Στήνουν πάρτι εκατομμυρίων στα... καµένα

Ένας «χορός» κρατικών κονδυλίων χιλιάδων ευρώ µε αναθέσεις και έργα χωρίς διαγωνισµούς έχει στηθεί πάνω στις στάχτες, στην Ανατολική Αττική, για την αποκατάσταση των ζηµιών, λίγες ηµέρες µετά τις φονικές πυρκαγιές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Υποδοµών εξήγγειλε στις 10 Αυγούστου, ηµέρα Παρασκευή, χωρίς δηµοσίευση, διαγωνισµό, που αφορούσε µίσθωση µηχανηµάτων για την κοπή και µεταφορά των καµένων δέντρων σε έκταση 15.000 στρεµµάτων από τους δήµους Ραφήνας-Πικερµίου και Μαραθώνα, ώστε να αποκατασταθούν οι βασικές λειτουργίες των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Η διάρκεια υλοποίησης της σύµβασης είναι δύο µήνες, µε το κόστος να ανέρχεται στα 250.000 ευρώ, ενώ µαζί µε τον ΦΠΑ θα ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον µε τον συγκεκριµένο διαγωνισµό είναι ότι, ενώ η πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε την Παρασκευή 10 Αυγούστου, θα έπρεπε οι εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους µέχρι τη ∆ευτέρα 13 Αυγούστου.

Ουσιαστικά, οι εταιρείες είχαν στη διάθεσή τους µία εργάσιµη µέρα. Το υπουργείο Υποδοµών, στο οποίο προΐσταται ο Χρήστος Σπίρτζης, εξήγγειλε και νέο διαγωνισµό χωρίς δηµοσίευση, στις 10 Αυγούστου, για την κοπή των καµένων δέντρων στις πληγείσες περιοχές. Η διάρκεια της σύµβασης είναι και αυτή δύο µηνών, ενώ θα πρέπει οι εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους µέχρι τις 20 Αυγούστου.  
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]