Λιμενικός αντιμέτωπος με πειθαρχική ποινή και μετάθεση γιατί δεν… χαιρέτησε τον Υπουργό!

Η καταγγελία της ΠΟΕΠΛΣ είναι σοβαρή και μάλλον ενδεικτική του….”ηθικού πλεονεκτήματος” το οποίο κάποιοι ευαγγελίζονται!


Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Λιμενικών ένας από τους λιμενικούς -σκοπούς στην πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας διώκεται πειθαρχικά και μετατίθεται άρον-άρον γιατί…δεν σηκώθηκε από την θέση του να χαιρετήσει τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή την ώρα που έφευγε από το κτήριο!  (το περιστατικό έγινε μάλιστα σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα τις ημέρες της μεγάλης αναταραχής με τις πυρκαγιές στη Ν.Αττική)
Η διαδικασία εναντίον του μάλιστα, ξεκίνησε κατ’απαίτηση του ίδιου του Υπουργού ο οποίος ωρυόμενος, λένε οι πληροφορίες, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του λιμενικού! ( σύμφωνα και με την τελευταία νομοθεσία άλλωστε, τον τελικό λόγο στις μεταθέσεις την έχει ο Υπουργός Ναυτιλίας!)
Σαφώς και ο χαιρετισμός των ενστόλων στον Υπουργό τους προβλέπεται ρητά, όμως υποτίθεται ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης δεν είναι σαν τους… άλλους και δεν αντιμετωπίζουν με αλαζονεία τους εργαζόμενους!
Πυρ και μανία οι συνδικαλιστές των λιμενικών παρενέβησαν στο θέμα ζητώντας να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου τους από τον…. Αρχιναύαρχο Κουρουμπλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. στην ανακοίνωσή τους:
Η Ομοσπονδία με έκπληξη ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση απόσπασης στελέχους από την Κεντρική υπηρεσία εν μια νύχτα, με αφορμή την πλημμελή άσκηση καθηκόντων του, ως προς τον προβλεπόμενο χαιρετισμό στον κύριο Υπουργό.
Αν αυτό έχει έστω και ένα ψεγάδι αλήθειας, τότε με την ανοχή του αριστερού Υπουργού και φυσικά την υπογραφή του, δημιουργούνται συνθήκες ακραίων συμπεριφορών εις βάρος των συναδέλφων, που θυμίζουν άλλες εποχές.
Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.
Επανερχόμαστε ειδικά στις  διατυπωμένες αντιρρήσεις μας σε συγκεκριμένα άρθρα του νόμου 4505/17 που αφορούν τις μεταθέσεις και ζητάμε μια γενναία πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση για ένα δίκαιο διάταγμα μεταθέσεων που θα αντιμετωπίζει όλα τα στελέχη, ισότιμα, ισόνομα και με πλήρη διαφάνεια, χωρίς τα δεσμευτικά πλαίσια του νόμου που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με αυτές τις αρχές.
Προς ενημέρωση, από το νόμο 4504/2017 και τα άρθρα του που αφορούν τις μεταθέσεις, το μοναδικό άρθρο που είχε άμεση ισχύ είναι η τελική υπογραφή από τον κύριο Υπουργό των μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβαθμίζοντας το ρόλο του Αρχηγείου και αναβαθμίζοντας τον Κύριο Υπουργό σε Αρχιναύαρχο.

http://www.bloko.gr/2018/08/blog-post_121.html

loading...

7 thoughts on “Λιμενικός αντιμέτωπος με πειθαρχική ποινή και μετάθεση γιατί δεν… χαιρέτησε τον Υπουργό!

  1. Τα μούτρα σου που θέλεις και να σε χερετάνε…….

  2. Αυτες οι μαλακιεσ πρεπει να σταματησουν. Παει ο καθε κλαπαχιδας υποργοσ υφυπουργος σκατα στα μουτρα του και φαααπ κλαρινο ειτε ειναι χωροφυλακας ειτε στρατιωτησ ειτε οτι εχει σχεση με τον στρατο ναυτικο λιμενικο πυροσβεστικη αυτο παλι που κολλαει? και παει λεγοντας. Ειδαμε ποιον? τον υπουργοπανο να επισκεπτεται το καστελοριζο με 10-15 ταλαιπορους φανταρους και να τους βαζουν να καθονται κλαρινο και να ουρλιαζουν στρατιωτης Μαλακας Ιωαννησ λαμβανω την τιμη….την ποιαν? την τιμη? για ποιον για Τον σμηνια υποργοπανο λαμβανεισ την τιμη?…..καιρος να σταματησουν αυτες οι μαλακιες. εδω βλεπεις τον καθε προεδρο της ααμερικης ανεβαινει στο ελικοπτερο κατεβαινει απο το ελικοπτερο Αεροπλανο και χαιρεταει στρατιψτικα τον πεζοναυτη που στεκεται στην σκαλα και θα παει ο καθε υπουργοπανος να βαραει προσοχη ο φανταρος και να του αναφερει ουρλιαζοντασ πρταγμα που κατανταει γελοιο γελιιοδεστατο? ολοι οι Αμερικανοι προεδροι πανε επισκεψη σε στρατιωτικες βασεισ ειδικα στο εξωτερικο και πηγαινουν χαιρετανε με χειραψιεσ τουσ στρατιωτεσ πιλοτους ολοι μαζι μια Παρεα και εδω ενας πιλοτος θα καθησει κλαρινο να αναφερτει στον Υπουργοπανο? δεν ειμαστε καλα! Βλπουμε πηγαινΟυν να δουν την πρωθυπουργΟ της Αγγλιασ στο Νο 10 στο λονδινο. απο εξω ΕΙΝΑΙ ενας αστυνομικος με τα χερια στο γιλεκο και ουτε που δινει καμια σημασια και ο Τραμπ να ειναι και εδω μεχρι προτινος ειχαμε μεσα στο ''κυνοβολειο'' τον χαιρετιστανο. ηταν ενα βυσματιας μπασκινας συνηθως μεγαλης ηληκιας και καθωσ μπαινανε βγαινανε οι βολευτες υπουργπι στην αιθουσα σαν κουρνυτισμενος χλατσ χλατς χλατς οι χαιρετουρες πεφτανε συννεφο και οταν τελειωναν το ιδιο μετα εριχνε ενα πορδο και οπηγαινε σπιτι του ικανοποιημενοσ για την υπρεσια που προσεφερε. καθως μπαινουν στο προαυλιο της βολησ υπαρχει ενας ταλαιπωροσ τροχονομος σε θεση προσοχησ και χλαπα χλουπα χλαπα χλουπα φωτια παιρνει το χερι του να χαιρεταει. μα αυτος ειναι εκει για την ρυθμιση ποια ρυθμιση θα μου πεις τησ κυκλοφοριας αλλα εκει το δουλοπαροικιακο το τουρκικο χλαπα χλπουπα χαιρετουρα. σκατα σκατα πατηενα αυτα πρεπει να βρεθει ενας υπουργος πρωθυπουργος να τα αλλαξει δεν εχουν καμια λογικη. πηγε ο Μικλουλης των 44 ετων και επισκεφτηκε τους πυροσβεστεσ στο Ματι. ολοι κλαρινο και αναφερανε λες και ηταν νεοσυλεκτοι σε πιον? σε εναν που ουτε καν φορεε στολη και δεν υοηρετησε ουτε μια ημερα? αιντε ρε αιντε αφηστε τις μαλακιες. ο κοσΜοσ παει μπροστα . θα ελθει ο καμενοσ και θα καθησω να βαρεσω προσοχη σε εναν βυσματια που παιζει τα στρατιωΤακι….τι λεε ρεεεεε!!!

  3. ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΑΡΣΧΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!

  4. Γάμω την αριστερά σας παλιοπουστηδες φραπεδοκουλτουριαρηδες αριστεροί

  5. ΡΕ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ…

  6. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΣΜΟΣ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

Comments are closed.