ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ;

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Το μυστικό των επιτυχημένων κρατών είναι η ετοιμότητά τους να πολεμήσουν. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε με ότι έχουμε.

Οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος δεν έχουν οικονομική βάση και δεν είναι παρά επίθεση στη χώρα. Από τη μια είσαι ένας στρατηγικός σύμμαχος κι από την άλλη σε πυροβολούν στα πόδια. Μπορούμε να το αποδεχθούμε;»

Αυτά είπε ο Ερντογάν προς τους Τούρκους Πρέσβεις την Δευτέρα. Δεν τους είπε «Μνημόνια ή Καταστροφή», όπως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας σε μνημόνια και καταστροφή, όταν η Αυτοκρατορία που επιτίθεται τώρα στην Τουρκία, κατέστρεψε την Ελλάδα. Δεν ενστάλλαξε τρόμο στους υπηκόους του για να δικαιολογήσει την δική του δειλία και υποτέλεια.
Η αντίσταση έχει κινδύνους και προβλήματα. Ο Ερντογάν μπορεί να υποχωρήσει, να ηττηθεί, να τον ανατρέψουν, να τον σκοτώσουν. Ξέρει όμως ότι συνθηκολογώντας διαρκώς προς όλες τις κατευθύνσεις, το τέλος είναι αναπόφευκτο, όπως απέδειξε η Ελλάδα των Μνημονίων.
Επί Τουρκοκρατίας, αν παραδινόσουν είχες κάποια ελπίδα άθλιας επιβίωσης. Επί Χρηματοκρατίας, δεν έχεις καμία. Δεν πιάνουν αιχμαλώτους.
Παντού, οι Αμερικανοί βρίσκουν δυσκολίες. Μόνο στην Ελλάδα, και Αμερικανοί και Γερμανοί δεν βρίσκουν καμιά. Τους τα δίνουμε όλα, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, νέους επιστήμονες, καταστρέφουμε για χάρη τους οποιοδήποτε μέλλον της χώρας, και τι παίρνουμε σε αντάλλαγμα, έστω; Απολύτως τίποτα! Τη λεηλασία και καταστροφή του ελληνικού λαού, συν νέους κινδύνους ασφαλείας.
Τουρκία και Αμερική-Ισραήλ σε θέση μάχης
Ξέρει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χάσει, προτιμά έναν συμβιβασμό, ξέρει όμως ότι αν δεν είναι έτοιμος να πάει μέχρι τέλος θα τον λειώσουν κι αυτόν και τη χώρα του. 
Τον είδε άλλωστε τον Χάρο με τα μάτια του το 2016. Στο τσακ τη γλύτωσε, γιατί τον ειδοποίησε η Μόσχα ότι οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ του έκαναν πραξικόπημα!!! Συμμαχία να σου πετύχει.
Μέχρι τώρα επέλεξε να αρνηθεί την «Αγία Τριάδα» (αύξηση επιτοκίων, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ΔΝΤ). Δύσκολο βέβαια να του βγει, αν δεν πάει σε έλεγχο ροών κεφαλαίου και πολύ εντονότερη κρατική ρύθμιση τραπεζών-οικονομίας, που θα τον φέρει σε σύγκρουση με μεγάλο μέρος της μπουρζουαζίας και για την οποία ο ισλαμιστικός εθνικισμός του δεν είναι ίσως έτοιμος.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την υποστήριξη που θα του παράσχουν Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Κατάρ, αλλά κι από τη Γερμανία.
Αν καταφέρει να αποφύγει την Αγία Τριάδα και την κατάρρευση, θα εγκαταστήσει διεθνούς σημασίας νέο υπόδειγμα. Πόσο μάλλον που το θέμα είναι ταυτόχρονα οικονομικό και γεωπολιτικό. 
Γιατί παρεμβάλλει μεγάλα εμπόδια στη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ και Κούρδων, ενώ εφαρμόζει με συνέπεια τα μαθήματα που του δώσαμε εμείς οι Έλληνες, με την πολιτική των αγωγών και των S300, που εμείς αρχίσαμε και την παρατήσαμε στη μέση.
Από την άλλη, αν η Τουρκία καταρρεύσει οικονομικά, μπορεί να γίνει ντόμινο διεθνούς οικονομικής κρίσης, χειρότερης από την ασιατική, να απειλήσει την ΕΕ, να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προσφυγικού και διάφορες άλλες επικίνδυνες γεωπολιτικές συνέπειες.
Κανονικά, η «ισορροπία τρόμου» θα έπρεπε να οδηγήσει σε κάποιας μορφής συμβιβασμό και ίσως να οδηγήσει προσωρινά. Αλλά η κατάσταση δεν είναι κανονική.
Οι Νεοσυντηρητικοί στην Επίθεση
Η επέμβαση των Ρώσων στη Συρία το 2015, εν μέρει και ως απάντηση στο αμερικανικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, τροποποίησε ριζικά την παγκόσμια κατάσταση.
Για πρώτη φορά από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την έναρξη των μεσανατολικών πολέμων, ένα καθεστώς που μπήκε στο στόχαστρο επέζησε. Ρωσία και Ιράν απέκτησαν καθοριστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Τερματίστηκε απότομα η μετά 1991 περίοδος αμερικανικής-ισραηλινής παντοδυναμίας.
Οι Νεοσυντηρητικοί δεν ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν κάτι τέτοιο. Δεν θα έχαναν μόνο μεγάλο μέρος της επιρροής τους στη Μέση Ανατολή, θα ματαιωνόταν το εν εξελίξει σχέδιο παγκόσμιας επικράτησης.
 Θα καταδικάζονταν να παρακολουθούν ανήμποροι τη ρωσική στρατιωτική ανάκαμψη και τη θυελλώδη κινεζική οικονομική άνοδο.
Η ετοιμασία της Μεγάλης Αντεπίθεσης άρχισε ευθύς αμέσως, σε παγκόσμια κλίμακα, τεχνικά και πολιτικά. Περιέλαβε την παρασκηνιακή στήριξη του Τραμπ από τον Νετανιάχου, την εισαγωγή πυρηνικών απειλών και πάρα πολλά άλλα στρατιωτικά και πολιτικά μέτρα, περιλαμβανομένου του πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία και των δύο ελβετικών διασκέψεων για την Κύπρο, με σκοπό την ταχεία, άμεση μετατροπή του υψίστης στρατηγικής σημασίας νησιού σε πλήρες προτεκτοράτο.
Για την προετοιμασία των νέων μεγάλων πολέμων, για την περικύκλωση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και για τον πόλεμο κατά του Ιράν, ο έλεγχος της Τουρκίας κατέστη απαραίτητος και φτάσαμε στη σημερινή κρίση. 
Αν κρίνουμε από τα τελευταία άρθρα Χάας στο Πολίτικο, Ρούμπιν στην Ουάσιγκτων Ποστ και Ανρι-Λεβύ στην Γουώλ Στρητ Τζόρναλ, η γραμμή των νεοσυντηρητικών επικράτησε. Η Τουρκία ανακηρύχθηκε εχθρός, ο Ερντογάν επικηρύχθηκε.
Πριν από δέκα χρόνια, αυτό θα σήμαινε τέλος για τον Τούρκο Πρόεδρο. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πολλά θα εξαρτηθούν από την Τεχεράνη, τη Μόσχα, το Πεκίνο.
Ερντογάν και Ελλάδα
Αντιμέτωπος με την πιθανότητα να πάει στη μητέρα όλων των μαχών, για τον ίδιο και για τη χώρα του, ο Ερντογάν υποτάσσει τώρα τα πάντα στην οργάνωση της άμυνάς του. Ανατρέποντας την πολιτική στο ουκρανικό, αποκαθιστά τις συγκοινωνίες με την Κριμαία.

loading...

3 thoughts on “ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ;

  1. ΤΣΙΠΡΑ……ΠΡΟΔΟΤΗ…….ΑΠΑΤΕΩΝΑ…….ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ……..ΕΩΣ ΤΟ….2060…………ΣΥΡΙΖΑ……ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

  2. ο Ερντογαν είναι εχθρός μας άλλα πρέπει παραδεχθούμε οτι δεν ειναι ΓΑΠ ούτε Σαμαροβενιζέλος ούτε Τσίπρας ούτε Κούλης!

  3. ΦΙΛΕ 2,39,ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ ΜΕ 225 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΕΙΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 225 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΤΣΟΝΤΑΡΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ,ΜΑΣ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ,ΤΟΠΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΝΘΕΛΚΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ,ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.1 ΤΡΙΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ Η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.200 ΔΙΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ,ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ?ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ….

Comments are closed.