Γιατί ο Άγιος Κυπριανός θεωρείται ο Άγιος που λύνει τα μάγια;

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από τον Άγιο Κυπριανό και γιατί αυτός ειδικά θεωρείται ως ο κατεξοχήν Άγιος κατά της μαγείας;

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, ο Άγιος Κυπριανός ο οποίος έζησε τον 3ο αιωνα δεν ήταν καν Χριστιανός. Αντίθετα, ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς μάγους της εποχής του. Λέγεται πως εξαιτίας της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και είχε διδαχθεί αποκρυφιστικες πρακτικές.

Σε κάποιες από τις βιογραφίες του καταγράφεται ότι ήταν τόσο ισχυρός μάγος που επικοινωνούσε απευθείας με τον ίδιο τον Σατανά!

Κομβικό γεγονός στην ζωή του ήταν η προσπάθεια του να «μαγέψει» μια νεαρή γυναίκα, την Ιούστα, για λογαριασμό ενός ευγενή. Εκείνος ήθελε να την παντρευτεί αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στο Θεό, έτσι ο ευγενής πήγε στον πιο φημισμένο μάγο για να της κάνει μάγια.

Οι βιογράφοι του Αγίου Κυπριανού υποστηρίζουν πως ήταν τέτοια η δύναμη της πίστης της Ιούστας που ακόμη και τα πιο ισχυρά μάγια του δεν έπιαναν πάνω της. Λέγεται δε, πως ο ίδιος ο Σατανάς αποκάλυψε στον Κυπριανό πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Κυπριανός, όχι μόνο σταμάτησε να ασκεί τη μαγεία, αλλά βαπτίστηκε Χριστιανός. Έφτασε να γίνει μέχρι και Επίσκοπος.

Ο ίδιος χειροτόνησε την Ιούστα, διακόνισσα και της έδωσε το όνομα Ιουστίνη.

Ο Κυπριανός και η Ιουστίνη αφιέρωσαν τη ζωή τους στην διάδοση του Χριστιανισμού, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρες.

Το τέλος τους ήταν μαρτυρικό. Με εντολή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, αποκεφαλίστηκαν .

Με το πέρασμα των χρόνων οι πιστοί εξαιτίας της παλαιάς ενασχόλησης του Κυπριανού με την μαγεία τον συνδύασαν με τους εξορκισμούς. Μάλιστα υπάρχει μια ευχή κατά της μαγείας η οποία αποδίδεται στον Άγιο Κυπριανό.

loading...

47 thoughts on “Γιατί ο Άγιος Κυπριανός θεωρείται ο Άγιος που λύνει τα μάγια;

  1. O Βολτέρος έλεγε:
    ”Ο τσαρλατανισμός γεννήθηκε την μέρα που
    ο πρώτος κατεργάρης, συνάντησε τον πρώτο βλάκα”

  2. IΣΩΣ ΕΚΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΑΝΕΡΓΟ ΖΑΓΚΛΑΡΑ…ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ….ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ…ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΑΙ? ΟΡΙΣΤΕ… ΠΕΙΝΑ ΛΥΣΣΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑ…..ΠΟΥΦΦ ΠΟΥΦΦ

  3. Ονομαστός μάγος της εποχής του..!!!
    Χα..χα..χα.. έλυνε τα μάγια χα..χα..χα.. μαυρη η νύχτα στα βουνά!!
    Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν μεσημέρι τα βγάζαμε μεσημέρι τα μπάζαμε!
    Ου να χαθείτε δισυδαιμονικά ζόμπι, που τολαμτε να λέγεστε Έλληνες, ουστ ρε!!!

  4. Για τους αδαείς, μάγια ήταν οι ανοιξιατικες γιορτές τον μήνα Μάιο,
    δεν υπάρχουν μάγια ούτε μάγοι, απατεώνες υπάρχουν που
    ζουν εις βάρος των μαλάκηδων.

  5. για δεστε μορφωση ο αγραμματος ο ανορθογραφος ζαγκλαρας ουαααααααχαχαχαχαχαχαχα

  6. Δεν ήταν χριστιανός αλλά επικοινωνούσε απευθείας με τον ίδιο τον Σατανά!
    Ρε θα μας τρελάνετε. Έχετε κατεβάσει παροχή!!!

  7. η ζαγκλαρω τα ασπρα βαζει ασπρο κρινο στο πρεβαζι
    τον βγαζει και τον βαζει και το κωλαρακι του τιναζει
    μια δεξια μια αριστερα και του φευγουν τα σκατα

  8. Της κοντής ψωλής,
    τα μαλλιά την φταίνε,
    έτσι δεν είναι χλάμπουρά?
    Χα..χα..όλοι οι κοντοπουτσήδες, θεούσες γίνονται!

  9. ελα μαρη σαχλαρα χαχαχαχαχαχαχαχα προβατινα

  10. Όλα τα ζαλισμένα γίδια του σάιτ ασχολούνται μαζί μου, 1 στα 2 σχόλια (πάντα υβριστικά)
    απευθύνοντε σε μένα, γιατί άραγε? Είμαι βλάκας ψευτης κλπ κλπ? Αν ήταν έτσι ΔΕΝ θα
    με έγραφαν ο λόγος που με κυνηγάνε είναι γιατί τους τσούζι η ψωλάρα του Ζαγλάρα!

    Προσπαθούν να με σνομπάρουν και να φύγω, αλλά αυτό ρε γυφτάκια ΔΕΝ γίνεται, ΔΕΝ
    υπάρχει στο πρόγραμμα μου για δύο λόγους, πρώτον και κύριο γιατί με διασκεδάζεται
    με της μαλακίες σας, και δευτερον την σούπερ βρίσκω να σας γαμώ, και θα
    συνεχίσω ώσπου να βγάλει ο πρωκτός σας γιαούρτι!

    Φιλάκια, χα..χα..χα..χα..

  11. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ

  12. Οι ρίζες του τσαρλατανισμού βρίσκονται στην αρχαιότητα.
    Στην αρχαιότητα υπήρχε η Πυθία που κορόιδευε τον κόσμο και πλούτιζε κι αυτή και οι επιτήδειοι που την έβαζαν να προφητεύει.

  13. ΔΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ…ΣΑΝΟ ΣΤΟ "ΠΟΙΜΝΙΟ"..!

  14. http://www.ksipnistere.com/2018/08/blog-post_927.html

    ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΟΙ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.
    Αναυδοι θα εχουν μείνει οι ιεροι αρχαιοι Φιλοσοφοι απο την ακατανοητη “υπερασπιση” τους από τους σύγχρονους “αρχαιολάτρες-εωσφοριστες δωδεκαθειστες -αριστερους”.
    Απο τεραστια οργη διακατεχονται οι μεγαλοι σοφοι, διοτι τους ταυτιζουν οι συγχρονοι “αρχαιολάτρες” με τους δαιμονικους θεους της αρχαιας θρησκειας και με τον χυδαιο-αγραμματο οχλο, ο οποιος ποτε δεν μπορεσε να δωσει πολιτισμό και για αυτο καταδίωκε τους Ελληνες Φιλοσοφους, βρισκομενος στην ιδια πνευματικη εξαθλιωση που ειναι είναι και οι σημερινοι νεοραγιαδες.
    Ξαφνικα καποιοι φανατικοι, αμαθεις-εμπαθεις συγχρονοι παγανιστες “αρχαιολάτρες” εχρισαν τους εαυτους τους υπερασπιστες των μεγαλων Ελληνων φιλοσοφων.
    Ολα αυτα την ιδια στιγμη που επι πολλους αιωνες οι αλλοδαποι προγονοι τους, οι εωσφοριστες σκλαβοι από την Αιγυπτο, τους θανατωναν με κωνειο, τους εκαιγαν τα βιβλια, τους εκλειναν της φιλοσοφικες σχολες, και τους έστελναν στην εξορια.
    Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο πολιτισμο στον Ελληνικο εφερε την παγκοσμια αποδοχη του Ευαγγελικού κηρυγματος.
    Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην ανασταση και την μεταμορφωση του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου, που υπηρξε ο κορυφαιος πολιτισμος του κοσμου.
    Σκεφτείτε ότι αυτό το ανεκτιμητο διαμαντι το κατεστρεψε το δωδεκαθεο, μεχρι που ηρθε ο Χριστιανισμος και επανεφερε στην ζωη τον κορυφαιο πολιτισμο του κοσμου.
    Οι Φιλοσοφοι, που εικονίζονται συχνα στους Χριστιανικους ναους μας, αυτό μας δειχνει το ποσο σεβοταν τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.
    Επισης εάν ηταν τα πραγματα όπως τα λενε οι δωδεκαθειστες, δεν θα επεττρεπε στους χρισιτανους της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας να ξανανοιξουν της φιλοφοφικες σχολες και να επιδωθουν με ζηλο στις σπουδες της αρχαιας Ελληνικης γραμματειας (Πλατων, Αριστοτέλης, Ομηρος κλπ).
    Για τους ιδιους λογους δεν θα επετρεπε να βαφτίζονται οι χριστιανοι με αρχαιοελληνικα ονόματα, ουτε θα ανακηρυσε αγιους, τοσους ανθρωπους με αρχαιοελληνικα ονόματα.
    Τα αρχαιοελληνικα ονοματα τιμωνται ως σγια απο την Εκκλησια και δεν υπαρχει κανενα ζητησμα εαν επιθυμει να βαπτιστει κάποιος με αρχαιοελληνικο ονομα.
    Τα αρχαια ονοματα εχουν πολυ ξεχωριστη θεση στην Ορθοδοξια, για αυτο αναφερεται οτι μπορει να βαπτιζεται κάποιος και με αρχαιοελληνικο ονομα.
    Πολλοι Αγιοι της Ορθοδοξιας μας ειχαν βαπτιστει με αρχαιοελληνικα ονοματα.
    Να περασω στο σημειο αυτό να αναφερω μερικα ονόματα αγίων- μαρτυρων με αρχαια Ελληνικα ονοματα: Αφροδίτη, Αθηνά, Αδαμαντινη, Αντιγονη, Ασπασια, Δωδωνη, Ελπινικη, Ερασμια, Θαλεια, Θεανω, Καλλιρροη, Κλειω, Πηνελοπη, Σαπφω, Ερατω, Χαρικλεια κτλ.
    Υπάρχουν πολλοι Αγιοι Ιεραρχες, μαρτυρες κτλ,με το όνομα Αλεξανδρος (29 Μαϊου,10 Ιουνίου,1 Αυγούστου κτλ). Ακομη εχουμε Αγιες με το ονομα Αλεξανδρα (21 Απριλίου, καί 3 Μαρτίου), αλλα και Αγιες Αλεξανδρια (20 Μαρτιου καί 18 Μαιου).
    ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    Αρης (19 Δεκεμβρίου) όσιος Άρης (13 Δεκεμβρίου), 2 αγίες Αριάδνη (22 Αυγουστου και 18 Σεπτεμβριου). Αγία μάρτυς Αρτεμια (7/6) και τρεις Αγιοι με το ονομα Αρτεμιος (24/3, 20/10, 23/6), όπως και τρεις Αγιοι με το ονομα Αχιλλεας (24/4, 20/8, 4/1).
    Η Εκκλησια τιμα και τον Αγιο Ομηρο στις 10 Απριλιου, ενώ η λιστα των Αγιων με αρχαιοελληνικα ονοματα τεραστια.

  15. Οι Πατέρες της ορθοδοξίας που τοσο αδικα τους συκοφαντουν ως δήθεν "ανθέλληνες", έχουν απόλυτη συνείδηση σχετικα με την Ελληνικη Φιλοσοφια.

    Εξαιτιας της υπερμετρης αγαπης τους για τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο διαμαρτύρονται
    εντονα προς τον Ιουλιανο, σχετικα με τις υπουλες τακτικες του και ότι δεν είναι δυνατον το ονομα Ελλην, να ταυτίζεται μονον με το εωσφορικο δωδεκαθεο.

    H Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησία χρησιμοποιησε την πνευματική κληρονομιά της Ελληνικης
    φιλοσοφίας για τη διαμόρφωση της Χριστιανικής δογματικης διδασκαλίας και κατ επέκτασιν της Ελληνιικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

    Στο περασμα των αιώνων ο χριστιανισμος ειναι ο βασικοτερος παραγοντας που διαμορφώνει τον χαρακτηρα του Ελληνικου κρατους σε σχεση με τα αλλα εθνη.

    Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνορωμαικης
    αυτοκρατοριας εδραιωνεται σταθερα μεσα απο την οικουμενικη χριστιανικη ιδέα.

    Ο βασικος σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι η ενοποιηση του πληθυσμου της μεσω της χριστιανικης πιστεως, βασικο στοιχειο συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

    Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματω

    Εαν ηταν εβραιοι οι αγιοι ιεραρχες δεν θα εκαναν τον Ιουδαικο χριστιανισμο Ελληνικο μεσα απο την εισαγωγη της Πλατωνικης διδασκαλιας, ουτε θα εβγαζαν λογους και συγγραμματα εναντια στους Ιουδαιους.

    Φυσικα πανω απο ολα δεν θα σπουδαζαν φιλοσοφια και ρητορικη στην αρχαια Αθηνα.

    Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.

    Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε το απογειον της ανθρωπινης εξελιξεως και ο οποιος καταστραφηκε από το εωσφορικο δωδεκαθεο.

    Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.

    Τρια απο τα τεσσερα Ευαγγελια γραφτηκαν απευθειας στα Ελληνικα, οπως επίσης οι πράξεις των Αποστολων, οι επιστολες του Αποστόλου Παύλου και τα πρωτα άρθρα πιστεως και χριστιανικης θεολογιας.

    Την Ελληνικοτητα του χριστιανισμου την διαπιστώνουμε μεσα από την Εκκλησια και την χρηση της Ελληνικής γλώσσας στις γραπτές πηγες της χριστιανικης πιστης.

    Η ιερη ιστορικη διαδρομή του αρχαιου Ελληνικου κοσμου θα ενωθει με τον Χριστιανισμο και την Εκκλησια ως σωμα Χριστου, οταν οι Ελληνες θα αναλάβουν την ηγεσία της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας και της αγιας ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής αρχαιότητας ο Πλατων μαζι με τους Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

    Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.

    Σε πνευματικο επιπεδο την εποχη του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ολοι οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και φορεις του ιερου αρχαιου Ελληνικου πνευματος.

    Οι Αγιοι φωστηρες της τρισηλιου Θεοτητος με την εισαγωγή του υπατου των φιλοσοφων στην χριστιανικη διδασκαλια, αλλαξαν τον μεχρι τοτε εβραικο Χριστιανισμο σε Ελληνικο.

    Έξω από την Ελληνικη Ορθοδοξία αφησαν το δωδεκαθεο τον εβραικο παγανισμο ως εωσφορικο και αναξιο του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου.

    Προσθεσαν στον χριστιανισμο μονον ότι καλο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος μεσα από τα αξιωματα-διδαδματα του υπατου των Φιλοφοφων του Αριστοκλή.

    Το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο, δεν υπηρξε το μοναδικο, ουτε ηταν το καλυτερο στοιχειο της αρχαιοελληνικης παιδείας και του αρχαιου Ελληνικου κοσμου.

    Οι Πατέρες της εκκλησιας προωθουν και συνεχιζουν σε ολους τους τομεις την Ελληνικη παιδεια, των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων, επιστημόνων.

  16. Δεν υπάρχει για σένα που έχεις πλήρη άγνοια.
    Για τους γνωρίζοντες υπάρχουν εκατοντάδες Άγιοι με αρχαία Ελληνικά ονόματα.
    Ενδεικτικά παραθέτω τα εξής:
    Φίλιππος,
    Ευφροσύνη,
    Ευτυχία,
    Σωκράτης,
    Αλέξανδρος,
    Αλκιβιάδης,
    Αγλαϊα,
    Αγαθή,
    Ανδρόνικος,
    Αντιγόνη,
    Αντίοχος,
    Απολλώνιος,
    Αριστείδης,
    Αριστοτέλης,
    Ασπασία,
    Αφροδίτη,
    Αχιλλέας.

  17. OI ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

    Απο την εποχη του Αγιου Κωνσταντινου εως και την εποχη του Θεοδοσιου εζησαν οι 5 μεγαλυτεροι Ελληνες νεοπλατωνικοι φιλοσοφοι του μεσαιωνα.

    Αυτοι ηταν ηταν ο μεγας Βασιλειος, ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος, ο αγιος Γρηγοριος ο Ναζιανζηνος, ο αγιος Γρηγοριος Νυσσης και η φιλοχριστιανη Αλεξανδρινη φιλοσοφος η Υπατια.

    Την εποχη εκεινη και οι πεντε νεοπλατωνικοι διδασκουν τον Αριστοκλη εχοντας παντοτε την αμεριστη υποστιριξη των χριστιανων αυτοκρατορων.

    Οι αυτοκρατορες γνωριζουν προσωπικα τους μεγαλους φιλοσοφους και ρητορες τους αγιους ιεραρχες και τους στηριζουν στο επιστημονικο τους εργο το οποιο δεν ηταν αλλο απο την ενσωματωση ολοκληρης της Πλατωνικης διδασκαλιας στον Χριστιανισμο.

    Με την ολοκληρωση αυτου του μοναδικου στο ειδος του στα παγκοσμια χρονικα φιλοσοφικου και πνευματικου εργου καθως οι αγιοι Ιεαραρχες μετετρεψαν τον ιουδαικο χριστιανισμο σε καθαρα Ελληνικο, αμεσως ο αγιος και μεγας Θεοδοσιος τον Μαιο του 381 μ.χ. θα ανακηρυξει τον Ελληνικο πλεον χριστιανισμο σε επισημη θρησκεια της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

    Εαν οι αυτοκρατορες ηταν εναντια στον Ιερο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο δεν θα επετρεπαν ποτε και σε καμια περιπτωση την ενσωματωση αυτουσιας της διδασκαλιας του Αριστοκλη στην χριστιανικη θρησκεια.

    Ακομη αμεσα οι αυτοκρατορες θα τιμωρουσαν τους αγιουςς ιεραρχες και θα τους αφαιρουσαν ολα τα εκκλησιαστικα τους αξιωματα.

    Φυσικα θα απαγορευαν την διδασκαλια του Πλατωνα και στους αγιους ιεραρχες στην φιλοχριστιανη Υπατια αλλα και σε ολους τους υπολοιπους φιλοσοφους.

    Αυτο ομως ειναι κατι το οποιο δεν το εκανε ποτε ο κανενας αυτοκρατορας καθως ολοι οι φιλοσοφοι διδασκαν ελευθερα τον Πλατωνα.

    Μεταξυ αλλων οι αυτοκρατορες θα εκλειναν και ολες τις φιλοσοφικες σχολες.

    Στα πλασια των "εχθρικων" τους σκοπων αμεσα οι αυτοκρατοτρες θα εκλειναν την φιλοσοφικη σχολη της Ελληνιδος Υπατιας.

    Η μεγαλη νεοπλατωνικη φιλοσοφος Υπατια ειχε
    εκεινα τα χρονια ως μαθητες παρα πολλους χριστιανους.

    Αυτο ειναι ενδεικτικο οτι ο γνησιος ορθοδοξος χριστιανισμος ουδεποτε ηταν εναντια στην αρχαια Ελληνικη γραμματεια.

    Εαν οι Ελληνες χριστιανοι ηταν εναντια στον αρχαιο Ελληνικο πολιτσμο τοτε δεν θα τους δεχοταν η Φιλοσοφιος Υπατια ως μαθητες της.

    Aυτο ειναι ιστορικο γεγονος πλεον.

    Ομως σε ολα τα χρονια τα οποια διδασκε η Υπατια ειχε παντοτε πολλους χριστιανους ως μαθητες.

    Ο Θεοδοσιος εδωσε Ελληνοχριστιανικη παιδεια στα παιδια του και αυτα με την σειρα τους στα δικα τους παιδια με αποτελεσμα να ανοιξει ο δρομος στην Ελληνιδα αγια Ευδοκια-Αθηναιδα να εξελιξει και να επανιδρυσει την ανωταση φιλοσοφικη πανεπιστημιακη σχολη της πολης-Κωνσταντινουπολεως.

    Το 425 μ.χ. με διαταγμα του Θεσοδοσιου του β αναβαθμιζεται και επανιδρυεται η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης κατοπιν επιθυμιας της αγιας αυτοκρατειρας Ευδοκιας-Αθηναιδας.

    Την ιδια εποχη με την Υπατια στην Αιγυπτο εζησε και η Ευδοκια-Αθηναις στην Κωνσταντινουπολη.

    Η Ευδοκια συνδυασε αριστα το αρχαιο Ελληνικο πνευμα με την Χριστιανικη πιστη.

    Η αγια Ευδοκια-Αθηναις ηταν νεοτερη απο την Υπατια,την οποια την ειχε ως πρωτυπο

  18. Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ THN ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ-ΑΘΗΝΑΙΣ.

    Εκει διδασκοταν το μαθημα της φιλοσοφιας, ακριβως με τον ιδιο τροπο που διαδασκοταν στην αρχαια Ελλαδα, οπου οι σπουδαστες των πανεπιστημιακών σχολων Κωνσταντινουπόλεως διδασκοταν μουσικη,γεωμετρια, αστρονομια, φιλοσοφια, φιλολογια.

    Η Ελληνιδα Ευδοκια-Αθηναις εβαλε τα θεμελια μετα τους τρεις ιεραρχες για την ανοδικη πορεια του Ελληνισμου και της αυτοκρατοριας.

    Παραλληλα με την Ελληνικη φιλοσοφικη σχολη η αυτοκρατειρα Ευδοκια θωρακιζε τον Ελληνισμο σε ηθικο-πνευματικο και σε πολιτικο και σε στρατιωτικο επιπεδο.

    Πολλες φορες σας εχω αναφερει οτι οι Ελληνες της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας λατρεψαν οσο τιποτε αλλο στον κοσμο τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

    Ειναι πολυ ενδεικτικο οτι οι Ελληνες χριστιανοι της αυτοκρατοριας αγαπησαν τοσο πολυ τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο με αποτελεσμα να ειναι φανατικα προσκολημενοι σε αυτον.

    Αυτο συνεβαλε στο να μην εξελιχθουν
    πολιτιστικα οσο θα επρεπε με βαση τις ικανοτητες τους και την παιδεια τους.

    Ειναι εντελως αδυνατον διανοουμενοι οπως οι τρεις ιεραρχες, η Αγια Ευδοκια, η Αννα Κομνηνη και αρκετοι αλλοι να μην ηταν σε θεση να επιδειξουν παρομοιο επιστημονικο εργο οπως αυτο των αρχαιων.

    Η Αγια Ευδοκια-Αθηναις ειναι η πρωτη Ελληνιδα φιλοσοφος-ρητορας και αποτελει προδρομο της μεγαλης Αννας Κομνηνης.

    ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

    Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΘΕΙΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΠΛΑΥΩΝΑΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ.

  19. Σανό τρώνε όσοι έχουν άγνοιαν της αληθείας.
    Π.χ. παραπάνω ένας σχολιαστής αγνοεί ότι υπάρχουν άγιοι με αρχαιοελληνικά ονόματα.
    Σε ποιους είπες να δώσουν κι άλλο σανό; Δεν άκουσα. Μπορείς να επαναλάβεις;

  20. "…τους δαιμονικους θεους της αρχαιας θρησκειας και με τον χυδαιο-αγραμματο οχλο,…"

    Παπά, εσύ με πούτσα δεν βολευεσαι, εσύ θέλεις αλάδωτο μανουάλι να σε βγάλει
    όλο το κωλαντερο έξω, τόσο αισχρός είσαι ρε σατανισμένε και αισχρέ βρωμιάρη,
    γαμώ την εβραϊκή σου θρησκεία και όλο το σκυλολόει αγίων, πατέρων και
    το μουνί της μάνας τους, φίδι.

  21. ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ
    ΕΙΣΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΙΛΑΣ
    ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΕΙΣ
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  22. Η παραπληροφόρηση που υπάρχει στους τομείς αυτούς από Νεοπαγανιστικούς κύκλους, κάνει ανθρώπους να ρωτάνε για την πραγματικότητα. Και μια και έχουμε συγκεντρωμένα πλήθος στοιχείων, που αναιρούν τα ιστορικά και θρησκευτικά αυτά ψέματα τών παγανιστών, τα θέτουμε στη διάθεση κάθε ανθρώπου που ενδιαφέρεται για την αλήθεια, και όχι για μύθους.

    Ως Έλληνες, και μάλιστα Χριστιανοί Έλληνες, οφείλουμε να σεβαστούμε την αλήθεια στους παραπάνω τομείς, και να διαφυλλάξουμε την ιστορία μας και την πίστη μας από κάθε κακοπροαίρετη και ξενόφερτη προπαγάνδα. Οφείλουμε να δείξουμε την υπεροχή τού Χριστιανικού Ρωμαίικου πολιτισμού μας, που τόσο πονηρά όχι μόνο κρύβουν, αλλά και διασύρουν όσοι έχουν ύποπτα συμφέροντα.

    Αν και δεν θα θέλαμε να οδηγηθούμε σε συγκρίσεις τού Ελληνο – Χριστιανικού πολιτισμού μας με τον Ελληνο – ειδωλολατρικό πολιτισμό, εξ’ αιτίας τών Νεοπαγανιστικών παραποιήσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε και σε αυτή τη δυσάρεστη σύγκριση. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί εξωραϊζουν πονηρά κάθε προ Χριστού κατάσταση, και λασπώνουν με δολιότητα κάθε μετά Χριστόν στοιχείο τής Ελληνικής ιστορίας. Αυτό το κάνουν για να φανεί ότι δήθεν ο Χριστιανισμός σκότισε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, και να καταστρέψουν την πίστη τών αμαθών και αστήρικτων.

    Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ, όσο και αν αυτό μας στεναχωρεί, να πούμε σε όλα την αλήθεια, ακόμα και σε θέματα που θίγουν την αρχαιοελληνική κοινωνία, και που έντεχνα μας τα αποκρύπτουν από τα σχολικά μας χρόνια για εθνικιστικούς λόγους. Εφόσον όμως αυτό χρησιμοποιείται με δόλιο τρόπο από τους Νεοπαγανιστές προς απώλεια συνανθρώπων μας, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι.

    Βεβαίως από την άλλη μεριά, θα φωτίσουμε την αλήθεια και για τον Ελληνο – Χριστιανικό πολιτισμό, και θα δείξουμε τη λαμπρότητά του, που τόσο δόλια σπηλώνεται από τους επιτήδιους, που ακολουθούν τα Δυτικά συμφέροντα κατά τής Ελληνικής μας κληρονομιάς.

    Δεν είναι λοιπόν ο ιστότοπός μας «ανθελληνικός”, όπως μας κατηγορούν οι θιγόμενοι από την αλήθεια Νεοπαγανιστές, (άλλωστε ήδη μας κατηγορούσαν προτού ασχοληθούμε μαζί τους). Ο ιστότοπος αυτός, είναι ΑΝΤΙΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΣ. Είναι ένας ιστότοπος που εξυψώνει όσα αξίζουν από τον Ελληνικό πολιτισμό, αλλά δεν διστάζει να παρουσιάσει την αλήθεια για θέματα που αμαύρωσαν τον πολιτισμό αυτό και τον σκότισαν, όπως είναι το πολυθεϊστικό ιερατείο που δίωξε Φιλοσόφους και Χριστιανούς.

    Σας καλούμε λοιπόν να ερευνήσετε οι ίδιοι τις αποδείξεις, όπως αυτές εκτίθενται καθαρά και τεκμηριωμένα στον παρόντα ιστότοπο. Θα εκπλαγείτε από το μέγεθος τού ψεύδους και τής παραπληροφόρησης που διαδίδεται από τους Νεοπαγανιστικούς κύκλους. Και θα καταλάβετε την άγνοια ή τον δόλο τών ανθρώπων αυτών, που επιβουλεύονται τη σωτηρία τών Χριστιανών με πρώτο θύμα την ιστορική αλήθεια.

    Αυτός ο ιστότοπος θα συμπληρώνεται διαρκώς, καθώς αμέτρητα είναι τα ψεύδη και τα εγκλήματα τής Ειδωλολατρείας στις χιλιετίες. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε να ξεσκεπαστεί έστω και λίγο, το φονικό της ίχνος στην ιστορία τής ανθρωπότητας.

  23. Αποκαλυπτικό για τη δράση του και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να εξαπατήσει και να οργανώσει τους οπαδούς του είναι το πόρισμα της εισαγγελέως για τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από μια μαραθώνια απολογία.

    Συγκεκριμένα, τον δρόμο για τη φυλακή τού «έδειξε» το πόρισμα της εισαγγελέως Ειρήνης Αυλίδου, που αποτυπώνει τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», αποδομώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα του απένταρου… κροίσου και το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος».

    «Ο Αρτέμιος Σώρρας, ετών 50, ήδη φυγόποινος, δηλώνει επιχειρηματίας, αν και διαθέτει μηδενικό εισόδημα, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος», αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός, που έκρινε ότι στοιχειοθετούνται βαρύτατες κατηγορίες για τον Πατρινό φαντομά και 10 στενούς του συνεργάτες, με τους περισσότερους από τους οποίους είναι πλέον στα μαχαίρια.

    Υπενθυμίζεται ότι με υπόμνημα 150 σελίδων, που κατέθεσε στον ανακριτή, απαντά ο Αρτέμης Σώρρας στο βαρύτατο κατηγορητήριο που συντάχθηκε εις βάρος του για την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και του ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο ιδρυτής υποστηρίζει ότι κατέχει.

    «Αδαείς και αφελείς οπαδοί» – Οι μέθοδοι οργάνωσης και εξαπάτησης

    Στις 20 σελίδες του πορίσματος η εισαγγελέας περιγράφει τις μεθόδους της οργάνωσης για την εξαπάτηση των πολιτών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της «έκανε εκτεταμένη χρήση δημοσίων εγγράφων, προκειμένου να πείσει τους αδαείς κι αφελείς οπαδούς του ότι οι μετοχές που κατέχει είναι ανυπολόγιστης αξίας, όπως άλλωστε δήθεν αναγράφεται στα δημόσια έγγραφα που κατέχει».

    Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι 28 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που υποτίθεται ότι αξίζουν πάνω από 5 τρισεκατομμύρια ευρώ, «έχουν μηδενική πραγματική αξία, αλλά μόνο συλλεκτική αξία και πωλούνται στο Διαδίκτυο προς 75 ευρώ η κάθε μια», ενώ εξηγεί και τι πραγματικά συμβαίνει με τα 600 δισ. που… έπεσαν από τον ουρανό των Ηνωμένων Πολιτειών.

    «Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι τα έξι χρεωστικά ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, αλλά αποτελούν προϊόντα απάτης», σημειώνει η εισαγγελέας, σχολιάζοντας και τους -επιστημονικής φαντασίας- ισχυρισμούς για την προέλευση των χρημάτων: «Όσον αφορά στη δήθεν πώληση αρχαίας διαστημικής τεχνολογίας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή προωθητικού καυσίμου των διαστημόπλοιων (αυτό) συνιστά ένα χοντροειδές μύθευμα και δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής».

    Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι οπαδοί του Σώρρα

    Στη συνέχεια αναφέρεται στη δομή της οργάνωσης και τους τρόπους με τους οποίους φανατίζονται οι υποστηρικτές της, παραθέτοντας αναλυτικά τις πηγές του… αμύθητου πλούτου που επικαλείται ο Σώρρας και εξηγώντας τεκμηριωμένα ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα για να μοιράσει απλόχερα στους «συνέλληνές» του, αλλά εκείνοι τον χρηματοδοτούν με συνδρομές και χορηγίες. «Οι οπαδοί των Ελλήνων Συνέλευσις πληθαίνουν και αριθμούν περί τους 12.000 περίπου.

    Η πίστη των οπαδών του Αρτέμιου Σώρρα αγγίζει τα όρια του θρησκευτικού φανατισμού. Τα νέα μέλη των

  24. Ελλήνων Συνέλευσις ορκίζονται στον πανάγαθο άρχοντα του φωτός, στη συμπαντική συνειδητότητα, στα ελάνια αξιακά πρωτόκολλα, στο κοσμικό πυρ και στον πολέμαρχο αρχηγό τους, σε μαζικές τελετές που διεξάγονται σε αρχαιολογικούς χώρους, καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για την εγγραφή τους καθώς και μηνιαία συνδρομή ποσού 5 ευρώ. Το νέο αυτό μόρφωμα συνδυάζει στοιχεία νεοπαγανισμού, αποκρυφισμού, αρχαιολατρίας, εθνικισμού και μυστικισμού καθώς, πέραν της εκστρατείας για την υποτιθέμενη διάσωση της Ελλάδας, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μεταμεσονύκτιων τελετών σε αρχαιολογικούς χώρους για το νοητικό συντονισμό όλων των Ελλήνων και τη διενέργεια επικλήσεων στους προγόνους και τους αρχαίους θεούς.

    Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός οπαδών του Αρτέμιου Σώρρα είναι εξαιρετικά φανατισμένοι και πιστοί στις απόψεις του αρχηγού τους, τον οποίο ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια, πιστεύοντας ότι εργάζεται για το κοινό καλό και για μια Ελλάδα απαλλαγμένη οριστικά από χρέη, Μνημόνια και οικονομικά προβλήματα».

    Το χέρι στην τσέπη βάζουν οι οπαδοί και για τα περιβόητα εξώδικα, πληρώνοντας, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, «διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 5 έως 200 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη, αλλά και άλλα χρηματικά ποσά υπό τη μορφή χορηγιών-δωρεών».

  25. ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΨΕΙΣ

  26. Τελετές στην θάλασσα από οπαδούς Παγανιστές του Αρτέμη Σώρρα
    Άφησαν τους ναούς, τους καφενέδες και τα γήπεδα και έκαναν την ορκωμοσία τους στην θάλασσα.

    Ένα βίντεο δείχνει μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» της Καβάλας να πραγματοποιούν τελετή μέσα στη θάλασσα μαζί με την ομάδα Σερρών.

    Τον όρκο λέει μία από τις οπαδούς και εν συνεχεία οι υπόλοιποι επαναλαμβάνουν, κρατώντας ενωμένα τα χέρια τους.

  27. Καταγγελίες σοκ από πρώην οπαδούς του Σώρρα για εκβιασμούς, απειλές και τελετές
    Ιαν 7, 2017
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Facebook Twitter

    Μετά τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου , έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα…
    Μαρτυρίες πρώην υποστηρικτών του Αρτέμη Σώρρα που «καίνε» το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» έρχονται στο φως από τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

    Μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα από το 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα της οργάνωσης. Η πλευρά της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα αλλά και πολλά θύματα έχουν αρχίσει να ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το κατά πόσο ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντές είναι ένας πρώην υποστηρικτής του Σώρρα, ο οποίος, όταν θέλησε να απομακρυνθεί από το φορέα, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Στις 30 Δεκεμβρίου 2016 έδωσε, μάλιστα, κατάθεση-καταπέλτη στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Λαμίας.

    Θύμα της οργάνωσης καταγγέλλει ότι έπεσε και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει σχέσεις του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» με τον υπόκοσμο και βιαιοπραγίες εις βάρος της.
    «Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Οταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας μού είχε πει ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν. Με απείλησε και με εκβίασε», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο εκπαιδευτικός κ. Μαντές. Το ερώτημα της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα είναι το κατά πόσο μπορεί η παιδοψυχίατρος να έπεσε θύμα των ίδιων εκβιασμών, αν και μέχρι στιγμής η Αστυνομία επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

  28. Η απάτη Αρτέμη Σώρρα. Όσα δεν γνωρίζετε για τον πρόεδρο της οργάνωσης «Συνέλευση Ελλήνων» (ΒΙΝΤΕΟ)

    Ο κ. Μαντές τονίζει τη σημασία του όρκου που δίνουν τα μέλη του φορέα και συγκεκριμένα εστιάζει στη φράση: «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ, αήρ, αήρ». «Μετά τον όρκο ο Αρτέμης Σώρρας αποκτά τον πλήρη έλεγχο. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που έχει δωδεκαθεϊστικές ή ακόμα και σατανικές προεκτάσεις. Λαμβάνει χώρα σε αρχαίους ναούς και σε χώρους που προσδίδουν κύρος στο μέλος της οργάνωσης που τελεί χρέη αρχιερέα. Σε αυτούς που ορκίζονται τους δίνουν να πιουν έναν “αγιασμό”, χωρίς κανείς να ξέρει τι ουσίες μπορεί να περιέχει. Οποιος ορκιστεί δεν μπορεί να φύγει από την οργάνωση. Το ξέρει από πριν αυτό. Οποιος καταπατήσει τον όρκο ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Με τον όρκο αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένος πολύ κόσμος. Ο Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500-4.000 άτομα».

    Ο Δημήτρης Μαντές είχε γνωρίσει προσωπικά τον Σώρρα: «Βρισκόμουν πολύ κοντά στην οργάνωση. Γρήγορα, όμως, κατάλαβα τα ψέματα και την απάτη. Ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τα περίφημα ομόλογα είναι προϊόν απάτης. Ενημερώθηκα, επίσης, ότι ο Σώρρας έχει φάκελο στην Ασφάλεια Πάτρας. Εβλεπα με τα μάτια μου ότι δεν έχει διαβάσει ούτε ο ίδιος αυτά που επικαλείται ως ιδεολογία. Στερείται βασικών γνώσεων Ιστορίας και Θρησκειολογίας.

    Μου είχαν ζητήσει στην αρχή 20 ευρώ και στη συνέχεια θα μου ζητούσαν μηνιαία συνδρομή. Εγώ δεν τους έδωσα τίποτα. Εβλεπα όμως κόσμο που τον είχε πιστέψει να δίνει εμβάσματα, να παραχωρεί διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία.

  29. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

  30. Stergios Zaglaras24 Αυγούστου 2018 – 9:12 μ.μ.
    "…τους δαιμονικους θεους της αρχαιας θρησκειας και με τον χυδαιο-αγραμματο οχλο,…"

    Παπά, εσύ με πούτσα δεν βολευεσαι, εσύ θέλεις αλάδωτο μανουάλι να σε βγάλει
    όλο το κωλαντερο έξω, τόσο αισχρός είσαι ρε σατανισμένε και αισχρέ βρωμιάρη,
    γαμώ την εβραϊκή σου θρησκεία και όλο το σκυλολόει αγίων, πατέρων και
    το μουνί της μάνας τους, φίδι.

    ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  31. ΔΕΣ ΕΔΩ ΒΟΥΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!!

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Ο Σώρρας, ο «καρκινοπαθής» και το Ελλάνιο Ύδωρ

    Ο Αρτέμης Σώρρας, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα καμώματά του. Το τελευταίο του «μαργαριτάρι», έχει να κάνει με το λεγόμενο «Ελλάνιο Ύδωρ» που θεράπευσε καρκινοπαθή, πρώην συνεργάτη του.

    Ο Αρτέμης, αφού διέγραψε τον συνεργάτη του Δημήτρη Καζαμία, ισχυρίζεται πως τον διέσωσε από καρκίνο των λεμφαδένων και μέσα σε ένα μήνα τον θεράπευσε!

    Ο Καζαμίας βέβαια (αν και δεν χρειαζόταν), τον διαψεύδει.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

    ΑΡΤΕΜΗ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΗΚΑ
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΥΣΤΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΕΙΧΑ

    http://www.factchecker.gr/index.php/2017/12/11/sorras-scam/

  32. γιατι τους επισκιασε ολους ο σωρρας με το θαλασσινο νερο!!

  33. ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΓΙΟΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΖΩΗ, ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣΣ, Η ΑΓΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑ, Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΥΕΝΝΙΟΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ.

    ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΕΜΙΣΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΨΩΡΡΕΣ.

  34. Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΜΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ

  35. ΠΡΩΤΗ ΕΥΧΗ

    Παναγία Θεοτόκε Παρθένε βασιλεύουσα, Κάλλος Ουράνιο, την πίστη ημών ευφραίνουσα, η Υψηλοτέρα των Ουρανών, το ύδωρ της ζωής, η Δυναστεία των αγαθών, Ζωοδότειρα, Ηγεμονίς, Άνθος εύοσμον, του Δημιουργού των πάντων Θεού εικόνα έμψυχη, χαράς πηγή συμβάντων, Δόξα των Αγγέλων, η αείρρυτος η υμνωδία.

    Η Ασύγκριτος, Θεού οσμή και ευωδία, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Ζωηφόρε, της Τριάδος της Αγίας Ευλογία, Δύναμις Θεία, νόσων ιατρός, Γιάτρισσα Αγία. Ο λόγος και το έλεος της άπειρης Αγάπης του Θεού, Πεσόντων ανάκληση, Όπλο σωτηρίας κάθε αμαρτωλού, η φοβερή κατάπτωση του εχθρού, Δύναμις Αγία. Λυτήριον λύπης, Διάδωσμα πιστών και Θεραπεία.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ

    Ουρανών Υψηλοτέρα, Άγιον Ρόδον το Αμάραντον, Δεομένη Μήτηρ των πιστών, Άνθος χαράς ακράδαντον, Άρμα λαμπρόν βασιλικόν της Τρισηλίου Αρχής.

    Ανακαίνιση του Κόσμου, στολή ουσίας κτιστής. Η Δέσποινα πάντων ημών, η παρισταμένη τω Θεώ, Όμμα αθέατων θεωριών, το παλάτιο το αγαθό, Ίαση ωκεία, Γοργοϋπήκοε, φοβερή βροντή Θεία, Πορταΐτισσα, και Δύναμις ασθενούντων, η παραμυθία, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Η λυχνία η φωτοφόρος, Μυριώνυμη Ουρανών. Η λύτηρα των νόσων, σωτηρία των Χριστιανών. Βρύση ιαμάτων, Φως θαυμάτων, αθώωση ενόχων. Πρεσβεία θερμή, Θεόνυμφε, Ευλογημένη Κόρη. Άρτος ζωής, Ξίφος δίστομο, Ελπίδα μόνη.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    ΤΡΙΤΗ ΕΥΧΗ

    Θεοτόκε κραυγάζομέν Σε, γενού τροφός ζωής εις πάντας τους επικαλουμένους Σε, Σιών στοργής, Ψυχοσώστρια, Αγαθή χειμερία των δεινών, Ελευθερώτρια, Απαλλαγή πειρασμών και συμφορών.

    Κυοφορία Αγνή χαράς, το καθάρσιον λυτήριον. Καταργήσασα φθορέα φρενών, δαιμόνων αμυντήριον, Άρμα Ουράνιον, Θεού φόβος καταχθονίων, Φαρμακολύτρια, τέλος κατάρας, ζωής ταμείον, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Η Ρύτειρα των δόλων, Στήριγμα των αθλοφόρων. Το Τείχος το Ακαταμάχητον, η εξάλειψη δαιμόνων, Κραταιή πασών των δαιμόνων ράβδος φοβερή, Πλύση μιαρών, και πάσης ασθενείας συντριβή, Ζώσα Υπέρλαμπρη χαρά, Υπερτέρα ουρανών. Αρχή θαυματουργίας, επίσκεψις των ασθενών.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

  36. ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΥΧΗ

    Ελεούσα, Παναγία, νοερών Χάρις, πορφυρή, Στάχυ ολόχρυσο Θεϊκό, καρποφορία Θεϊκή.

    Η καθάρια καθέδρα, Κόρη η πολυώνυμη, Κυρία Θεόστεφτη, Θεοχωρία, μετάνοια φωτόνυμη, Αγαθή, νουθεσία αόρατος, θυμίαμα σωφροσύνης, Εφτάφωτη λυχνία, βασιλεία εύοσμη αγιοσύνης, Λαμπρό οχύρωμα, αδιάσειστο Όρος Θείον, Κατοικητήριον του Χριστού, Αγνότητα Αγίων, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Άφθαρτη χαρά της οικουμένης, Σοφία μυστική, Πύρινη στήλη ουρανού, πέλαγος στοργής, άχραντη τιμή, Ουράνια Θεοφιλία, σάλπισμα Αγγέλων κραταιόν, Τιμιωτέρα ανωτέρων στρατευμάτων φοβερών, Άθλος των δικαίων, Άρρητος περιουσία αγαθών, Άνθος Ευαγγελίου, Γη επαγγελίας, Επιστασία Θείων Βουλών.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    ΠΕΜΠΤΗ ΕΥΧΗ

    Θεομήτωρ, Θεοκυήτωρ, Δέσποινα Μαρία, Θεοτόκε, δροσοσταλιά Θεού η Αγία, Άρωμα παρθενίας της Θείας Δημιουργίας.

    Ευλογία Αρετής, Φως της Αληθείας. Αμβροσία Ουράνια, Χρυσαφένια, αστέρων ποίημα, Εάρ παντοδυναμίας, Αγάπης κυρίαρχον κύημα, η γλυκιά φωνή, Μεσιτεία η Αγαθή, φρόνημα ευσεβείας, Χορηγία εύλαλη αληθινή, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Ο ποθητός λιμήν, κάθε πόνου η γαλήνη, αρρώστων η πνοή, παρηγοριάς γλυκιά σαγήνη, μυστική Ουράνια ευτυχία, ψυχών αθανασία, Χάρις Αγία του Θεού, Παραδείσου μαρτυρία, Ασύλληπτος Θεουργία, Ειρήνης και Αγάπης η λατρεία, Υπεράγαθη, του Κόσμου Κάλλος, Μητέρα Παναγία.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

  37. ΕΚΤΗ ΕΥΧΗ

    Παναγία Μήτηρ του Ιησού, Ηλίου η αχτίδα, Πόθος και αγωνία του Κόσμου η ελπίδα, Μυστική βοήθεια σε κάθε δύσκολη πορεία, Λυτρωτικό ξεκίνημα ζωής, Υπερκόσμια θεωρία, Ακοίμητη κανδήλα, Λυχνία Εκκλησιών το Φως, Πολιτεία απαθείας, εξίλασμα πάντων, δικαίων ο ναός, Σοφία Ακήρατη, Ακένωτη πηγή, χώρα Θεού, Αρχή και τέλος, Νύμφη Ανύμφευτη Ιησού Χριστού, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Άσπιλον δάκρυ ανάπαυσης ανθρώπων πονεμένων, Παράκληση αφανής, Δώρον θαυμάτων

    αγιασμένων, Επίγνωση Αληθείας, Αποστόλων ο φωτεινός ο φάρος, Ανείπωτη ωραιότης, Αγίασμα ομορφιά και κάλλος, η νίκη της ζωής, το φτερούγισμα Αγγέλων, Ανάπλαση πιστών, Ανάπαυση πόνων φέρουσα.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    ΕΒΔΟΜΗ ΕΥΧΗ

    Πάνσεμνη, Κεχαριτωμένη, Θεόν φέρουσα η Ευλογημένη, ενδιαίτημα Αγίου Πνεύματος, η Λευκοφορεμένη, Θαύμα δείξασα αρρήτως, χαρίτων θάλασσα, Ζωής ύδωρ, Δυναστεία αγαθών, Ηγεμονίς και Γιάτρισσα, Μύρον εύοσμον του Δημιουργού των πάντων, Θεού εικόνα έμψυχη χαράς, πηγή συμβάντων, Κρουνός διάλυσης οδύνων, κολυμβήθρα της ζωής, Θεοτόκε, κιβωτός των πιστών, Υπέρμαχος η Αρραγής, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Ανόρθωση των ανθρώπων, αμυντήριο των εχθρών, Αστραπή καταλάμπουσα, προσαγωγή παντοίων αγαθών. Δυνάμενη πάντα, δαιμόνων θρήνος και οδυρμός, Τείχος Απροσμάχητον, θάλψοις βασάνοις, Νικοποιός, Θεοτίμητη, Δόξα Αγίων, οχύρωμα συνεκτικόν, Παντοκρατόρισσα, προστασία φοβερή, σωρός καλών.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

  38. ΟΓΔΟΗ ΕΥΧΗ

    Ευαγγελίστρια, η Παναμώμητος, άβυσσος της ευσπλαχνίας, η Διαζώσουσα, η Δαιμονοκαθαιρέτης, πλούτος ευεργεσίας, Πανυπερούσιον φως, κεραυνός δαιμόνων, και ευφροσύνη, Βάτε φλογοφόρε, σκήπτρο εξουσίας, Ζωήρητη μυρσίνη, Μεσίτρια ευλογημένη, Θείο εγκαλλώπισμα αϊδίου Φωτός, Εγγυήτρια ανέλαβε της ψυχής μας ελπίς και ιατρός, επάκουσε την δέηση ημών της Εκκλησίας Δομήτωρ, θεραπεία των αμαρτωλών, Παναγία Συ η Αντιλήπτωρ, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Δοχείον Θείον, Ηλιόμορφη, Κηδεμών και βοηθός, Ισχύς και συντριμμός, Κρίνο εύοσμο, κόσμου αρωγός, Αΐδια ωδή των ευσεβών, Αμαρτωλών η σωτηρία, Αγγέλων η Κυρία, Τράπεζα Θεϊκή, Πορφύρα Αγία, Παρρησία προς Θεόν, θέωση θνητών, καταφύγιον Ιερόν, θέαμα φλογερόν, αφάνισις πονηρίας, βέλος το πικρόν.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    ΕΝΑΤΗ ΕΥΧΗ

    Θεόνυμφη λαμπάδα, τον Ήλιον φέρουσα Χριστόν, Όχημα του Λόγου, Άστρον άδυτον, εγκαλλώπισμα πιστών, Ουράνεια κλεις, Ίαμα και Ίλεως, Δέηση ζωής, Λυτήριον λύπης, φόβον καταργήσασα, χρυσοφαής, Αγνότης Μακαρία, Γέφυρα αιώνιας σωτηρίας, Ύμνος Ασωμάτων, γεγεννημένη νήψις γαλουχίας, Μυριώνυμη, και Μυριώχαρη, άϋλη, Μυροβλύτισσα, Οδηγήτρια, Γρηγορούσα, κόρη Μεσοπαντίτισσα, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

    Κυριώνυμη Παναγία, Ναέ Θεού, ακατάλυτος, Ουρανώσασα τον χουν, Όμβρος ζωοδότης άλυτος, Όνομα πολυπόθητον, Σκήνωμα οχυρώσασα απόρθητον, Στήριγμα ευσεβών, σκεύος Ιερόν αλώβητον, Αγίας Τριάδος δώρημα το τέλειον παρρησίας, η Χάρις νοερών, παρισταμένη τω Θεώ, φλοξ αθανασίας.

    Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

    του Μοναχού Κυπριανού Αγιορείτου

  39. Καλά εσύ ούτε ιδέα δεν έχεις. Άστα γράμματα αυτά για άλλους αναγνώστες.

  40. Να σου συμπληρώσω κι εγώ στην ανωτέρω λίστα πρώτο και καλύτερο τον Άγιο Δημήτριο το μυροβλήτη, προστάτη της Θεσσαλονίκης και την Αγία Φιλοθέη που ήταν Αθηναία και της οποίας το αρχοντικό υπάρχει στην Αθήνα και μπορείς να το επισκεφθείς.

  41. Ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Πορφύριος πέθαναν αντίστοιχα το 1994 και το 1996.

  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  43. ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΚΟΠΡΙΤΗ

  44. Σίγουρα η μάνα σου που πέρασε από τα ίδια μονοπάτια στα έμαθε αυτά που λες.

  45. Τον εχει φαει η μαλακια και η ανεχεια εκει επανω στην συκια χαλκιδικης. Βλεπεις δεν δουλεψε ποτε του ο κοπριτης στην τσετουλα την βγαζει ο κοπρος…

Comments are closed.