ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ «ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

ΒΙΝΤΕΟ

Eντονη η ρωσική ναυτική παρουσία
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία είναι έτοιμες να χτυπήσουν στη Συρία τις επόμενες ώρες ή…
ημέρες μαζικά με πυραύλους cruise ή και με αεροπορικές επιδρομές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη αποφασιστεί οι στόχοι που θα πληγούν.

Συνολικά 30 στόχοι ταυτοποιήθηκαν στη Συρία και πρόκειται κυρίως για εγκαταστάσεις σε Δαμασκό, Homs, Tartus, Hama, Deir ez Zor,και Rakka.

Σημειώνεται η έντονη ρωσική ναυτική παρουσία με 5 πλοία τα τρία με 24 πυραύλους cruise το καθένα, ενώ κυρίως τονίζουμε την ύπαρξη σύγχρονων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων (S-400-bUK, PANTSIR) συστήματα σε βάσεις στο συριακό έδαφος που καλύπτουν ολόκληρη την συριακή επικράτεια .

Σήμερα Δευτέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross εξοπλισμένο με 28 πυραύλους κρουζ Tomahawk και το παρόμοιας κλάσης USS The Sullivans που ήρθε από τον Περσικό Κόλπο, μαζί με την μεταστάθμευση δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B Lancer σε αεροπορική βάση στο Κατάρ, προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσουν επιθέσεις στο συριακό έδαφος με κάθε αφορμή.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι «οι προετοιμασίες είναι οι τελευταίες αποδείξεις των προθέσεων των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους κατά της Συρίας, αφού λάβουν υπόψιν την αναμενόμενη πρόκληση με τα χημικά .

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απαντώντας στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό», δήλωσε πριν λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους Γάλλους πρεσβευτές.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε τα πρώτα αποτελέσματα του κοινού Ρωσο-γαλλικού μηχανισμού για τη συριακή διευθέτηση.

«Ο μηχανισμός του συντονισμού με τη Ρωσία, που δημιουργήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, παρήγαγε τα πρώτα του αποτελέσματα, ιδίως στον ανθρωπιστικό τομέα», δήλωσε ο Μακρόν στους πρεσβευτές, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν έτοιμο το σχέδιο με δήθεν χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, για να βρουν πρόφαση να χτυπήσουν κυβερνητικές δυνάμεις με αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουάσιγκτον ήδη δημιουργεί ικανότητες στρατιωτικής επίθεσης στη Μέση Ανατολή, ανέφερε η ρωσική πλευρά .

Η προειδοποίηση έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση των ρωσικών δυνάμεων σχετικά με πληροφορίες για την διαφαινόμενη πρόκληση στην πόλη Ιντλίμπ , η οποία θα περιλαμβάνει σύμφωνα με το σενάριο επικείμενη «συριακή» επίθεση με χημικά όπλα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα ανταποκριθούν αμέσως σε οποιαδήποτε επίθεση χημικών όπλων από δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης με άμεσες επιθέσεις , οι οποίες θα είναι ισχυρότερες από εκείνες που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία τον Απρίλιο.

Η Ρωσική Πρεσβεία ανακοίνωσε ότι η οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham, γνωστή στο παρελθόν και ως Al-Nusra Front, «ετοιμάζει» επίθεση με χλώριο στην Ιντλίμπ ως αφορμή της επίθεσης.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...