Η δηθενιά της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ και ο τραγέλαφος της συγνώμης του!

Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη..

Η Πολιτική Κίνηση Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ έχει απορφανισθεί από όλα της τα στελέχη που είχαν κάποια κοινωνική απήχηση στον Ελληνικό λαό, είτε ως εκλεγμένα μέλη στην τοπική αυτοδιοίκηση ή ως υποψήφιοι βουλευτές κι ενεργοί πολίτες. Αιτία, η αντιδημοκρατική νοοτροπία του επικεφαλής της Κίνησης καθηγητή κ. Νίκου Κοτζιά.
Ο οποίος παρά την καταστατική διακήρυξη του ΠΡΑΤΤΩ, ότι πρόκειται περί Πολιτικής Κίνησης με στόχο τον καταλυτικό ρόλο για τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων προς δημιουργία Κυβέρνησης Σωτηρίας της Πατρίδας ενεργούσε, πίσω από την πλάτη του Δ. Σ. της Κίνησης, ως σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και ως head hunter προσωπικοτήτων για την στελέχωση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μονομέρεια αυτή του επί κεφαλής της Κίνησης, από τη μια υπονόμευε τον καταστατικό της στόχο της Κίνησης από την άλλη δεν επέτρεπε κριτική στα τεκταινόμενα του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο διεκδικούσε την εξουσία χωρίς σχέδιο, χωρίς στελέχη και κυρίως χωρίς λαϊκό έρεισμα. Με πολιτικές προτάσεις οι οποίες έδειχναν ότι το κόμμα αυτό θα πορευόταν στη διακυβέρνηση της χώρας με ενδοτισμό, λαϊκισμό και ψεύδη…
Το σχέδιο το οποίο εκπόνησαν τεχνοκράτες της Κίνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το οποίο έδινε το πλαίσιο για την προγραμματική συμμετοχή και σύγκλιση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το απέρριψε ο κ.Κοτζιάς αποδεχόμενος αντ´ αυτού το αίολο, οικονομίστικο σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα την παραίτηση των υπευθύνων τεχνοκρατών από την Κίνηση.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η σειρά άλλων στελεχών της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ να αποχωρήσουν από αυτήν καταγγέλλοντας:
«Το ’’ΠΡΑΤΤΩ’’, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε ένα ’’άλαλο’’ κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό, η δε ψήφιση των σταθερών μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την ’’αποικιοποίηση’’ της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και ’’αποκαθήλωση’’ της πολιτικής και ιδεολογικής ’’ψυχής’’ του»
Οι εν συνεχεία διαδοχικές παραιτήσεις και αδρανοποίηση πολλών άλλων ενεργών στελεχών και μελών, τα οποία έτσι κι αλλιώς, αθροιστικά δεν ξεπερνούσαν τα εκατό άτομα, κατάντησαν την Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ μια ομώνυμη ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα πολιτικά άρθρα του επικεφαλής της πάλαι ποτέ Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό, πλέον, εκτός των ολίγων που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό διορισμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερβαίνει τις ολίγες δεκάδες πολιτών.
Βέβαια, ο άνθρωπος που οργάνωσε την ΚΝΕ όταν ήταν μέλος του ΚΚΕ και αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, ο κ. Νικος Κοτζιάς, έμπειρος στην πώληση φυκιών ως μεταξωτές κορδέλες, πουλάει τώρα την ιστοσελίδα ΠΡΑΤΤΩ ως συγκυβερνώσα (!) Πολιτική Κίνηση η οποία δήθεν ζητάει συγνώμη από τους πυροπαθείς του Ματιού, κι από σπόντα κι από εκείνους της Κινέττας, καθώς και τους πλημμυροπαθείς τη Μάντρας.
Όμως ξεχνάει κάτι. Την αποκάλυψη της σταλινικής του νοοτροπίας με την περιφρόνηση που έδειξε προς το λαό που προσήλθε αυθόρμητα στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.
Όταν τσακίζει την περηφάνεια του λαού ξεπουλώντας την Ιστορία του και υπονομεύοντας το μέλλον του νομίζει ο κ. Νίκος Κοτζιάς ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από μισή συγγνώμη; Συγγνώμη κατά την οποία, ενώ καταλογίζει, ύπουλα, υπευθυνότητα στους κατοίκους του Ματιού, αόριστα στην ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμών (!),  αδιαφορεί για τις ευθύνες της έλλειψης συντονισμού αστυνομίας – πυροσβεστικής – υπηρεσίας προστασίας του πολίτη και τον φριχτό θάνατο 90 πολιτών ανάμεσα στους οποίους βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι και ανήμποροι γέροντες!
Μα πώς να κάνει διαφορετικά όταν οι κύριοι υπεύθυνοι γιαυτή την εγκληματική ανοργανωσιά είναι άνθρωποι που ο ίδιος υπέδειξε στον προστατευόμενο του, πρώην ΚΝίτη Αλέξη Τσίπρα και νυν πρωθυπουργό της χώρας, για τις θέσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας.
Η όλη ανακοίνωση της ιστοσελίδας ΠΡΑΤΤΩ είναι μνημείο πολιτικού αμοραλισμού μιας και αποδίδεται σε μια πολιτική κίνηση φάντασμα. Στην οποία ανακοίνωση, ωστόσο, υπάρχουν τραγελαφικές παράγραφοι όπως η παρακάτω:
“Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε .”
Ποιά υπέρβαση Μνημονίων βρε ανόητοι προσπαθούσατε να υπερβείτε, την ώρα που συνυπογράψατε το πλέον επαχθές από αυτά, το οποίο μάλιστα, νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα, υπονομεύει την εθνική οικονομία μέχρι το 2060 και αφανίζει την εθνική περιουσία για τα επόμενα 100 χρόνια;
Συνήθως η εξουσία ενισχύει την υπεροψία των αλαζόνων δεν τους εξηλιθιώνει.
Μιλάνε μωρέ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;
Μάλλον ισχύει εν προκείμενω το “μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι”

Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ. & Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.
Πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΑΤΤΩ

loading...