ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΥΡΙΟΙ, ΔΥΣΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 




Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Και ξαφνικά σύσσωμος, θα έλεγα, ο ξένος Τύπος, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τις «φροντίδες» που της…

επιφύλαξαν τα Μνημόνια και, ουσιαστικά, δεν έχει διέξοδο, αν παραμείνει στα αποκαΐδια τους.

Τώρα, έγινε, επιτέλους ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα καταβαραθρώθηκε, επειδή οι κυβερνώντες, με τη στενή συνεργασία των ΜΜΕ, της απέκλεισαν οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτός από την «υποχρεωτική ευρωπαϊκή πορεία«. Και αυτή ήταν το τέλος της.

Δικαιούμαι να πω, χωρίς φυσικά ίχνος ικανοποίησης, ότι αυτές οι αυταπόδεικτες, αλλά και τόσο τραγικά καθυστερημένες διαπιστώσεις, με δικαιώνουν 100%.

Όπως κουράστηκα να το επαναλαμβάνω από την πρώτη στιγμή της κρίσης, μνημόνια και ευρωπαϊκά προγράμματα είχαν τραγικά εσφαλμένη βάση και γι’ αυτό θα κατέληγαν με βεβαιότητα (όπως και κατέληξαν δυστυχώς) σε ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας: οικονομική, κοινωνική, αλλά και εθνική[1].

Η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη, από την πρώτη στιγμή και συνεπώς εύκολα αντιληπτή ακόμη και από οικονομολόγους του «γλυκού νερού», αν μου επιτρέπεται η όχι κομψή αυτή έκφραση.

Το βασικό στοιχείο της καταστροφής ήταν ο εξαρχής σχεδιασμός της δήθεν «σωτηρίας» μας, με παντελή έλλειψη αναπτυξιακής δυνατότητας.

Η χώρα, για να εξυπηρετεί το χρέος της, ήταν υποχρεωμένη να δανείζεται συνεχώς και παράλληλα να στραγγαλίζει την εσωτερική ζήτηση, περιορίζοντας σε τραγικά επίπεδα το σύνολο των εισοδημάτων και υιοθετώντας πρωτοφανούς ύψους και έμπνευσης φορολογικούς συντελεστές!

Αναπόφευκτα, το χρέος σκαρφάλωνε ακατάπαυστα σε απόλυτους και σε σχετικούς όρους, αλλά όμως το ΔΝΤ με τη συμπαράσταση της κυρίας Μέρκελ, αναζητούσε αγωνιωδώς μεθοδεύσεις (φυσικά, εκτός των ορίων της οικονομικής επιστήμης) για να το βαφτίσει «βιώσιμο».

Προφανώς, επειδή, αν δεν ήταν βιώσιμο (που δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι), θα ήταν αδύνατη η συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ στην ελληνική δραματική σκηνή. Και η αποχώρησή του θα αποτελούσε επίσημη ομολογία παταγώδους αποτυχίας, κάτι που φυσικά έπρεπε με κάθε θυσία να αποφευχθεί!

Ταυτόχρονα, όσο και αναπόφευκτα, οι νέοι Έλληνες επιστήμονες εγκατέλειπαν κατά χιλιάδες την Ελλάδα, η αγορά εργασίας βάδιζε σταθερά προς πλήρη ζουγκλοποίηση, ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας κατέρρεε, και το σύνολο του ελληνικού πλούτου όδευε προς ξεπούλημα.

Κρανίου τόπος

Ωστόσο, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, είναι όμως γεγονός. Δηλαδή, σε αυτή την κρανίου τόπο οικονομία, όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις των εννέα τελευταίων ετών, πλαισιωμένες φυσικά από τους υπουργούς Οικονομικών τους και το σύνολο των λοιπών οικονομικών συνεργατών τους, διέκριναν καθαρά την ανάπτυξη.

Διατυμπανίζουν δε με ενθουσιασμό την άφιξή της. Μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να καταρτίζουν και αναπτυξιακά προγράμματα! Και, αναμένοντας την (την ανάπτυξη, πάντοτε) αποκοίμιζαν το λαό με παραμύθια.

Έτσι, ο μέσος Έλληνας δεν ήταν σε θέση να συνειδητοποιήσει την έλευση της καταστροφής του, ώστε να πασχίσει με νύχια και δόντια να διασωθεί. Με τη σύμπραξη και της πλειονοψηφίας των ΜΜΕ, σύσσωμος ο ελληνικός πληθυσμός ατένιζε με τη φαντασία του την ανάπτυξη να πλησιάζει την εξαθλιωμένη Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

2 thoughts on “ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  1. ΚΥΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΠΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  2. Συμφωνω με την κυρια Νεγρεποντη.Η καταστροφη της Ελλαδας ειναι γεγονος.Οι επομενες κτβερνησεις θα εκλεγονται μονο να πιανουν μια θεση στο κοινοβουλιο να εξασφαλιζουν την κουταλα και να μπλαμπλαριζουν για τα αδικαιολογητα.Οσοι ειναι καποιοι σκεπτομενοι Ελληνες το καταλαβανε απο την αρχη.Δεν χρειαζεται να ειναι οικονομολογος για να καταλαβει κανεις που οδηγουσαν την χωρα.

Comments are closed.