Όσα δεν ξέρετε για το ευχέλαιο – Πότε και γιατί τελείται το μυστήριο

Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, δεν τελείται για να μας πάνε καλά τα πράγματα, για να μην έχουμε αναποδιές ή απλά για να ικανοποιήσουμε κοινωνικούς λόγους…

Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου γίνεται κυρίως σε περιπτώσεις ασθενειών. Για αυτό το λόγο ο Ιερέας εύχεται: «Πάτερ Άγιε, ιατρέ των ψυχών καί των σωμάτων… ίασαι τον δούλον Σου… έκ της περιεχούσης αυτόν σωματικής καί ψυχικής ασθενείας…»

Η πρώτη μας κίνηση είναι να συζητήσουμε το πρόβλημα ή το ζήτημα που μας απασχολεί με τον Ιερέα ή ακόμα καλύτερα με τον πνευματικό μας. Μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να μας προτείνει τι είναι καλύτερο να γίνει αναφορικά με το πρόβλημα που θα του αναφέρουμε (αγιασμός, ευχή, λειτουργία, ευχέλαιο, εξομολόγηση κλπ).

Για να τελεστεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου απαιτείται να προηγηθεί εξομολόγηση και νηστεία.

Για την τέλεση του μυστηρίου θα πρέπει να προσκληθούν τουλάχιστον δύο Ιερείς. Επτά Ιερείς τελούν κανονικά το μυστήριο του Ευχελαίου, καθώς επτά είναι και τα Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα, επτά είναι και οι ευχές.

Αυτοί που θα προσκαλεστούν να παραστούν (συγγενείς, φίλοι) στο Ιερό Ευχέλαιο πρέπει να έχουν επίγνωση του μυστηρίου, διάθεση να συμπροσευχηθούν και να παρακαλέσουν απλά και ταπεινά.Πρέπει δε να έχουμε υπόψη μας την ευαγγελική ρήση «Ούχ ως εγώ θέλω, άλλ’ ως Σύ» καθώς και την Κυριακή προσευχή «γενηθήτω το θέλημα Σου…» και τέλος να ζητάμε πρωτίστως την ίαση της ψυχής και μετά του σώματος.

Που είναι γραμμένο και ποιος μας λέει για το Ευχέλαιο;

Στην επιστολή του Ιακώβου. O Απόστολος Ιάκωβος, o Aδελφόθεος, στην επιστολή του λέει: «Εάν κάποιος είναι άρρωστος, να προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας να προσευχηθούν γι’ αυτόν καί να τον αλείψουν με λάδι, επικαλούμενοι το όνομα του Κυρίου…» (Ίακ. ε’, 13-15).

«Ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου·…»

Με το μυστήριο του ιερού ευχελαίου, αποτυπώνεται η άπειρη αγάπη της Εκκλησίας μας προς τον ασθενούντα συνάνθρωπο μας. Η διάθεση, το ενδιαφέρον για ουσιαστική βοήθεια και συμμετοχή στον ανθρώπινο πόνο. Συμπάσχει, συμπροσεύχεται, εύχεται, ελπίζει στην ίαση του ασθενούς με την παράκληση προς στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Ωστόσο, το Ιερό Ευχέλαιο, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για προσευχή και άφεση των συγγνωστών αμαρτημάτων μας:

«Το ιερό Ευχέλαιο γίνεται και επί υγιαινόντων για τη συγχώρηση των αμαρτημάτων που από άγνοια ή λήθη ή όσα εξ ανεπαρκείας δεν διακρίνει ως αμαρτήματα ο διαπράττων και τα όσα εκ καταπτώσεως αδυνατεί να εξαγορεύσει.

Πηγή: Ορθοδοξία και Κακοδοξία, Δημητρίου Κόκορη, τ. Β, σελ.336-337).

loading...

17 thoughts on “Όσα δεν ξέρετε για το ευχέλαιο – Πότε και γιατί τελείται το μυστήριο

  1. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ- ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ
    ΑΡΧΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΔΑΥΪΔ, ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΒΗΣΘΑΒΕΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ Ο ΑΡΧΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΑΥΪΔ ΚΑΛΑ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΑΥΪΔ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ
    Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν – ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ?

    ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΥΪΔ ΕΙΝΑΙ :

    " Ο ΣΑΟΥΛ ΣΚΟΤΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, Ο ΔΕ ΔΑΥΪΔ ΜΥΡΙΑΔΕΣ !!!!"

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Μ Υ Ρ Ι Α Δ Ε Σ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΥΪΔ !

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΝΙΑ ΚΙ ΚΑΚΙΑ ΟΙ ΣΚΑΤΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…..

    ΧΑΙΡΕ ΔΑΥΪΔ ΔΟΛΟΦΟΝΕ …..

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Εσένα σε έπιασε ο πόνος για τους Φιλισταίους. Και καλώς έκανες.
    Δεν μας είπες όμως πόσους Έλληνες σκότωσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι ή αρχαίοι Σπαρτιάτες.
    Δεν μας είπες πόσους Έλληνες σκότωσαν στους βωμούς των θεών οι αρχαίοι ειδωλολάτρες με τις ανθρωποθυσίες.

  3. ετσι μπραβο "ΑΓΓΕΛΙΚΗ" αρκετα κρυφτηκες δειξε επιτελους ποσο παλια καραβανα εισαι να μην αναρωτιεμαι τοσο εγω οσο και ο κυριος σωρρας αν εισαι οπαδος του ή οχι . χα χα χα χα χα χα χα καλη μερα και στην ¨ΕΥΤΑΞΟΥΛΑ"τη μπιρμπιλοματα χα χα χα χα χα χα

    υ.γ σε λιγο να γραψει και το 'καστανο ' με τα οστα των αγιων το παγκαρι και το νεο ευρημα το μοντελο 'ΦΛ' χα χα χα χα χα χα

  4. Και βεβαια ποσοι ελληνες ΣΗΜΕΡΑ σκοτωνονται απο την κυβερνηση με διαφορους τροπους.Ζουμε σε μια χωρα που τρωει τα παιδια της (μικρα η μεγαλα)
    και η οποια βουλιαζει συνεχως αβοηθητη
    και χιλιοπροδομενη στην αβυσσο…
    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΧΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ…ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑ'Ι'ΔΙΩΝ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ
    ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΕΜΠΡΗΣΤΗ-ΑΘΕΙΣΤΗ..!!!

  5. ΧΑΙΡΕ ( ΑΓΓΕΛΙΚΗ )ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ
    Ο ΔΙΑΣ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    ΔΑΥΪΔ

  6. ΞΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΝΤΙΜΟ ΕΒΡΑΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ, ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

    ΓΕΝΑΡΧΕΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΣ, "ΠΡΟΦΗΤΕΣ".

    ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ.

    Ο ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ ΛΩΤ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ…. "ΕΝΔΟΞΟΙ" ΚΑΙ "ΑΓΙΟΙ"!!!)

    Ο ΜΩΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ.

    Ο "ΠΡΟΦΗΤΗΣ" ΗΛΙΑΣ, ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΕΣΦΑΞΕ 450 ΙΕΡΕΙΣ!

    Ο "ΠΡΟΦΗΤΗΣ" ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΡ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΝΥΦΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ……ΗΘΙΚΗΣ!!!

    Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΑΥΙΔ, ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗΣ, "ΠΟΙΗΤΗΣ",
    ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
    Ο ΔΑΥΙΔ ΠΙΕΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΟΥΡΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ !!!

    Ο ΔΑΥΙΔ ΤΙΜΑΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ!!! (ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ…. ΔΑΥΙΔ)

    ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ.

  7. 9.53
    Είναι και άλλα… μπουμπούκια οπως ο Ζαχαρίας που απειλεί τους Έλληνες ότι θα στρέψει τους Σιωνιστές ("τα τέκνα της Σιών") κατα των Ελληνών! Ζαχαρίας Θ΄13
    Γι αυτό και μόνο τον τιμούν οι ρασοφόροι.

  8. ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ
    ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

  9. ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΑΠΕΛΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΣ Α') ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ. Ε ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΦΙΞΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΥOSHEF ΑΠΟ ΤΗΝ HAIFA! ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΜΙΑ Ε ΑΓΓΕΛΙΚΗ? ΤΡΑΒΑΣ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΑ ΕΣΥ ΜΑΖΕΥΕΙΕΣ ΤΑ ΤΑΛΗΡΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ….ΗΣΟΥΝΑ Η ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΠΙΠΑ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΑΙΣΕΙ.. ΤΩΡΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Ο ΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΑ ΚΛΑΝΕΤΕ ΚΛΑΡΙΝΟ!!
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ…ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΛΟΥΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΘΑ ΠΗΔΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΣΑΣ ΖΩΗ ΣΚΥΛΟΑΠΑΤΕΝΕΣ ΓΥΦΤΟΙ….
    ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΠΙΠΑ ΝΑ Σ'ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ….ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΨΩΦΗΣΕΣ? ΑΝΤΕ ΝΤΕΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ….ΑΚΟΥ ΕΥΚΛΑΣΙΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ

  10. ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ,ΤΟ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ,ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΝΕΛΑΙΟ,ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΩΣ ΕΚ' ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ..!..ΛΑΔΙ ΜΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ-ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΚΑΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

  11. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΙΜΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

    https://alfeiospotamos.gr/?p=34495

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΥΦΤΟ

    Ανώνυμος1 Ιουλίου 2012 – 5:12 μ.μ.
    ΕΞΟΚΟΣΜΙΚΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ; ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ; ΠΟΣΟ ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΚΟΡ; 1-1 Η 1-0;;;ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΖΗΣΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΝΤΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΧΑΛΑΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΛΕΙΔΑΡΑ; ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ; ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΡΙΟ; ΘΑ ΜΕ ΠΑΣ ΒΟΛΤΑ; ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΘΙΑ ΨΗΛΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΠΡΙΟ ΕΞΩΓΗΙΝΕΕΕΕ!!!!
    (ΑΣΗΜΙΝΑ)

  12. Εμείς οι ''σανοφάγοι'' πιστεύουμε στον Θεό που μας δίδαξε να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας. Άλλοι μη ''σανοφάγοι'' πιστεύουν στους αρχαίους θεούς της ειδωλολατρίας.
    Οι αρχαίοι ειδωλολάτρες θυσίαζαν τους Έλληνες συνανθρώπους τους στους βωμούς των Θεών τους.

  13. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΠΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΘΑ ΞΕΠΛΕΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΗ ΑΓΕΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ
    ΤΥΠΩΝΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
    ΕΡΡΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΤΑΝΕ ΑΗΔΙΑ
    ΜΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

    ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
    ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΓΓΕΛΑΔΑ) Η ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΒΙΛΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ
    ΣΧΕΔΙΑΣΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ

    Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΔΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΣΤΥΨΕ ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ

    ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΙΔΕΕΣ
    ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
    ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ

  14. 2.16
    Την Δευτέρα φέρουν για προσκύνημα την ζώνη της Παναγίας και τον άλλο μήνα τις παντόφλες και το κάστανο του Παισιου.
    Μη ξεχασεις να πας να προσκυνησεις.
    Δεν εισαι ειδωλολατρης.

  15. αμαν μαυτο το καστανο δεν μας λες και τιποτα αλλο

  16. 8:52,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΥΩΠΙΑΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΨΑΝΑ,ΧΕΡΙΑ,ΠΟΔΙΑ,ΞΥΛΑ,ΑΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ Η ΧΩΡΙΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ.
    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ!!!

  17. μεγαλη ποικιλια δεν θα πει τιποτα
    παντου εκκλησιες μοναστηρια ναοι
    ξωκκλησια εικονες λιβανακι που
    μοσχοβολαει καντηλες αναμμενες
    ΣΤΑΥΡΟΙ παντου οπου βρισκομαστε
    υπαρχουν ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
    ακομα και σε αρχαιολογικους τοπους
    και πανω απο αρχαιολογικα ευρηματα
    εκκλησιες βλεπεις
    Παντου η ΔΟΞΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ
    Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ νιωθω αγαλιαση που το 98% των Ελληνων ειναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και 2,2 δισεκατομμυρια Χριστιανοι
    σε ολο το κοσμο και μαλιστα οι ερευνες εδειξαν οτι πειπου στο 1 δις επιπλεον υπαρχουν κρυπτοΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ σε μερη που ζει ο κοσμος με το φοβο. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ

    ΟΣΟΙ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
    ΑΓΑΠΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
    ΠΑΤΕΡ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ
    ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΝΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΑΡΙΑ

Comments are closed.