Το έγκλημα των ανεμογεννητριών

Της μόδας έχει γίνει η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Που αποτελεί φυσικά άλλη μια φανφάρα των πολιτικών και των κυβερνήσεων προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι για τον λαό.
Γιατί η ανάπτυξη αυτή μόνο πράσινη δεν είναι.
Με κόστος κοντά 1 εκατομμύριο ευρώ, η κάθε ανεμογεννήτρια, βάρους 120 τόννων, και άνοιγμα του έλικα 180 μέτρα χρειάζονται περίπου 800 κυβικά τσιμέντο για να στερεωθεί στο έδαφος.

Τα βουνά μας και οι όμορφες κορυφογραμμές τους διαμορφώνονται ως καρικατούρες που έχουν τα κέρατα του διαόλου στο κεφάλι τους.
Και αν οι κάτοικοι των περιοχών που πρόκειται να μπουν αιολικά πάρκα αντιδρούν, δεν τους ακούει κανείς, καθώς ελέω μνημονίων έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι που ακόμα και περιοχές Natura ισοπεδώνονται χωρίς να άνοιξη μύτη ή να ιδρώσει το αφτί κανενός.
Είναι να τρομάζει κανείς σκεπτόμενος σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, ή ότι ήμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι αυτής της έρμης χώρας που προλάβαμε και είδαμε την ομορφιά της αναλλοίωτη.

Τοπία που καταστρέφονται λοιπόν.
Βουνά που τσιμενταρίζονται και ανοίγονται δρόμοι ως την κορυφή.
Πηγές νερού που χάνονται λόγω των έργων και του τσιμέντου στον άνω ρου τους.
Δάση έτοιμα να παραδοθούν στα βραχυκυκλώματα και στις φωτιές αυτών των μηχανημάτων.

Κοπάδια πουλιών που θα αφανιστούν κατά την μετανάστευση τους όταν θα έχουν την ατυχία να περάσουν νύχτα από τα διαβολικά πάρκα.

Και αλήθεια είναι να απορεί κανείς.
Πάει ο απλός μελισσοκόμος να τοποθετήσει μελισσοσμήνη στο βουνό, και το δασαρχείο του κάνει μήνυση.
Φυσικά ούτε λόγος αν θελήσει αυτός να ανοίξει ένα μικρο μέρος για την τοποθέτηση των κυψελών του.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να το κάνουν ούτε καν οι κρατικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Πάει όμως ο μεγιστάνας να γκρεμίσει το βουνό και να καρφώσει ανεμογεννήτριες και το μπουρδέλο το κράτος του το επιτρέπει…

Γιατί μην αμφιβάλετε καθόλου, ότι τις ανεμογεννήτριες μεγιστάνες και διαπλεκόμενοι τις στήνουν στα βουνά.
Και η ΔΕΗ θα αγοράζει το ρεύμα από αυτούς ακριβότερο από ότι το πουλάει στους καταναλωτές, και θα ανοίγουν μαύρες τρύπες στα ταμεία της ΔΕΗ τις οποίες θα καλείται ο φορολογούμενος να τις κλείσει.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Αυτά τα πάρκα, που στήνονται τώρα ως αιολικά, θα τα δείτε σε λίγα χρόνια ότι θα μετατραπούν σε υβριδικά.
Και θα λειτουργούν με νερό την στιγμή που ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατεί λειψυδρία.


Ανεμογεννήτριες με υδροηλεκτρική ενέργεια στην Γερμανία

Περνούσα πριν 10 μέρες από το Αντίρριο, και είδα ωραίους ρεικότοπους, να έχουν ισοπεδωθεί και να μπαίνουν ανεμογεννήτριες και μάτωσε η καρδιά μου.

Και αυτό οι πολιτικοί μας έχουν το θράσος να το ονομάζουν πράσινη ανάπτυξη.
Και μας λένε ότι στόχος είναι το 2050, όταν σε όλα τα βουνά και σε όλα τα νησιά της χώρας θα έχουν μπει ανεμογεννήτριες, τότε το 50% της ενέργειας που θα χρειάζεται η χώρα θα προέρχεται από ανεμογεννήτριες.

Μόνο το 50% μετά από τέτοια καταστροφή.
Δηλαδή πως να φανταστώ ότι θα ήταν τα βουνά της Κίνας των 1.5 δις ανθρώπων αν η κυβέρνηση της αποφάσιζε να στραφεί στην αιολική ενέργεια;

Δεν θα παραλείψω να πω ότι για το έγκλημα αυτό εγώ βλέπω ως υπεύθυνες τρεις κυβερνήσεις.
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Ν.Δ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αρέσει δεν αρέσει στα κομματόσκυλα, ή καλύτερα στα παλιόσκυλα αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αντίο Ελλάδα μου, έτσι όπως σε ξέραμε.
Καλημέρα νέα εποχή, ή ίσως θα ήταν προτιμότερο να πούμε να ήταν η ώρα μαύρη…

loading...

11 thoughts on “Το έγκλημα των ανεμογεννητριών

  1. ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 40 ΤΟΝ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΦΤΕΡΟ ΚΑΙ 70 ΤΟΝΟΙ Η ΑΤΡΑΚΤΟΣ!!! ΠΥΡΝΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΠΟΡΙΠΤΕΣΑΙ. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΑΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ.

  2. Όλα αυτά είναι καλά και κατά νοητικά , αλλά όμως υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά , το ένα καταστρέφει το περιβάλλον, το άλλο δεν άφηνε τα πουλιά να κοιμηθούν , το άλλο κόβει δένδρα και στερεύει πηγές, το άλλο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα , το άλλο προκαλεί το λεγόμενο θερμοκήπιο , μπορώ να παραθέσω εκαντονταδες τέτοια και αλλά , περί της ουσίας ουδείς μιλάει όμως , πρέπει να γυρίσουμε στην πρωτόγονη εποχή , πρέπει να αρκεστούμε σε όσα έχουμε μέχρι τώρα , πρέπει να καλυτερεύσουν οι συνθήκες της ζωής μας , πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να περνούμε όσα η φύση μπορεί να μας δώσει , αλλά με σεβασμό .
    Μήπως είναι το καλύτερο από όλα να πάρουμε από την φύση εκείνα τα οποία μας αναβαθμίζουν την ζωή μας αλλά ταυτόχρονα αυτά που περνούμε να βοηθούν και την ίδια την φύση , πχ μια μικρή καταστροφή ενός μέρους της φύσης από μια τοποθέτηση μιας ανεμογεννήτριες είναι χιλιάδες φορές καλύτερα από την εξόρυξη και καύση του λιγνίτη .
    Ας αποφασίσουμε ρεαλιστικά τι θελουμε και πως το θελουμε .

  3. Αρα δεν θελετε επενδυσεις.Θελετε τους κρατικοδιαιτους του Φωτοπουλα.Η θελετε μερικους συμπαθητικους μεν μικροεπενδυτακους που να καταστρεφονται γιατι δεν εχουν κεφαλαια να προχωρησουν.Οι λιγο μεγαλυτερες εταιρικες επαγγελματικες επενδυσεις αυτες των αιολικων παρκων ειναι ποσοστιαια πολυ μικρες σχετικα στο συνολο της ενεργειακης ισχυος στη χωρα.Ας πουμε γυρω στο 6% και αν.Ο ανεμος ειναι ανανεωσιμη πηγη ενεργειας αρα κατα τεκμηριο οικολογικη πηγη με πολυ πολυ μικρες οχλησεις στο περιβαλλον.Κατα τεκμηριο.Και ενα μικρο παιδι το καταλαβαινει αυτο.Δηλαδη εσυ κ.ξερολα αρθρογραφε τι προτεινεις??Μηπως ξερεις καποια πηγη ενεργειας χωρις περιβαλλοντολογικο αποτυπωμα???Αυτονοητο ειναι οτι διαλεγουμε το μικροτερο αποτυπωμα σε συνδιασμο με την αποδοση.Βελτιστοποιηση λεγεται αν δεν το ξερεις!!Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που γινατωνει πολλους τοσο πολυ?Γιατι τετοια μανια ? Εξαιρω βεβαια αυτους που εχουν μετατρεψει την οικολογια επικερδες επαγγελμα.Δεν μιλω για αυτους.Κατανοητον.Ομιλω γιαυτους που αντιδρουν στην αιολικη ενεργεια απο αποψη……Κατα την γνωμη μου με τις ΑΠΕ ευρυτερα ενδυναμωνεται και η ενεργειακη αυτονομια της χωρας μειωνονται τα ποσα που πληρωνουν ολοι οι Ελληνες για την μεταφορα ενεργειας ειδικα οταν κανουμε τις επενδυσεις αυτες στα νησια(μιλαμε για νουμερα).Χωρια οτι τα παρκα αυτα φανταζουν και λιγο ως ανεμομυλοι και εχουν και καποια γραφικοτητα!!Οχι ειναι διαβολικα λεει το αρθρο!Ρε μηπως εχετε υπαρξιακα?Μηπως ειστε κατ επαγγελμα αντιρρησιες?Μηπως ειστε κρατικοδιαιτοι εκ γενετης και αντιδρατε συλληβδην στις επενδυσεις μιας που εσεις εχετε επενδυσει στο κρατος και στο κομμα?

  4. Η προταση μου ειναι να παμε σε ηλιακη ενεργεια. Ολα τα σπιτια στις στεγες να χρηματοδοτηθουν και να μπουν ηλιακα πανελ. Και οταν τα πανελ ξεχρεωθούν τοτε και οι ιδιοκτητες των σπιτιών να εχουν και ενα καποιο εισοδημα.
    Αν αυτου επιλέχτηκε η αιολικη ενεργεια που και το περιβαλλον καταστρεφει και σπρωχνει το χρημα στους μεγιστανες.

  5. Ενώ όταν παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια με Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) καίγοντας χιλιάδες τόννους οικολογικού πετρελαίου ή οικολογικού λιγνίτη… το περιβάλλον παραμένει αμόλυντο και αγνό!!!

    έεε σύντροφε μελισσοκόμε;;;;

  6. Μιλησα για ηλιακή ενέργεια, που θα πρεπει να παραγεται στις στεγες σπιτιων των πολιτων.

  7. Με όλο το σεβασμό των απόψεων σας , τις οποίες θεωρώ ενδοιαφερουσες αλλά λίγο εξωπραγματικές με το να τοποθετηθούν σε όλα τα σπίτια πάνελ , θα χρειασθούν αρκετές χιλιάδες στρεμματικές εκτάσεις προκειμένου να τοποθετηθούν τα πάνελ , εκ των πραγμάτων θα υπάρχει μια οικολογική καταστροφή , το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα είναι ποιο ανώδυνη και ποιο φιλική

  8. σύντροφε Βασίλη δεν θα έχεις πάντα καλοκαίρι με κάργα ηλιοφάνεια, μες το έτος έχεις και νύχτες και χειμώνα με συννεφιές κι ανέμους, άρα συμπληρωματικές-εναλλακτικές καιρικές συνθήκες για χρήση και ηλιακού και αιολικού δυναμικού για παραγωγή της βρώμικης κατ΄εσένα ενέργειας, αντί της παραγωγής με τα οικολογικά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) καίγοντας χιλιάδες τόννους οικολογικού πετρελαίου ή οικολογικού λιγνίτη… ώστε το περιβάλλον να συνεχίσει να παραμένει αμόλυντο και αγνό και να μη πλουτίζουν οι κακοί καπιταλιστές εις βάρος ημών των αθώων προλετάριων!!!

  9. Συμφωνω μαζι σου.Οχι μονο αιολικη ενεργεια αλλα και η ηλιακη και η υδροηλεκτρικη και η γεωθερμικη και γενικα ολες οι ηπιες μορφες ενεργειας μπορουν να χρησιμοποιηθουν.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.Αλγοριθμος ειναι.Κατα την γνωμη μου ακομα και ο ρυπογονος αλλα φθηνος λιγνιτης(που υπαρχει ακομα στη χωρα μας)εφοσον φιλτραρεται καταλληλα και εφ οσον ειναι τοσο οικονομικος ας χρησιμοποιειται και αυτος συνδιαστικα με τις ΑΠΕ μεχρι που να μπορεσουν οι τελευταιες να επεξαρτηθουν απ αυτον.Αν φυγουν απο την μεση τα καταραμενα συμφεροντα και οι φυτευτοι "επιστημονες" και οι επαγγελματιες "οικολογοι" ολα μπορουν να γινουν.Και λαθη μπορει να γινουν αρκει ο σκοπος αταλαντευτα να ειναι υπερ του ευρυτερου Ελληνικου λαου και οχι μονο για τις κρατικοδιαιτες συντεχνειες της ΔΕΗ η τα συμφεροντα των πολυεθνικων.

  10. Συμπαθέστατη η επαγγελματική κατηγορία των μελισοκόμων,ακόμα και αυτοί που πουλάνε νοθευμένο ή και εισαγόμενο κακής ποιότητας γιά αγνό ελληνικό παρθένο μέλι και πολλύ καλά έχει κάνει ο νομοθέτης που προστατεύει ακόμα και σε βάρος του απλού πολίτη το επάγγελμα.Μπορεί ο μελισοκόμος να τοποθετεί τις κυψέλες οπουδήποτε ακόμα και σε ιδιωτικές εκτάσεις υπό προυποθέσεις.Τώρα αν κάποιοι έχουν ιδιοποιηθεί δημόσιες ή και ιδιοτικές εκτάσεις με καθεστώς χρησικτησίας είναι άλλο θέμα. Τελικά επειδή ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια ο κατά τα άλλα οικολόγος μελισσοκόμος το είπε;ότι το ^δασαρχείο κάνει μήνυση στον καημένο τονμμελισοκόμο που καθαρίζει ενα μικρό μέρος για να βάλει τις κυψέλες του. Δλδ το κακό δασαρχείο μισεί τον αθώο μελισοκόμο και αγαπά μέχρι λατρείας οσους στήνουν ανεμογενήτριες.Τέτοια ερωτικά πάθη εξυφαίνονται στα δασαρχεία. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!,

  11. 9.08 Αξιος ο μισθος σου…
    Διαβασες και ερμήνευσες κατι που δεν εγραψα ποτε.
    Ο μελισσοκοσμος ειπε οτι παει ο μελισσοκομος τα μελισσια του στο βουνο και το δασαρχειο του κανει μηνυση, ενω ουτε λογος αν θελησει να καθαρισει τον τοπο και να βαλει τα μελισσια του. Αυτο απαγορευεται και ουτε οι κρατικες υπηρεσιες δεν εχουν το δικαιωμα να το κανουν.
    Δευτερον, οπως σε ολους τους κλαδους πιθανον και στην μελισσσοκομια να υπαρχουν και καποιοι που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους.
    Παρακολουθω χρονια τις ανακοινωσεις του ΕΦΕΤ σχετικα με το μελι και σε πληροφορω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορα εισαγωμενα μελια και ΟΧΙ Ελληνικα.
    Δε νομιζω να θες να απολογηθω για τα εισαγωμενα ετσι;
    Τριτον.
    Ο νομοθετης δεν προστατευει τον μελισσοκομο περισσότερο απο τους υπολοιπους πολιτες, οπου υπαρχει και αν υπαρχει νοθεια, υπαρχει και η προβλεπόμενη ποινη, και ειμαι υπερ σε αυτο.
    Ο Ελληνας μελισσοκομος δεν ειναι αυτος που πουλαει εισαγωμενα μελια σιγουρα.
    Οι μελισσοκομοι ως μεμονωμένα ατομα δεν μπορουν να εισαγουν ωστε να βαφτίσουν ή να μεταπουλήσουν, οπως πολύ λαθος υπαινίσσεσαι..
    Οι εισαγωγες γινονται απο εμπορους, πραγμα που οι μελισσοκομοι θεωρουμε οτι βλαπτει τα συμφεροντα μας.
    Συνεπως μην μου την βγαίνεις με κόκκινο.
    Λυπαμαι αν το αρθρο μου παει κοντρα στα συμφεροντα σου ενδεχομένως, μα δεν θα του αλλαζα ουτε μια τελεία απο οσα λεει.
    Αντιθέτως συντομα θα κυκλοφορησει και το δευτερο σκελος του με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που ειδα σε ταξιδι μου στην Γερμανια γυρω απο τις ανανεώσιμες πηγες ενεργειας.
    Στοχος μου ειναι να αναδείξω το πολλαπλό προβλημα.
    Οι ανεμογεννητριες βλαπτουν το περιβαλλον, το κλίμα του πλανήτη, την Εθνική μας οικονομία και ταυτοχρονα κανουν άδικη αναδιανομή του πλουτου απο τους φτωχούς προς τους πλουσίους.
    Αυτη ειναι η αληθεια και καταγράφτηκε στο αρθρο μου.

Comments are closed.