Επίδειξη Ρωσικού Υπερηχητικού Εναντίον «Εχθρικού» Πολεμικού Σκάφους

Zero Hedge….
Κατά ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα Su-34 , Su-30SM, Su-24, Su-34 and Su-25 συμμετέσχον προ εβδομάδος σε σειρά ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα μαζί με στολίσκο του ρωσικού ναυτικού.

Συνολικά, περί τα δέκα σκάφη του στόλου της Κασπίας και περίπου 50 αεροσκάφη έλαβαν μέρος στα πολεμικά γυμνάσια.

Μετά παρέλευση ημερών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε βίντεο που παρουσιάζει επιτυχή εκτόξευση ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Kh-31 ( Х-31; AS-17 ‘Krypton’) από μαχητικό αεροπλάνο Su-34.

Το Kh-31 είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος αέρος-επιφανείας εναντίον πλωτών στόχων, που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα Mach 3.5 (2.685 mph, που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την προστασία των Δυτικών πολεμικών από την δράση του.

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί τα ραδιοφωνικά σήματα του στόχου και αναλόγως του τύπου, μπορεί να πλήξει σκάφη σε αποστάσεις από 15 έως 110 χιλιομέτρων ( για το βασικό μοντέλο Kh-31A), η 7,5 έως 160 χλμ (για το Kh-31AD).

Το δίλεπτο βίντεο δείχνει την διαδικασία εκτόξευσης του υπερηχητικού πυραύλου.

https://www.youtube.com/watch?v=8MjL0KQdFLU

Το βίντεο αρχίζει με το προσωπικό υποστήριξης να καθοδηγεί το αεροσκάφος Su-34 για το εικονικό εχθρικό σκάφος-στόχο. Σε 25 δευτερόλεπτα εκτοξεύεται ο πύραυλος. Στα 42 δευτερόλεπτα, βλέπουμε τον Kh-31,ιπτάμενο με ταχύτητα Kh-31,να πλήττει τον στόχο, συντρίμμια του να τινάζονται στον αέρα και το υπόλοιπο να βυθίζεται.

Ο αξιωματικός εκπρόσωπος-τύπου του Νότιου Στρατιωτικού Τομέα,(ΝΣΤ) Βαντίμ Αστάφιεφ δήλωσε πως το ρωσικό ναυτικό χρησιμοποίησε για την άσκηση παλαιό σκάφος του στολίσκου της Κασπίας. Ο ΝΣΤ είναι ένας από τους πέντε τομείς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, και στην δικαιοδοσία του περιλαμβάνει κυρίως την περιοχή του Βορείου Καυκάσου και ρωσικές βάσεις σε μετά-σοβιετικά κράτη του Νοτίου Καυκάσου.

Πρέπει να ρωτήσει κάποιος: Γιατί η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους στην Κασπία;… Προφανώς η Ρωσία ενισχύει την ναυτική αποτρεπτική της δύναμη απέναντι στην αμερικανική πολιτική ελίτ, που επιχειρεί να αποτρέψει την οικονομική ενοποίηση της Ευρασίας. Με άλλα λόγια, η Ουάσιγκτον έχει βαλθεί να ανατρέψει την ολοκληρωμένη στρατηγική της Ρωσίας και της Κίνας Μια Ζώνη-Ένας Δρόμος, και η Ρωσία φαίνεται τώρα να λέει φτάνει, ως εδώ.

loading...

1 thought on “Επίδειξη Ρωσικού Υπερηχητικού Εναντίον «Εχθρικού» Πολεμικού Σκάφους

  1. Εδω εχουμε μια φωτογραφια ενος πυραυλου που πανω καθονται τα μανεκεν ευταξουλα και αγγελικουλα
    τις ζητησαν οι ρωσοι προς ευχαριστηση στη θεα Αρτεμη που ειχαν παρασημοφορηση επειδη εσωσε τη Ρωσια

Comments are closed.