Φάμελλος: Οι προτάσεις των δήμων θα ληφθούν υπόψη για τον σχεδιασμό της αναδάσωσης

Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε επισήμως για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το υπουργείο τονίζοντας: “Ενημερώνω επισήμως ότι στην Αττική έγιναν όλες οι απαραίτητες μελέτες αντιπυρικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία που αφορούν και τον καθαρισμό οδικών δικτύων, βλάστησης
κ.λπ. Επίσης, επειδή είχαμε προβλέψει τις μεγάλες ανάγκες αντιπυρικής προστασίας έχουμεε κοινό πρόγραμμα με το υπουργείο Εργασίας και έχουμε τοποθετήσει 5.066 8μηνων συμβάσεων εργαζομένους, ενώ στο δασαρχείο Πεντέλης ήδη δουλεύουν 33 τοποθετημένοι.

Έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η απαραίτητη επιδότηση, την οποία έχει πάρει και ο δήμος Ραφήνας για την απαραίτητη αντιπυρική προληπτική προστασία και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία από το 2010 και 2012 οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την αντιπυρική προστασία και τις εργασίες στον καθαρισμό στα όρια των οικισμών και σε 100 μ. από αυτούς.”

Όσον αφορά στην καταγγελία του κ. Μπουρνούς, διευκρίνισε ότι το αίτημα του δημάρχου δεν κατατέθηκε γραπτώς, ενώ έκανε την πρότασή του προφορικά σε μία σύσκεψη για την αντιδιαβρωτική, αντιπλημμυρική προστασία και για να κοπούν τα καμένα. “Τι σημασία έχει αν ειπώθηκε προφορικά σε μία σύσκεψη με 20-30 ανθρώπους;” αναρωτήθηκε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με το δασαρχείο και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και “ζήτήσαμε όλες οι προτάσεις των δήμων στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναδάσωσης και των μέτρων των αντιπλημμυρικών να ληφθούν υπόψη και όπου μπορεί να ανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες να γίνει. Δεν έχει θεσμική σημασία γιατί δεν κατατέθηκε ποτέ και προφανώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τα αναδασωτέα”.

loading...