Πως δημιουργήθηκε το Ισλάμ; (βίντεο)

Η θρησκεία του Ισλάμ δημιουργήθηκε από τον «προφήτη» Μωάμεθ, που κατάφερε πέραν των δυσκολιών της ανατροπής της κραταιής θρησκευτικής τάξης στην Αραβική, να δημιουργήσει τη «δική του» θρησκεία.

Είχε ως πασιφανές πρότυπο τις μονοθεϊστικές «αβρααμικές» υπάρχουσες κατά την εποχή του θρησκείες, δηλαδή τον Ιουδαϊσμό και το Χριστιανισμό. Μέσα από το φανατισμό ένωσε όλες τις αραβικές φυλές σε μια ενιαία θρησκευτική αυτοκρατορία (χαλιφάτο), που δεν άργησε να απλώσει τους όνυχές της, από την Ιβηρική μέχρι την Ανατολία και την Ινδία.

Δείτε το βίντεο:

loading...

2 thoughts on “Πως δημιουργήθηκε το Ισλάμ; (βίντεο)

  1. Ο Ισμαήλ ήταν γιος του Αβραάμ και της Αιγύπτιας δούλης του Άγαρ.

    Βίος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
    Επειδή η Σάρρα ήταν στείρα, ζήτησε από τον Αβραάμ να έχει σχέσεις με την δούλη της Άγαρ και την έδωσε στον Αβραάμ για παλλακίδα. Όταν έμεινε έγκυος, η Άγαρ περιφρονούσε τη Σάρρα κι εκείνη το είπε στον Αβράαμ, ο οποίος της είπε να κάνει ότι νομίζει καλό. Η Σάρρα άρχισε να της φέρεται άσχημα και εκείνη έφυγε μακριά της. (Γε 16:1-6) Ένας άγγελος βρήκε την Άγαρ και τη νουθέτησε να γυρίσει στην κυρία της. Ο Αβραάμ ήταν 86 ετών κατά τη γέννηση του Ισμαήλ. [9] Η Σάρρα γέννησε τον Ισαάκ όταν ο Ισμαήλ ήταν δεκατεσσάρων. Σε μια γιορτή για την απογαλάκτιση του Ισαάκ, η Σάρρα είδε τον Ισμαήλ να παίζει με τον γιο της και ζήτησε από τον Αβραάμ να διώξει την Άγαρ και τον Ισμαήλ. Ο Αβραάμ δυσαρεστήθηκε, αλλά αφού ο Θεός τον διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την Άγαρ και το παιδί, τους έδιωξε αφού τους έδωσε ψωμί και νερό. Ενώ η Άγαρ ήταν μαζί με τον γιο της στην έρημο Βηρ-σαβεέ και το νερό είχε τελειώσει, απελπισμένη εγκατέλειψε το παιδί της κάτω από τη σκιά ενός θάμνου και απομακρύνθηκε κλαίγοντας για να μην δει το θάνατό του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και της έδειξε ένα πηγάδι με καθαρό νερό. Εκεί υποσχέθηκε ξανά πως από τον Ισμαήλ θα προέλθει ένα μεγάλο έθνος. Αργότερα, ο Ισμαήλ συμφιλιώθηκε με τον Ισαάκ και είδε τον πατέρα του πριν πεθάνει. (Γένεση 25,7-10). Έζησε στη έρημο Φαράν ως νομάδας. Παντρεύτηκε μια Αιγύπτια και απέκτησε 12 γιους και μία κόρη, την Βασεμάθ ή Μαελέθ (Μαχαλάθ), την οποία παντρεύτηκε ο Ησαύ (Γένεση 28,9. Γένεση 36,3). Από τους απογόνους του προήλθαν κάποιες αραβικές φυλές,οι Φοίνικες και άλλοι(Γένεση 25,12-18. Α' Παραλειπομένων 1,28-31). Πέθανε σε ηλικία 137 ετών.Ετσι γεννήθηκε το Ισλάμα πο τον Ισμαήλ.

Comments are closed.