Η Μητρόπολη Λευκάδος καταδικάζει τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην Ιθάκη για τον Τσίπρα

Την προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία θα κινήσει η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες που ακούστηκαν χθες στο νησί της Ιθάκης την ώρα του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη καταδικάζει την πράξη αυτή και παράλληλα τονίζει πως σέβεται το θεσμικό ρόλο του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.
Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».
Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία».
Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ανέφεραν οι καμπάνες χτυπούσαν σα να ήταν Μεγάλη Παρασκευή, ενώ κάτοικοι και παραθεριστές βγήκαν στους δρόμους και αρκετοί άρχισαν να φωνάζουν “ανεπιθύμητος”.

loading...

4 thoughts on “Η Μητρόπολη Λευκάδος καταδικάζει τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην Ιθάκη για τον Τσίπρα

  1. χέρι-χέρι θρησκευτική με πολιτική εξουσία κατά προβατολαού…

    γειασάν του συριζώνυμου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης !

  2. ΓΙΑΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ . ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΜΟΦ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤ./ΚΩΜ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥΛΑΕΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΑΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΛΙΓΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΙΧΟΙΑΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤ/ΚΟ ΘΡΟΝΟ ΣΟΥ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ

  3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ……

  4. ΠΑΛΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΓΛΥΨΙΜΟ" ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ..!

Comments are closed.