Ξυδάκης: Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη με συνέπεια λόγων και πράξεων

Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ευθύς αμέσως και ανήγγειλε αυτό το οποίο ήδη γίνεται, δηλαδή σε αυτό υπάρχει μία συνέχεια και μία συνέπεια λόγων και πράξεων, απλώς επέλεξε τον δικό του χρόνο των πράξεων και όχι τον χρόνο, που μπορεί να του υποδεικνύει η αντιπολίτευση
ή κάποια βιαστική αντίδραση της πρώτης στιγμής”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχετικά με την αποδοχή της παραίτησης του πρώην αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τις αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

“Και έπρεπε, αλλά και ήταν αναμενόμενη, την είχε εξαγγείλει ουσιαστικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, όταν είπε ότι αυτή τη στιγμή δίνουμε μία μάχη, θα μελετήσουμε τι έγινε και τι δεν έγινε”, είπε ο κ. Ξυδάκης για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα από τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως “αφενός πρόκειται για εξαγγελθέν γεγονός, αφετέρου είναι μια υλοποίηση αυτού που λέγεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης”.

“Η πολιτική ευθύνη”, διευκρίνισε ο κ. Ξυδάκης, “δεν καταμετράται μόνο με επιχειρησιακά λάθη, καταμετράται και με την ευαισθησία που δείχνει ένας πολιτικός απέναντι σε μια πρωτοφανή ανθρώπινη τραγωδία και κάποιος πρέπει να σηκώσει ένα μέρος του βάρους αυτού, να συμμετάσχει πολιτικά σε αυτό το πάνδημο πένθος”.

“Ήταν μια τραγωδία που δοκίμασε όλη την ελληνική κοινωνία, τα αίσθηματά της, το αίσθημα ασφάλειας που έχει απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και οι εκπρόσωποι του κράτους πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την αναγκαία κοινωνική τελετουργία, είναι μία αναγκαία πολιτική πράξη το να παραιτηθείς ή να απομακρυνθείς”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην τραγωδία, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: “Υπάρχουν ασυνέχειες και στον τρόπο της διοίκησης και μεγάλες ασυνέπειες ως προς τους κανόνες ασφαλείας και της σοβαρής οργάνωσης του δημόσιου χώρου. Και η Μάνδρα και το Μάτι δείχνουν έναν τρόπο οργάνωσης του δημόσιου χώρου και οργάνωσης των κοινωνιών μας και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι ανορθολογικός και μυωπικός, δηλαδή υπερισχύει ένα βραχυπρόθεσμο ατομικό συμφέρον και του μεσοπρόθεσμου και του μακροπρόθεσμου συλλογικού συμφέροντος, ακόμη και της ασφάλειας της ζωής, της περιουσίας”.

“Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χτίζουμε πάνω σε ρέματα, ότι δεν πρέπει να μπαζώνουμε τα ρέματα, γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τις παραλίες, γνωρίζουμε ότι πρέπει να έχουμε ρυμοτομία και δημόσιους χώρους και χώρους ασφαλείας, παρόλα αυτά υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα που αυτό δεν συμβαίνει […] Υπάρχει μία αβελτηρία διαχρονική και μια νοοτροπία ότι δεν θα συμβεί το κακό, αλλά όταν συμβεί είναι πολύ αργά”, παρατήρησε.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση -στις 21 Αυγούστου- του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Είναι ένα ιστορικό σημείο η 21η Αυγούστου, το οποίο παίρνει μία άλλη σημασία, που μακάρι να είναι πιο διδακτική και πιο παραγωγική για τη σκέψη μας, αφού έχει μεσολαβήσει αυτό το τραγικό γεγονός, το οποίο πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε πώς οργανώνουμε τις πόλεις μας και τις ζωές μας και την ασφάλειά μας”.

“Πρέπει να είμαστε και οργανωμένοι και προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι στο ότι υπάρχουν μεγάλα γεγονότα, μεγάλες αναστατώσεις, που δεν εξαρτώνται πάντα από εμάς, ή εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε εμείς να τα προκαθορίσουμε και θα πρέπει να έχουμε και τη διανοητική και την πρακτική οργάνωση να μπορούμε να ελαχιστοποιούμε τις απώλειες -προπάντων να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα- και να μην κλονίζεται το αίσθημα ασφάλειας και πίστης στην κοινωνική μας οργάνωση, στην πολιτεία, τη διοίκηση, την κοινωνία”, εξήγησε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος τις επόμενες μέρες εκτίμησε: “Είναι αρκετά πιθανό και πολύ φυσιολογικό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάνει πολλές κυβερνήσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στα -αρκετά βέβαια- χρόνια που κυβέρνησε σχημάτισε 27 κυβερνήσεις. Εδώ δεν έχουμε καμία μανία, είναι στη διακριτική ευχέρεια, αυτό είναι το πολιτικό του εργαλείο και η πολιτική προνομία ενός πρωθυπουργού, είναι πολύ πιθανό να θέλει να δώσει ένα άλλο σήμα μετά την 21η Αυγούστου για μια Ελλάδα που θα είναι πιο δυναμική, πιο αποφασισμένη, πιο σοβαρή”

loading...

5 thoughts on “Ξυδάκης: Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη με συνέπεια λόγων και πράξεων

  1. E ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΥΤΟΥΣΗ…ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝΕ ΟΣΟ ΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΤΤΑΞΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ…ΞΑΝΑ ΑΠΛΥΤΟ ΚΟΥΜΜΟΙΥΝΙΣΜΟ ΤΖΙΙΙΖΖ ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ…ΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΙΝΤΕ….

  2. ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΤΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ??

    Η ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟ- ΞΥΔΑΚΗ ??

    ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΡΕ ΞΥΔΑΚΗ ΤΟ ΑΧΡΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ??

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΤΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ?

    ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ??

    ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ …

    Η ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΗΛΙΘΙΕ!

    Η ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΡΕ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ !

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΑΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΚΛΟΟΥΝ ΞΥΔΑΚΗ, ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ….ΣΟΒΑΡΟΙ.

    ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΕΙΝΕ ΞΥΔΑΚΗ, ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ?

    ΕΑΝ Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ….

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ !

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΗΓΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ " ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ" , ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΗ ΞΥΔΑΚΗ ?

    ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΛΑΔΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ", ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΕΤΣΙ?

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΤΣΙ ?

    ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΓΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΝΟΣ …..

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ !

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΥΣΤ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  3. Βρε απροσάρμοστοι για πια συνέπειες λόγων και πράξεων μιλάς , τι στο διάλο όλοι το ακαταλόγιστο έχετε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ , έχετε ποτέ σκεφτεί ποσά έχει πει αυτό το ΧΑΖΟΜΙΚΡΟ μέχρι σήμερα προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός , έχεις ποτέ εσυ σκεφθεί πόσες ΗΛΙΘΙΩΤΗΤΕΣ έχεις πει προκειμένου να γίνεις βολευτης , έχεις ποτέ σκεφθει τι μικρό ανθρωπάκι είσαι εσυ μαζί με όλους τους άλλους τους κατά φαντασία ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ , προκειμένου να κρατήσεις την εξουσία , όλοι μαζί , πουλήσατε γη, αέρα και θάλασσα , μέχρι και την μάνα σας είστε ικανοί να πουλήσετε και έρχεσαι εσυ βρε ΑΠΑΤΕΩΝΑ να μας πεις ότι αυτός ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ έχει συνέπεια λόγων και πράξεων

  4. Τα παιδιά κυρά μου είναι τα μόνα αγνά πλάσματα πάνω στη γη που δεν φταίνε σε τίποτα.
    Καλύτερα να κάψεις το το στόμα σου που δεν ξέρει τι λέει!!! Βρωμιάρα!!

  5. ΑΑΑΑΑ……..ΓΑ…ΜΗ…..ΣΟΥ……….ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Comments are closed.