογικό κλίμα

Μακεδονικό, φωτιά στην Αττική με σχεδόν 100 νεκρούς και όλα αυτά σε περίοδο κατ’ ουσίαν προεκλογική. Το πότε θα γίνουν οι εκλογές δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Οι “Ρωμαϊκοί θρίαμβοι”, που ετοίμαζε με αφορμή την κατά φαντασίαν λήξη του μνημονίου, εάν γίνουν θα είναι μία κακόγουστη φάρσα μέσα στα αποκαΐδια και την εθνική ήττα της συμφωνίας των Πρεσπών. Από την άλλη, έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019 η μείωση των συντάξεων. Εξαιρετικά δύσκολη από πλευράς πολιτικής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ γιατί ήδη έχουν πολιτικά εξαφανιστεί.

Οι στόχοι που είχαν βάλει για μια αξιοπρεπή ήττα φαίνονται πολύ μακρινοί. Αλλά και την Νέα Δημοκρατία την περιμένει όλεθρος, αφού έχει να διαχειριστεί την μείωση των συντάξεων και το ζήτημα της Μακεδονίας, να αναμετρηθεί δηλαδή πέρα από την αντιπολιτευτική μικροπολιτική με αυτήν την ίδια την πολιτική πραγματικότητα. Με απλά λόγια, δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο, είναι και η Ν.Δ., η οποία θα κληθεί να χειριστεί τις ανοικτές πληγές που υπάρχουν στην χώρα και είναι βέβαιο ότι δεν έχει καμία διάθεση, πρόθεση και δύναμη να σταθεί αντίθετα στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και στην σκληρή οικονομική πολιτική της Μέρκελ.

Ο δρόμος είναι ανοικτός για μία Εθνική Αντιπολίτευση, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ των Ελλήνων.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

4 thoughts on “Σε πολιτικό αδιέξοδο και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ…ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΜΟΝΟΝ 44 ΕΤΩΝ ''ΠΑΙΖΑΚΙ'' ΜΟΝΟ ΚΑΚΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…..ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

  2. Οικονομική εξαθλίωση,
    μνημόνια,
    δημοψήφισμα ΟΧΙ = ΝΑΙ
    Βόρεια Μακεδονία,
    φονικές πλημμύρες,
    φονικές πυρκαϊές.
    Τι άλλο θέλεις να δεις ή να βιώσεις, για να ξυπνήσεις;

  3. Οικονομική εξαθλίωση,
    μνημόνια,
    δημοψήφισμα ΟΧΙ = ΝΑΙ
    Βόρεια Μακεδονία,
    φονικές πλημμύρες,
    φονικές πυρκαϊές. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ!! ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ???

  4. ΜασονοΛΑγΟΣ…
    λαγουδοπεριστεροχεσμενη τρυπια κυλοτα;.;.;.;.;;;
    λαγουδο περιστερο κουραδο πρωκτο χεσμενοι λαγουδοκλεφτεs!!!
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ???

Comments are closed.