Βούτσης: Η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μία τραγωδία, αλλά συνεχίζεται- Από σεβασμό προς τα θύματα, η χώρα πρέπει να μείνει σταθερή

“Να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση”, ανέφερε το πρωί σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Νίκος Βούτσης.

“Θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρουν οι αρχές να είναι αποδεκτά από την κοινωνία, να υπάρχει η συναίνεση, η ανοχή και η βοήθεια από την κοινωνία”, τόνισε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.
“Η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

“Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής όπως η μείωση της ανεργίας”, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

“Το βασικό σημείο είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και ανέφερε την πρόσφατη εκτίμηση του οίκου Fitch, την οποία χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα”. Όπως είπε “την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού”.
Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Για το χρόνο των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι ο στόχος είναι η διεξαγωγή τους στην τετραετία, με σταθμούς μέχρι τότε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει να υπάρχει λόγος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Βούτσης προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρχουν τολμηρές παρεμβάσεις όπως έχουν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τότε «θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, από την εποχή Τρίτση είμαστε στην τέταρτη γενιά αυθαιρέτων».

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών εκτίμησε ότι θα χρειαστεί 1 με 1,5 μήνας, δηλαδή περίπου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να ολοκληρωθεί.

loading...

1 thought on “Βούτσης: Η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μία τραγωδία, αλλά συνεχίζεται- Από σεβασμό προς τα θύματα, η χώρα πρέπει να μείνει σταθερή

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ……..ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…….ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ……ΤΟ ΜΗΝΑ 40 ΕΥΡΩ………ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΤΟ Μ Η Ν Α……..240 ΕΥΡΩ………ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.