Παπαδημούλης: Τέλος των μνημονίων σημαίνει «όχι πια τρόικα, δόσεις και προαπαιτούμενα»

«Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται ψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, άρα χαμηλότερη ανεργία, επάνοδος των συλλογικών συμβάσεων, σταδιακή επάνοδος του κατώτατου μισθού»

είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του ρ/σ 24/7, τονίζοντας ότι «τέλος των μνημονίων σημαίνει «όχι πια τρόικα, δόσεις και προαπαιτούμενα”».
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «μεγαλύτερη ελευθερία, σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη», προσθέτοντας ότι «αν η Ελλάδα έχει νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, αν ενισχύεται η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, αν προχωράμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν και εκσυγχρονίζουν το πελατειακό κράτος -αυτό που μας βούλιαξε- αυτά θα αξιολογούνται καθημερινά».
Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, που υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι «πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη χρεοκοπία» και εκφράζουν με τις θέσεις τους «τη βούλησή τους να μείνει η Ελλάδα μόνιμα αλυσοδεμένη στα μνημόνια».
Ανέφερε δε, ότι «όλος ο πλανήτης -αν δείτε τις αξιολογήσεις του διεθνούς Τύπου, των οίκων αξιολόγησης, των αναλυτών- πιστώνουν την έξοδο από τα μνημόνια, στην κυβέρνηση Τσίπρα», κάτι που, όπως είπε, «μπορεί να μην αρέσει σε εκείνους που μας έβαλαν στα μνημόνια…».
Υποστήριξε επίσης ότι το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση το 2014 «βαραίνει εξολοκλήρου την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία βλέποντας ότι χάνει τις εκλογές, ήδη από τον Ιούνιο του 2014, οργάνωνε τις παγίδες, με άδεια ταμεία, ποντάροντας σε μια σύντομη «αριστερή παρένθεση”».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν σημαίνει «ούτε επανάπαυση ούτε αλαζονεία», σημειώνοντας ότι ο κοινωνικός πόνος που προκάλεσαν τα μνημόνια, η μεγάλη ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας είναι πάντα παρόντα και αυτό που χρειαζόμαστε είναι πιο πολλή δουλειά, σοβαρότητα, αποτέλεσμα και να έχουμε διαρκώς έγνοια μας τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».
Σημείωσε δε την ανάγκη διαρκούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, όπως, για παράδειγμα, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι «τα «ελβετικά POS”, τα χαλασμένα POS, οι δήθεν άδειες βίλες που αποφέρουν τεράστια εισοδήματα στους ιδιοκτήτες τους, μπορούν να δώσουν έσοδα στο Δημόσιο και αυτό να μεταφραστεί και σε φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους υπερφορολογούνται».
Αναφορικά με τις εκλογικές και μετεκλογικές συμμαχίες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να είναι το κόμμα γύρω από το οποίο θα διαμορφωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία» και «να επιδιώξει συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο» σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ, δεν ανήκουν στις λεγόμενες «ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις».
Πρόκειται, όπως είπε, για συμμαχία που «δεν είναι αιώνια, έχει χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει τον Τσίπρα, ότι θα γίνει ένας μοχλός για να υλοποιηθούν τα σχέδια του Κυρ. Μητσοτάκη».
Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Παπαδημούλης είπε ότι «η Φώφη Γεννηματά έχει διαπράξει τεράστια στρατηγικά λάθη» και «θα το πληρώσει εκλογικά, καθώς προβλέπω ότι, αν συνεχίσει ως δορυφορική δύναμη προς τη ΝΔ, θα καταγράψει ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές».
Εξάλλου, απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι όνειρο αυγουστιάτικης νυκτός» και τονίζοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ θα είναι αντιπολίτευση και το αντίστροφο. Είναι το μόνο σημείο στο οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν!».
Τέλος, επικαλέστηκε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που αναφέρουν ότι «ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για να μείνουν».
loading...

6 thoughts on “Παπαδημούλης: Τέλος των μνημονίων σημαίνει «όχι πια τρόικα, δόσεις και προαπαιτούμενα»

  1. ΑΚΟΥ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ''ΑΚΑΜΑΤΟΣ''. ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΩΡΑ!!!

  2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  3. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΕΙ ΠΑΕΝΕ ΧΑΣΙΣΩΣΟΥ

  4. Παπαδημούλης:
    Σταθερός υποστηρικτής των φασιστικών καθεστώτων Μαδούρο και Κάστρο.

    Πολυεκατομμυριούχος χωρίς να έχει δουλέψει.

    Αντιπροσωπευτικό δείγμα αριστερού.

    Κι όμως τον ψήφισαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ακόμα και άνεργοι. Τι σχέση
    μπορούν να έχουν αυτοί με ένα Παπδημούλη;

    Τελικά πόσο αφελής λαός είμαστε;

  5. Καλά ποιο ΗΛΙΘΙΟ και ΓΕΛΟΙΟ πολιτικό δεν έχω δει μέχρι σήμερα

  6. Ο ταρτουφος κουτοπονηρος με τα χιλιαρικα καθε μηνα 400 500 700 1000 ευρω τον μηνα οι Ελληνες και ο κυριος αυτος δεν ντρεπεται να μετραει καθε μηνα 10000 κα 20000 ευρω. οσο κυβερνουσαν οι αλλοι ολα ηταν κακα οι φοροι τωρα που ειναι και αυτος στην εξουσια οι φοροι ειναι απαραιτητοι καλοιουουουουουουουουουουουουοστ κομματοσκυλα

Comments are closed.