Από τις… κατσαρίδες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη φιλοτιμία κάνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να διευρύνει την κοινοβουλευτική του βάση μοιράζοντας οφίτσια και υπουργικές καρέκλες, ακόμα και σε όσους και όσες κατηγορούσε μετά μανίας.

Ετσι, ενώ στο παρελθόν η «Αυγή», το «Left» και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κ. Κατερίνα Παπακώστα, προσδίδοντάς της μάλιστα και φασιστική λογική, αφού είχε αναφέρει για τους μετανάστες ότι έρχονται στη χώρα μας σαν τις κατσαρίδες, τώρα μέσω ΑΝΕΛ η κα Παπακώστα φλερτάρει ακόμα και με υπουργικό αξίωμα. Οι αντιδράσεις βέβαια από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετές. Χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Ξυδάκη που είπε ότι με υλικά κατεδάφισης δεν γίνεται ανανέωση.
Ωστόσο, η συνάντηση του κ. Καμμένου με την κ. Παπακώστα λίγο πριν τον ανασχηματισμό, και με δεδομένη τη δήλωσή της ότι «ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού», δείχνει την πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στο αστικό μεσαίο χώρο, αλλά και την προσπάθειά του να αποκολλήσει στελέχη από την παραδοσιακή δεξιά.
Χαρακτηριστική εξάλλου, ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του πλέον απευθύνεται στο 80% του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Καμμένου – Παπακώστα μετά την συνάντησή τους είναι οι εξής:

Πάνος Καμμένος:

Σήμερα συναντήθηκαμε. Έχουμε μια στενή συνεργασία και κοινή πορεία από την ΝΔ όταν δεν είχε μεταμορφωθεί σε ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα με τους υβριστές του Καραμανλή. Η ΝΔ δεν είναι ίδια…

Το ΝΕΟ είναι μια πραγματικότης. Τα μνημόνια τελείωσαν τώρα αρχίζει η νέα πορεία, ο λαός.

Αρχίζει μια διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε για την απαρχή ενός διαλόγου με προγραμματική σύγκλιση, σηματοδοτώντας αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για σύγκλιση των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων…

Εμείς δεν αλλάξαμε οι άλλοι άλλαξαν

Κατερίνα Παπακώστα:

Σήμερα εδώ στη Βουλή των Ελλήνων με θεσμικό τρόπο συζητούμε τα προβλήματα της χώρας και την δυνατότητα που μπορούμε να συγκλίνουμε ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο που έκανε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος των μνημονίων.

Στόχος το εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μετά, να εξυπηρετήσουμε το κοινό καλό δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις.

loading...

4 thoughts on “Από τις… κατσαρίδες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  1. Ποιος μιλάει! Την είδα στην ΤV και το πρόσωπό της γυάλιζε σαν λαμπτήρας, από την αντανάκλαση των φώτων! Φανταστείτε πόσο μεικ-απ και λάδι είχε βάλει στη μάπα της!
    Αυτή θα σώσει τη χώρα, που το μόνο που τη νοιάζει είναι η εμφάνισή της;
    Βοήθειά μας αν πιστέψουμε κάτι τέτοιους!

  2. SΙΧΑΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  3. Aλλος για την ''καρεκλαααααα΄΄…..

Comments are closed.