Ο Σόλτς «αδειάζει» ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τολμήσετε να πειράξετε τις περικοπές στις συντάξεις»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα για τήρηση των δεσμεύσεων και έβαλε τέλος στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για περικοπή των συντάξεων.

Οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, τονίζει ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Αυτές οι συμφωνίες, προσθέτει, «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».

Ο κ. Σολτς υπογραμμίζει ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δίνεται τώρα η ευκαιρία «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.

loading...

5 thoughts on “Ο Σόλτς «αδειάζει» ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τολμήσετε να πειράξετε τις περικοπές στις συντάξεις»

  1. κύριε Σολτς, εσύ θα μπορούσες να ζήσεις με 450 ευρώ το μήνα;

  2. ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,Ο ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕ ΖΑΠΕΙΑ,ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΡΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΟΨΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΧΖΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΖΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΡΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΝΤΟΤΟΥΡΚΟΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΔΕΣΤΑΤΕΣ ΕΚΞΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΒΡΩΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ…………

  3. Ο κ. Σολτς; ο Σοσιαλοδημοκράτης; Πού 'σαι σόιμπλε που σου παίρνουν την μπουκιά απ' το στόμα οι καινούριοι σύντροφοι του Τσίπρα.

  4. κύριε Σόλτς, τι έχεις να πεις για τους Συνταξιούχους των κάτω των 52 ετών;

Comments are closed.