ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Γράφει ο Ηλίας ΣταμπολιάδηςΣτο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος μία ψευδή αντίληψη περί οικονομίας την οποία είχαν δημιουργήσει
οι προκάτοχοι του εκφώνησε έναν κατά τα άλλα πολιτικά εμπνευσμένο και ελληνοπρεπή λόγο προς ευνουχισμένους πολίτες που ενώ διαμαρτύρονται για την καχεξία που βιώνουν φαίνεται να μην καταλαβαίνουν τα αίτια που την δημιουργούν.


Πέραν από την αναφορά του στην ελληνική μυθολογία και την παρομοίωση σημερινών καταστάσεων με δημοφιλείς όσο και διδακτικές ιστορίες αναφορές, μερικές των οποίων ίσως και να έχουν αφαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη του Υπ. Παιδείας, αναφέρθηκε σε δύο τάχα οικονομικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης του.

Το πρώτο αφορά το κατόρθωμα, όπως το θεωρεί, του να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ πράγμα για το οποίο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα του έκρουε το κώδωνα του κινδύνου ότι δεν θα τα καταφέρει με τις πολιτικές που ακλουθούσε και είχε εξαγγείλει όταν ήταν στην αντιπολίτευση πριν από την κωλοτούμπα ως κυβέρνηση. 

Και όμως είχε την μοναδική ευκαιρία αλλά και την λαϊκή εντολή με το δημοψήφισμα του 2015 να βγάλει την θηλιά του ευρώ από τον λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας που αποδεδειγμένα οδηγεί στην αφαίμαξη της οικονομίας με σύγχρονη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. 

Τότε η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Υπ. Οικονομικών κ. Λαφαζάνη διότι, ως όφειλε, είχε plan b για την ετοιμότητα της χώρας προς επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. 

Ακόμη και ο κ. Βαρουφάκης ομολόγησε την αναγκαιότητα της ετοιμότητας για έξοδο από μια των χειροτέρων παγίδων εξάρτησης της Ελληνικής οικονομίας στην οποία την είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το δεύτερο θανατηφόρο κατόρθωμα για το οποίο είναι υπερήφανος ο Πρωθυπουργός είναι η επίτευξη πλεονασμάτων έναντι των ελλειμμάτων των προηγουμένων κυβερνήσεων. 

Όλο το πολιτικό σύστημα με την διαστροφή της σημασίας των λέξεων παραπλανούσε τότε τον λαό και απέκρυπτε ότι το πλεόνασμα αφορούσε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και όχι των πολιτών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 99 χρόνια έξοδος από τα μνημόνια σύντροφοι...

    τόση διάρκεια ούτε η έξοδος των εβραίων από την έρημο ρέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]